ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

"Ένα χαμόγελο και δυο όμορφες λέξεις αναζητούμε όλοι. Η γιαγιά που περιμένει τα εγγόνια της, το παιδάκι στην παιδική χαρά που λαχταρά να μπει σε μια παρέα... Ένα βιβλίο ύμνος στη συτροφικότητα και το τρυφερό δέσιμο αυτού του παράξενου είδους που ονομάζεται άνθρωπος."


"Απλά υπέροχο"



Ένα χαμόγελο και δυο όμορφες λέξεις - Εκδόσεις Καλέντη


Ανακάλυψα πρόσφατα το νέο βιβλίο "Ένα χαμόγελο και δύο όμορφες λέξεις" των εκδόσεων Καλέντη που είναι ένα πραγματικό διαμαντάκι. Είναι από τις περιπτώσεις που αποκλείεται ένας λάτρης του παιδικού βιβλίου να προσπεράσει, εξ' αρχής από το εξώφυλλο, που προαναγγέλει το προσεγμένο και συναισθηματικό περιεχόμενο. 
Το δημιουργικό δίδυμο Μιχαηλίδου-Κονταίου έφτιαξε ένα μικρό αριστούργημα, μια τρυφερή εξομολόγηση που συνοδεύεται από την πιο ταιριαστή και ρομαντική εικονογράφηση που μπορεί να έχει την ίδια επίδραση σε ένα παιδί όσο στο ενήλικο αναγνώστη, διότι η  εικονογράφηση σε αυτό το υψηλό επίπεδο μπορεί από μόνη της να λειτουργήσει ακριβώς όπως η τέχνη: απ'ευθείας στην ψυχή.
Η ιστορία του βιβλίου δεν έχει συμπαγή δομή. Οι εικόνες εναλλάσσονται χαρίζοντας στα ματια μας τα υπέροχα χρώματα και τις απαλές γραμμές τους, σε μια καταγραφή με εξαιρετικά έντονο ελληνικό χαρακτήρα. Άνθρωποι που βρίσκονται μόνοι, κι άλλοι που αναζητούν μια πρόσκαιρη μοναχικότητα για περισυλλογή. Άλλοι μεγάλοι άλλοι μικροί, άλλοι στη θαλπωρή του σπιτιού τους κι άλλοι ταξιδευτές, όλοι αναζητούν το ίδιο πράγμα: ένα χαμόγελο και δύο όμορφες λέξεις, μια συντροφία, μια χαρούμενη παρέα και μια παρηγοριά. 
Προσωπική μου αδυναμία η εικόνα με το παιδάκι που θέλει να μπει στην παρέα των παιδιών αλλά διστάζει να πλησιάσει αλλά και η άλλη με τη γιαγιά που περιμένει με μια υπέροχη πίτα να φιλέψει τους αγαπημένους της..
Αν και οι πολυτελείς εκδόσεις ανεβάζουν τελικό κόστος των βιβλίων, αυτή είναι μια από τις πολύ λίγες περιπτώσεις που δεν θα ήθελα να δω κάτι λιγότερο στο τελικό αποτέλεσμα. Η γνώμη μου είναι πως, όπως και τα βιβλία των Eκδόσεων Ποταμός  του άλλου φοβερού διδύμου Καστριγιόν-Λάντεν "Αν ειχα ενα όνειρο" και "Το κίτρινο καγιάκ", το "Ένα χαμόγελο και δύο όμορφες λέξεις" των Εκδόσεων Καλέντη μπορεί άνετα να αποτελέσει εναλλακτικό δώρο και σε έναν ενήλικα με τρυφερή ψυχή και αιώνια παιδικότητα! Είναι ένας ύμνος στη συντροφικότητα που αξίζει να αναζητήσετε.


Ακολουθήστε μας στο Instagram 

στη σελίδα μας @biblia_gia_ta_paidia 

και δείτε σελίδες από το βιβλίο αλλά και 

σχόλια πολλών φίλων του βιβλίου! 

Διεύθυνση συνδέσμου:

https://www.instagram.com/p/CG7FRVUFYCH/



Παιδί από 4 ετών 
Συγγραφέας: Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή
 
Εικονογράφηση:Αιμιλία Κονταίου

Εκδόσεις Καλέντης

Α' Έκδοση: 2020 
 
Σελίδες 32

ISBN  9789605940706

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts