Η ΧΟΛΙ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΑΚΙΔΙΟ

Μπορεί η αγάπη να υπερκεράσει την απόσταση και να νικήσει τη λύπη του αποχωρισμού; Ναι μπορεί γιατί η δράση της είναι μαγική! Ακόμα και σε ένα μικρό κόκκινο σακίδιο χωράει τόση, μα τόση πολλή αγάπη!


Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο - εκδόσεις Διόπτρα
 

«Σε καταλαβαίνω» πόσο υπέροχος και τρυφερός ο τίτλος της σειράς βιβλίων της Διόπτρας με την υπογραφή της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου! Αυτή ακριβώς τη φράση θέλει να ακούσει ένα παιδί που βιώνει ένα πρόβλημα, που βρίσκεται ενδεχομένως σε μια φάση που βιώνει σημαντικές αλλαγές (μετοίκηση, απώλεια κ.α.) ή δέχεται συμπεριφορές από το περιβάλλον του που δεν ξέρει ακριβώς πως να διαχειριστεί (εκφοβισμός κ.α.)

Είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς που διαβάζω και πραγματικά είναι υπέροχο και συγκινητικό. Χωρίς μεγάλο κείμενο, με λιτό και τρυφερο τρόπο η συγγραφέας έχει προσεγγίσει το συναισθηματικό σύμπαν του παιδιού που βλέπει τον γονέα του να φεύγει μετανάστης σε άλλο τόπο για άγνωστο χρονικό διάστημα.
Ένας αποχωρισμός σαν κι αυτόν δεν έχει παρηγοριά. Ή μήπως έχει;





Η αγάπη, αυτό το γιγάντιο μαλακό σύννεφο, αυτός ο άπιαστος θησαυρός, μπορεί να χωρέσει με τη δύναμη της παιδικής φαντασίας, σε ένα μικρό κόκκινο σακίδιο για να το πάρει μαζί του ο μπαμπάς που φεύγει. Κι έπειτα μπορεί με την ίδια φόρα να ταξιδέψει πίσω, να σκίσει τους ωκεανούς, να καβαλήσει τα κύματα και να επιστρέψει εκεί που ανήκει: στη μεγάλη καρδιά του μικρού του παιδιού!



Με συγκίνησε απρόσμενα πολύ αυτό το βιβλίο, μίλησε στην ψυχή μου και πιστεύω πως το ίδιο μπορεί να κάνει σε κάθε μικρό και μεγάλο αναγνώστη!
Υπέροχη η εικονογράφηση της Άρτεμης Πρόβου, συνοδεύει ιδανικά με τα υπέροχα σκίτσα της το κείμενο!

[Επιλογή βιβλίου - κείμενο/προσωπική άποψη - φωτογραφίες: Ειρήνη Κούτμου]

Πληροφορίες για το βιβλίο
Σειρά«Σε καταλαβαίνω»|Συγγραφέας Τζένη Κουτσοδημητροπούλου|Εικόνες Αρτεμις Πρόβου | Εκδόσεις Διόπτρα | Ηλικία 4+ (από τον εκδοτικό οίκο 3+) | Α' έκδοση 2023



Μπορείτε να βρείτε τις προτάσεις μου για τις νέες κυκλοφορίες στα βιβλία που βρίσκω ξεχωριστά για τα παιδιά στα μέσα δικτύωσης στις σελίδες μου
Facebook @paidikaibiblio





Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts