Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΦΙΛΟ ΕΝΑ ΓΙΓΑΝΤΑ

 

Μπορεί ένας γίγαντας να βρει τη θέση του ανάμεσα στους συνηθισμένους ανθρώπους; Φυσικά και μπορεί. Αρκεί να μη βλέπει στα μάτια τους το φόβο και την απόρριψη. Σαν ένας άλλος άνθρωπος-ελέφαντας, σαν ένας Κουασιμόδος, έτσι και ο γίγαντας της ιστορίας του Litscfield, επιλέγει τη μοναχικότητα κι αφήνει τις καλές του πράξεις να μένουν στην αφάνεια μέχρι να δει κάτι στα μάτια των ανθρώπων που να μπορεί να εμπιστευτεί. Ένα βιβλίο φτιαγμένο με τα χρώματα των ονείρων, που μιλάει απ'ευθείας στην ψυχή.
 


Ο David Litchfield είναι πασίγνωστος δημιουργός και τα βιβλία του έχουν αγαπηθεί από χιλιάδες παιδιά. Από τα ωραιότερά του κατα τη γνώμη μου είναι το "Ο παππούς μου έχει για φίλο ένα γίγαντα". Η εικονογράφηση του είναι μαγευτική, κάθε σελίδα είναι ένα μικρό έργο τέχνης, μια ρομαντική περιπλάνηση σ' ένα χωριό που μόνο μέσα από τη φαντασία του Γκαμπριέλ Γκαρθία Μάρκες στα "100 χρόνια μοναξιάς" θα μπορούσε να έχει γεννηθεί. 


📚Στην ιστορία του βιβλίου ένας μοναχικός άνθρωπος επιλέγει την απομόνωση από τα τρομαγμένα βλέμματα που προκαλεί η όψη τους στους άλλους. Η τρυφερή και ευαίσθητη καρδιά του όμως επιθυμεί ότι και ο καθένας: φίλους και μια θέση στον κόσμο.📚

Από μικρή ηλικία τα παιδιά μας μπορούν να αντιληφθούν τη διαφορετικότητα γιατί αυτή πολλές φορές έχει εξόφθαλμα χαρακτηριστικά. Η αποδοχή της ωστόσο δεν είναι καθόλου  μια αυτονόητη υπόθεση. 
Επιλέγοντας όμορφα  βιβλία που συζητούν έμμεσα το ζήτημα της διαφορετικότητας και της αποδοχής από το κοινωνικό πλαίσιο, μπορούμε να ανακινήσουμε μια συζήτηση με τα παιδιά γύρω από τα ζητήματα αυτά. Βοηθώντας τα να εκφραστούν γι' αυτό που θα ένιωθαν εκείνα αν έβλεπαν το γίγαντα, αλλά και για το πως τους φαινόταν αν ήταν εκείνα στη θέση του γμπορούμε να τα οδηγήσουμε στο να συναιστανθούν τον διαφορετικό άνθρωπο. Με τον τρόπο αυτό τους κάνουμε ένα πολύτιμο δώρο που αφορά στη συναισθηματική και κοινωνική τους νοημοσύνη.
Μόνο μέσα από την ενσυναίσθηση άλλωστε  μπορούμε να δούμε όλοι μας τον κόσμο με τη σωστή του προοπτική. Θα μου επιτρέψετε να πω ακόμα αυτό που τόσο ακράδαντα πιστεύω: αν όλοι οι γονείς συμπεριελάμβαναν την ενίσχυση της ενσυναίσθησης στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους ίσως να μην υπήρχε ο ρατσισμός και ο εκφοβισμός από τις τόσο μικρές ηλικίες.

Είναι ένα βιβλίο που κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να λείπει από καμία παιδική βιβλιοθήκη και σας συστήνω να το αναζητήσετε 100%!

 

Ακολουθήστε μας στο Instagram 
στη σελίδα μας @biblia_gia_ta_paidia 

και δείτε σελίδες μέσα από το βιβλίο καθώς και

σχόλια αναγνωστών και φίλων της σελίδας! 

                                                     Διεύθυνση συνδέσμου:




 
Παιδί 3,5+ Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη 
Δημιουργός: David Litchfield 
Σελίδες: 36
Α' Έκδοση στα ελληνικά: 2017 
Μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου 
ISBN: 9786185049539
 

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts