ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΑΓΙΑΚ

 

Μια ρομαντική περιήγηση δύο φίλων μέσα σε ένα κιτρινο καγιάκ μπορεί να μας παρασύρει σε ένα περιπετειώδες ταξίδι που υμνεί την ομορφιά της φύσης και των πλασμάτων της. 




 Μετά το εξίσου υπέροχο "Αν είχα ένα όνειρο", το δίδυμο Castrillion-Laden επανέρχεται δυναμικά με το δεύτερο βιβλίο " Το Κίτρινο Καγιάκ". 

📚Το παιδάκι και η καμηλοπάρδαλη μπαίνουν στο κίτρινο βαρκάκι τους και ξεκινούν ένα ταξίδι σε άγνωστα νερά. Στη διάρκεια του ταξιδιού, με ψυχραιμία και θάρρος οι δυο φίλοι γίνονται συλλέκτες μοναδικών εμπειριών μαθαίνοντας παράλληλα να σέβονται και να εμπιστεύονται τα πλάσματα που συναντούν.

Το κείμενο της Laden παρουσιάζεται λιτό μέσα από μικρά τετράστιχα χωρίς αυστηρή ρίμα ή οποία έχει αποδοθεί αξιόλογα στα ελληνικά από τη Mary Kitroeff και κατά την γνώμη μου θα μπορούσε να απευθύνεται και σε μικρότερες ηλικίες από την προτεινόμενη από τον εκδοτικό 5+.

Το αριστούργημα στο βιβλίο αυτό κατά τη γνώμη μου είναι η εικονογράφηση. Σε στιλ anti-stress book, μέσα σε ένα ρομαντικό σύμπαν από παλ χρωματισμούς και καμπύλες γραμμές, ο αναγνώστης παραδίνεται σε μια χαλαρωτική ανάγνωση, κάθε σελίδα της οποίας είναι ένα μικρό έργο τέχνης• που, με τη δική μου οπτική, παραπέμπει έμμεσα στην παράδοση της ουκρανικης-ρωσικής ζωγραφικής συνδυάζοντας αρμονικά τον πλούσιο διάκοσμο με την απλότητα των μορφών.

Τα ζωντανά πλάσματα κατακλύζουν με την παρουσια τους τις εικόνες, σε βαθμό που κάθε σελίδα είναι μια μικρή γιορτή της φύσης. Και κάπου εκεί κι ο άνθρωπος, μικρός, πολύ μικρός, παρατηρεί και θαυμάζει την ομορφιά της. Αυτή η ολιστική προσέγγιση ανθρώπου-φύσης παρουσιάζεται τόσο γλαφυρά μέσα από την εικονογράφηση της Laden, που κάλλιστα θα μπορούσε το βιβλίο να μην έχει  λόγια και να μην χανει καθόλου από τη λογοτεχνική αξία του (θα τολμήσω αυτή την άποψη). 

Αν εξαιρέσουμε την "τύχη του Φάουστο" του Oliver Jeffers (για την οποία σας χρωστώ μια συζητηση), είναι ίσως το μόνο βιβλίο που προσωπικά θα το χάριζα και σε κάποιο αγαπημένο μου ενήλικο πρόσωπο που δεν έχει χάσει την παιδικότητα του και που έχει αγάπη στη ζωγραφική και την καλαίσθητη γραφιστική τέχνη.

Σας το συστήνω 100%.❤

Ακολουθήστε μας στο Instagram 

στη σελίδα μας @biblia_gia_ta_paidia 

και δείτε σελίδες μέσα από το βιβλίο καθώς και

σχόλια αναγνωστών και φίλων της σελίδας! 

                                                     Διεύθυνση συνδέσμου:


Παιδί από 3,5 ετών-ιδανικά 5 ετών 

Εκδόσεις: Ποταμός 

Συγγραφέας: Melissa Castrillon

Εικονογράφος: Nina Laden

Μετάφραση: Mary Kitroeff

Σελίδες: 32

Α'Έκδοση στα ελληνικά: 2019

ISBN: 9789605451349


Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts