28 ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Οι "28 σύντομες ιστορίες για να κοιμηθούν τα παιδιά στη στιγμή" είναι μια σειρά ιστοριών που έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως γιατί καταφέρνουν να διατηρήσουν μια πολύ πρωτότυπη ισορροπία. Από τη μία προσφέρουν στον αναγνώστη τη χαλάρωση που υπόσχεται ο τίτλος πριν τον ύπνο και από την άλλη κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον παρά τη μικρή τους έκταση.

Παιδί και Βιβλίο www.paidi-kai-biblio.blogspot.com Σύντομες ιστορίες που υμνούν τη σοφία της φύσης, τις καλοσυνάτες καρδιές και την αιώνια παιδικότητα.
28 σύντομες ιστορίες για να κοιμηθούν τα παιδιά στη στιγμή - Εκδόσεις Καλέντης

Όταν έφτασε στα χέρια μου το βιβλίο αυτό από τις αγαπημένες μου εκδόσεις Καλέντης, νόμιζα πως θα περιείχε παραμυθάκια για μικρά παιδιά. Ξεκινώντας να διαβάσουμε το βιβλίο με τον 7χρονο γιό μου ένα όμορφο βράδυ λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μια ανατροπή περίμενε κι εκείνον κι εμένα.
 Οι ιστορίες ξεκινούν απλά και καταλήγουν σε ένα παράξενα πετυχημένο μίγμα ρεαλισμού και υπερρεαλισμού, αφήνοντας τον αναγνώστη έκπληκτο από την εξέλιξη των γεγονότων. 
Σύντομα την ανάγνωση άρχισε να παρακολουθεί και ο μεγαλύτερος 10χρονος γιος μου με μεγάλο ενδιαφέρον. Και οι δύο μαζί ακύρωσαν την αρχική μου πρόθεση που ήταν να διαβάσουμε μια, δυο, το πολύ τρεις ιστορίες και να πούμε καληνύχτα. Αποκλίνοντας πολύ από την οπωσδήποτε καλή πρόθεση των συγγραφέων καταλήξαμε να διαβάσουμε με τη μια σχεδόν το μισό βιβλίο, μέχρι με τα χίλια ζόρια να τους πείσω να το κλείσουμε ως το επόμενο βράδυ!

Η δημιουργική ομάδα των Pinto & Chinto κατά τη γνώμη μου είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στις μέρες μας στον μέγα Τζιάνι Ροντάρι. Καμιά από τις ιστορίες τους δεν ξεπερνά σε έκταση τη μια σελίδα. Το κείμενο του Carlos López (Chinto) και οι εικόνες του David Pintor (Pinto) δένουν καταπληκτικά, σαν να τις έχει δημιουργήσει ένας άνθρωπος χρησιμοποιώντας το σουρεαλιστικό στοιχείο σε δόσεις που μπορούν να δημιουργήσουν μια διασύνδεση με την παιδική σκέψη. 
Για τα παιδιά άλλωστε όλα μπορούν να υπερβούν τους νόμους τις φύσης, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα μέσα από τις ζωγραφιές τους. Γιατί να μην ανέβει ένας πυροσβέστης σε ένα μπαλκόνι για να ποτίσει τις γλάστρες μιας κυρίας και γιατί να μην εκτοξεύει πυροτεχνήματα ένα ηφαίστειο όταν είναι χαρούμενο;
 
Παιδί και Βιβλίο www.paidi-kai-biblio.blogspot.com Σύντομες ιστορίες που υμνούν τη σοφία της φύσης, τις καλοσυνάτες καρδιές και την αιώνια παιδικότητα
28 σύντομες ιστορίες για να κοιμηθούν τα παιδιά στη στιγμή - Εκδόσεις Καλέντης

Αυτή ακριβώς η σουρεαλιστική ανατροπή είναι που κάνει τις ιστορίες τόσο εθιστικές και δεν μπορείς να σταματήσεις μόνο στη μια. Ορισμένες από αυτές πραγματικά τις λάτρεψα, για το χιούμορ, τη εφευρετικότητα και τη λαϊκή σοφία που εκπέμπουν. Οι ευφυείς δημιουργοί μέσα από απλές καταστάσεις καταδεικνύουν την αλαζονεία, την απληστία, την κουτοπονηριά και υμνούν την αθώα παιδικότητα, τη σοφία της φύσης και την αληθινή αγάπη. 

Αν θέλετε ένα βιβλίο που θα σας βάλει για ύπνο, αφυπνώντας όμως το πνεύμα σας, μην παραλείψετε να το αναζητήσετε και οπωσδήποτε όταν το αποκτήσετε να το διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας! Στη συνέχεια αναζητήστε το επόμενο βιβλίο της σειράς "Σύντομες ιστορίες για μικρά και μεγάλα ζώα", το ίδιο θα κάνω κι εγώ!


Για παιδιά από 7 έως 107 ετών! 

Εκδόσεις Καλέντης 

Δημιουργοί Pinto & Chinto 

Μετάφραση Αντώνης Παπαθεοδούλου 

Σελίδες 72 

ISBN: 9789605940584

Ακολουθήστε μας στα μέσα δικτύωσης
   στη σελίδα @biblia_gia_ta_paidia 

στη σελίδα Παιδί και Βιβλίο 


Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts