ΣΕΙΡΑ ΜΟΡΤΙΝΑ - ΒΙΒΛΙΟ 1

 

Η σειρά Μορτίνα της Barbara Cantini είναι  μια πρόταση εναλλακτική  για τους μικρούς αναγνώστες. Με σαφείς Tim Barton επιρροές είναι κατάλληλη μόνο για όσους ειναι ατρόμητοι στα ζόμπι, τα φαντάσματα και τα άλλα απόκοσμα πλάσματα! 



📚Η Μορτίνα είναι ζόμπι και ζει με την επίσης νεκροζώντανη θεία της Εκλειπούσα στην Ξεπεσμένη Έπαυλη λίγο έξω από την πόλη. Εκτός όμως από το σκύλο της τον Αλμπίνο, δεν έχει άλλο φίλο. "Τι θα πουν τα παιδιά όταν μάθουν ότι είμαστε ζόμπι" λέει πάντα η θεία. "Θα το πουν στους γονείς τους και θα μας διώξουν από εδω".📚 
Η νύχτα του Halloween είναι για τη Μορτίνα η τέλεια ευκαιρία για να ανακατευτεί με το πλήθος. Πράγματι το σχέδιο της πετυχαίνει και η Μορτίνα πανευτυχής κάνει ένα σωρό νέους φίλους!

Η εικονογράφηση αν και dark κατακλύζει με την παρουσία της το βιβλίο και συμπληρώνει εξαιρετικά το απλό και μικρό σε έκταση κείμενο, ή για να ειμαι πιο ακριβής, γίνεται ένα με αυτό. 
Η απίστευτη λεπτομερεια στη σχεδίαση και οι χειρόγραφες σημειώσεις πάνω στις εικόνες,  δημιουργούν το τέλειο σκηνικό ώστε η ανατριχιαστική και γκόθικ προσωπικότητα της πρωταγωνίστριας να ανακατευτεί όμορφα με την παιδική της αθωότητα με τέτοιο τρόπο που κάνει κάθε ηλικίας αναγνώστη, θέλει δε θέλει, να την αγαπήσει πραγματικά. 

Το μήνυμα της ιστορίας είναι το αγαπημένο μου. Όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη να γίνουν αποδεκτά, οποίες ιδιαιτερότητες κι αν κουβαλούν, να έχουν φίλους και να αισθάνονται μέλη μιας μικρής χαρούμενης ομάδας
Ξετρελάθηκα με τη θεία Εκλειπούσα που ξεσκονίζει τον τάφο της για να περάσει η ώρα και με τη Μορτίνα που σκέφτηκε να την απασχολήσει για να το σκάσει ξηλώνοντας λίγα μέρη από το γάτο-ζόμπι της θείας! 

Πρώτη μου φορά που  παρασύρομαι από μια Halloween-αμερικανιά και το ευχαριστιέμαι τόσο πολύ! Σας το συστήνω 100%!! Ο γιος μου κι εγώ έχουμε ήδη παραγγείλει το επόμενο! 
 

Ακολουθήστε μας στο Instagram στη σελίδα
@biblia_gia_ta_paidia και δείτε σελίδες 
από το εσωτερικό του βιβλίου καθώς και 
σχόλια φίλων της σελίδας για το βιβλίο! 
Διεύθυνση συνδέσμου για την ανάρτηση:

 

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts