Ο ΦΕΛΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΙΕΣ


"Μέσα από την υπέροχη αυτή ιστορία μάθαμε ότι ο καθένας από εμάς, ακόμα κι αν φαίνεται χαρακτήρας υποτονικός ή και δειλός πολλές φορές, στις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να βρει το θάρρος και να αντιμετωπίσει απίστευτες δυσκολίες.Μπορεί να απλώσει το χέρι και να συνδράμει  όσους χρειάζονται τη βοήθεια του και να ανακαλύψει το λύκο που κρύβει μέσα στην ψυχή του, ακόμα κι αν την ίδια στιγμή ο ίδιος νιώθει μικροσκοπικός σας μυρμήγκι."
 

Παιδί και Βιβλίο www.paidi-kai-biblio.blogspot.com Το δεύτερο βιβλίο από τη Μαγική Βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ.
Ο Φελόσιο και οι σκιές - Εκδόσεις Καλέντης


Πρόσφατα διαβάσαμε το δεύτερο βιβλίο της Μάγιας Δεληβοριά
από τη σειρά "Η μαγική βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ", με τον τίτλο"Ο Φελίσιο και οι σκιές". Mαζί παρέα, τα παιδιά κι εγώ διαβάζαμε 15- 20 σελίδες κάθε βράδυ και απολαύσαμε την μαγευτική αυτή περιπέτεια που είναι ένας ύμνος στο θάρρος που κρύβει μέσα του ο κάθε άνθρωπος. 

Δεν θα σας πω πολλά πράγματα για την ιστορία, γιατί πιστεύω πως αξίζει να το διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας. Η γραφή της Δεληβοριά είναι στρωτή και χωρίς προσπάθειες εντυπωσιασμού με λέξεις ή εκφράσεις. Το βιβλίο είναι αρκετά ατμοσφαιρικό εστιάζοντας όμως περισσότερο όχι τόσο σε εξαντλητικές περιγραφές, αλλά στο "εσωτερικό", στον ψυχικό κόσμο ενός παιδιού συνεσταλμένου που καταφέρνει μέσα από ένα μαγικό ταξίδι στην ιστορία ενός βιβλίου, να βρει την εσωτερική του δύναμη. 
Πολλές φορές διαβάζω στα φόρουμς του βιβλίου ότι οι γονείς αναζητούν βιβλία για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών τους για ηλικίες πάνω από 8-9 ετών. Αυτό το βιβλίο σίγουρα κινείται στην κατεύθυνση αυτή με τεράστια επιτυχία! Για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό, η λογοτεχνία να μπορεί να εξυπηρετεί και αυτό το σκοπό ιδιαιτέρως στις ηλικίες της προεφηβείας, που είναι φυσιολογικό λόγω και των ορμονικών αλλαγών το παιδί να περνάει φάση μικρής ή εντονότερης ανασφάλειας. Ένα καλό βιβλίο, με έμμεσο τρόπο, μπορεί να ενισχύσει τα θετικά αισθήματα του παιδιού για τους γύρω του και για τον εαυτό του και παράλληλα δύναται να προάγει υψηλά ιδανικά που επηρεάζουν τη διαμόρφωση της προσωπικότητά του, όπως η ειλικρίνεια, το θάρρος, η αλληλοβοήθεια και η εμπιστοσύνη στη φιλία. 

Πιστεύω πως ακόμα κι αν δεν έχετε διαβάσει το πρώτο μέρος της βιβλιοθήκης της Ιζκαμπούρ ("Τα μαγικά κλειδιά"), άνετα μπορείτε να αναζητήσετε το Φελόσιο, είναι ούτως ή άλλως ανεξάρτητες ιστορίες.
Σας το συστήνουμε 100%!!

Ακολουθήστε μας στο Instagram στη σελίδα μας @biblia_gia_ta_paidia και δείτε σελίδες μέσα από το βιβλίο καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων της σελίδας! 
Διεύθυνση συνδέσμου:

 https://www.instagram.com/p/CGxuiXNl97L/


Παιδί 8+

Εκδόσεις Καλέντης

Συγγραφέας Μάγια Δεληβοριά

Σελίδες: 96

Α' Έκδοση: 2019

ISBN:9789605940546
Ακολουθήστε μας στα μέσα δικτύωσης
   στη σελίδα @biblia_gia_ta_paidia 

στη σελίδα Παιδί και Βιβλίο 

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts