ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

Είναι μάλλον απίθανο με ένα μικρό παιδί να γυρίσουμε όλο τον κόσμο και να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους που να ζουν σε άλλες χώρες για γνωρίσουμε τον πολιτισμό και τις συνήθειές τους από κοντά. Μέσα όμως από τις σελίδες του βιβλίου "Τα Παιδιά του κόσμου" μπορούμε να κάνουμε δεκάδες ταξίδια ακόμα και σε χώρες πολύ μακρινές και να μάθουμε πράγματα για τους λαούς που ζουν εκεί, μέσα από ένα σωρό ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές λέπτομέρειες που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά τους.  


Με έναν Άτλαντα μαθαίνουμε που βρίσκονται οι ήπειροι και οι χώρες και συχνά μαθαίνουμε πληροφορίες για τα μνημεία κάθε χώρας, την χλωρίδα και την πανίδα της. Ωστόσο, αυτό που κάνει κάθε χώρα ξεχωριστή καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο από τα χαρακτηριστικά που της έχει προσδώσει η φύση αλλά και από τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτήν. 
Ο πολιτισμός μιας χώρας άλλωστε χτίζεται από τη γλώσσα, την Ιστορία και τις συνήθειες κάθε λαού και αυτόν θέλουμε να γνωρίσουμε στα ταξίδια μας. Και η κουλτούρα της καθημερινότητας είναι αυτή που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ από τους ανθρώπους που γνωρίζουμε όταν τύχει να  βρεθούμε σε επαφή μαζί τους. Τι φαγητά τους αρέσουν, τι συζητούν στις παρέες τους, ποιες είναι οι παραδοσιακές φορεσιές τους, με τι γελούν, σε τι πιστεύουν, με ποιους μύθους και ποιες δοξασίες έχουν μεγαλώσει. 
Όλα αυτά λοιπόν τα γνωρίζουμε μέσα από την ευχάριστη ανάγνωση του υπέροχου βιβλίου "Τα Παιδιά του Κόσμου", το οποίο ομολογώ πως δυσκολεύομαι να το βάλω σε κάποια κατηγορία μαζί με άλλα. Θα το χαρακτήριζα ως μια χαρούμενη εγκυκλοπαίδεια που με τον πιο ξεκούραστο και ενδιαφέροντα τρόπο μας συστήνει τις συνήθειες, τη γλώσσα και τις παραδόσεις των διάφορων λαών ανά τον κόσμο. 
Μαθαίνουμε λοιπόν πως λένε καλημέρα οι Γάλλοι, τι γλυκά τρώνε στην Μαλαισία, ποιος είναι ο τυχερός αριθμός για τους Κινέζους, τι λένε σε κάποιον που φτερνίζεται στην Ολλανδία και τι κάνει κάποιος για το λόξιγκα στο Μεξικό!!


Ο μεσαίος γιος μου  ξετρελάθηκε μαζί του, κάθε τι που διάβαζε έτρεχε να μας το πει! Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα να το ψάξετε και θα με θυμηθείτε!

Ακολουθήστε μας στο Instagram 

στη σελίδα μας @biblia_gia_ta_paidia 

και δείτε σελίδες μέσα από το βιβλίο καθώς και

σχόλια αναγνωστών και φίλων της σελίδας! 

                                                     Διεύθυνση συνδέσμου:

https://www.instagram.com/p/CEmZSGglm6p/

 

Παιδί από 5 ετών 

Εκδόσεις: Ψυχογιός 

Συγγραφέας: Μόιρα Μπάτερφιλντ 

Εικονογράφος: Χάριετ Λινας 

Μετάφραση: Έρικα Πάλλη

Σελίδες: 64 

Α' Έκδοση στα ελληνικά: 2019

ISBN:9786180127911

 

 


Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts