Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΣΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΦΩΛΙΑ

 

Ο μικρός κάστορας θέλει να γνωρίσει τον κόσμο. Μαζί με εκείνον και με το φίλο του το σκυλάκο ταξιδεύουμε κι εμείς και γνωρίζουμε τις φωλιές των ζώων ανά τον κόσμο. Είναι τόσο διαφορετικές και ευφάνταστες αυτές οι φωλιές που δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε ότι τελικά καλύτερος αρχιτέκτονας από τη φύση δεν υπάρχει! 



Το βιβλίο "Ο μικρός κάστορας και η χαμένη φωλιά" είναι από τις περιπτώσεις των παιδικών βιβλίων στις οποίες ο ενήλικος λάτρης τους δεν μπορεί να αντισταθεί εύκολα. Ο συγγραφέας του M.Weightman όντας ο ίδιος αρχιτέκτονας και λάτρης της φύσης και των ταξιδιών, έφτιαξε ένα καταπληκτικό χρονολόγιο της περιπέτειας του μικρού κάστορα καθώς κάνει το γύρω του κόσμου ψάχνοντας να βρει ξανά το σπίτι του. Το ταξίδι του καστορα λοιπόν ξεκινάει ρομαντικά σε μια σχεδία-κορμό δέντρου και συνεχίζεται στα σύννεφα με το αερόστατο του καινούργιου φίλου του του σκύλου. Στη διάρκεια του ταξιδιού τους οι δυο φίλοι περνούν από διάφορα μέρη της γης και βλέπουν τις φωλιές των ζώων μέσα στο φυσικό περιβάλλον τους.

Ο σχεδιασμός του Weightman έχει συνδυαστικά με τα ζώα πολλές αναφορές στον άνθρωπο, οπότε βλέπουμε οτι άλλοι κοιμούνται σε κουκέτες άλλοι διαβάζουν, άλλοι παίζουν μουσικά όργανα κλπ. Η λεπτομέρεια είναι ανεπανάληπτη γεγονός που προσωπικά εκτίμησα πάρα πολύ!
 
Για παιδί 3 έως και 6 ετών είναι πραγματικά μια σπουδαία επιλογή. Ο μικρός μου γιος το ζητάει κάθε μέρα και ψάχνουμε σε κάθε εικόνα ποιο ζωάκι είναι αυτός ποιο είμαι εγώ και ποια όλοι οι άλλοι της οικογένειας! Το διασκεδάζουμε πάρα πολύ! 

Επίσης και πρέπει να το πω, ότι λάτρεψα το πως προάγει διακριτικά τη φιλαναγνωσία βάζοντας σε κάθε δωματιάκι στις φωλιές των ζώων μια μικρή βιβλιοθήκη!

Plus: στο τέλος του βιβλίου υπάρχει παγκόσμιος χάρτης με τις χώρες που ζουν τα ζώα της ιστορίας και λίγες πληροφορίες γι' αυτά. 
Απλά τέλειο! 


 Ακολουθήστε μας στο Instagram στη σελίδα μας 

@biblia_gia_ta_paidia και δείτε  
βιντεοπαρουσίαση του βιβλίου καθώς και 

σχόλια αναγνωστών και φίλων της σελίδας! 

Διεύθυνση συνδέσμου:



Παιδί: από 3,5 ετών

Εκδόσεις: Διόπτρα
 
Συγγραφέας & εικονογράφος: Magnus Weightman

Μετάφραση: Μαρία Παναγοπούλου

Σελίδες: 40

Α' Έκδοση στα ελληνικά: 2020

ISBN:978-960-653-086-9 

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts