ΑΛΦΡΕΝΤ & ΑΓΚΑΘΑ -ΤΑ ΔΕΚΑ ΠΟΥΛΙΑ ΕΛΣΤΕΡ

 

Τι θα γινόταν άραγε αν η Άγκαθα Κρίστι και ο Άλφρεντ Χίτσκοκ συναντώνταν ως παιδιά και έφτιαχναν ένα γραφείο ερευνών; Για τους λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας και των ταινιών θρίλερ δεν υπάρχει καλύτερη παιδική πρόταση! Μην φοβάστε, δεν προκειται φυσικά για βιβλία τρόμου! Επιστρατεύονται μόνο οι διάνοιες των δυο σπουδαίων δημιουργών μέσα από τη φαντασία της πανέξυπνης αυτής σειράς βιβλίων και οι περιπέτειές τους θα μας ξεσηκώσουν και θα μας παρασύρουν μέχρι να φτάσουμε στη λύση κάθε μυστηρίου. Θα πάω ένα άνετο στοίχημα, σίγουρη πως θα το κερδίσω: θα τα ευχαριστηθείτε το ίδιο ή και ακόμα περισσότερο από τα παιδιά σας!





Η σειρά βιβλίων Άλφρεντ&Άγκαθα έχει ως πρωταγωνιστές τη βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας Αγκάθα Κρίστι και τον μάστερ των ταινιών θρίλερ Άλφρεντ Χίτσκοκ. Τι θα γινόταν αν αυτοί οι δύο συναντιούνται ως παιδιά; ποιές περιπέτειες θα είχαν ζήσει και ποια εκπληκτικά μυστήρια θα είχαν λύσει ως ομάδα; 
Το πρώτο βιβλίο της σειράς "Τα δέκα πουλιά Ελστερ"  είναι εμπνευσμένο από την ταινία "τα πουλιά" του Χίτσκοκ και το βιβλίο "Δέκα μικροί Νέγροι" της Α.Κρίστι. 

📚Η ηλικιωμένη πάμπλουτη κυρία Έλστερ ζει με το γιο και τη νύφη της σε μια πλούσια συνοικία του Λονδίνου δίπλα στη μικρή Άγκαθα Μίλερ. Κάποτε φεύγει για την Αμερική και λίγο καιρό αργότερα εξαφανίζονται τα διάσημα χρυσά ομοιώματα πτηνών της συλλογής της. 
Η αστυνομία συλλαμβάνει ως ένοχο τον Βίκτορ τον κηπουρό. Εκείνος απελπισμένος ζητά από το μικρό Αλφρεντ να βρει την Άγκαθα για να τον βοηθήσει. Οι δύο μικροί γνωρίζονται και αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο και να βοηθήσουν τον Βίκτορ. 
Τι ξέρουν άραγε τα δέκα πουλιά στο μεγάλο κλουβί του κήπου των Ελστερ για όλα αυτά και γιατί μυστηριωδώς πεθαίνουν ένα ενα;📚

Η Ανά Καμπόι οφείλω να σας πω, προσέγγισε με τον πλέον  αριστουργηματικό τρόπο τους δύο χαρακτήρες των διάσημων πρωταγωνιστών της. Ως φανατική αναγνώστρια των βιβλίων της Α.Κρίστι δεν το περίμενα ότι κάποιος θα μπορούσε τόσο άριστα να πιάσει τη διάνοια της και να φτιάξει ένα βιβλίο τόσο πετυχημένο. Το μυστήριο είναι έντονο και οι ύποπτοι διατηρούν κρυφά τα κίνητρα τους, τα οποία σιγά σιγά αποκαλύπτουν οι μικροί ντετέκτιβ κάνοντας προσεκτική έρευνα των στοιχείων. Η ιστορία κρατά το σασπένς στα ύψη ως το τέλος και η αποκάλυψη της λύσης είναι κάθε άλλο παρά προφανής! 

Επιπρόσθετα στο εκπληκτικό μυστήριο, η ευφυής συγγραφέας έχει δέσει αρμονικά δύο διαφορετικούς χαρακτήρες παιδιών που ανήκουν σε διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και μεγαλώνουν σε συνθήκες ακραία διαφορετικές. 
Η Άγκαθα είναι ένα κορίτσι της καλής κοινωνίας του Λονδίνου. Τα κουκλόσπιτα της συλλογής της είναι μακέτες των σπιτιών που ο πατέρα έχει σε όλο τον κόσμο. Ο Άλφρεντ μεγαλώνει στις φτωχογειτονιές του Λονδίνου και ο πατέρας του παλεύει καθημερινά για τον άρτο τον επιούσιο. Κι όμως ο Άλφρεντ δεν αντιμετωπίζει στωικά τη μοίρα της ταπεινής κοινωνικής του θέσης. Είναι ένα πνεύμα ανήσυχο που με τα φτερά της φαντασίας του αλλά και των ιδιαίτερων εφευρέσεών τουπετά πολύ πέρα από τη φτωχική του συνοικία και τη μιζέρια των ανθρώπων της. Από μια συγκυρία της τύχης γνωρίζει την Άγκαθα η οποία επίσης εχει μια ιδιόμορφη ιδιοσυγκρασία και αντί να σερβίρει τσάι στις κούκλες και της πλούσιες φίλες της, έχει ανοίξει το δικό της γραφείο ερευνών και για λίγες μόνο πένες αναλαμβάνει την επίλυση μυστηρίων!  
Το δέσιμο λοιπόν αυτών των δύο παιδιών περνάει στους μικρούς αναγνώστες το όμορφο μήνυμα ότι το πνεύμα, το πείσμα και η πίστη στη δικαιοσύνη και την αλήθεια, ενώνουν τους ανθρώπους και μπορούν να εξομαλύνουν τις οποίες διαφορές τους. Τα παιδιά αυτά άλλωστε μεγαλούργησαν στη πραγματική ζωή ως ενήλικες οχι μόνο λόγω του ταλέντου τους αλλά και διότι δεν δέχτηκαν μοιρολατρικά τον κοινωνικό τους προορισμό.  
Έτσι τους φαντάστηκε η Άννα Καμπόι και τους συστήνει στους μικρούς αναγνώστες. Γίνεται λοιπόν να μη την θαυμάσει κανείς; Δε γίνεται! 
Υ.Γ. Προσωπική μου αδυναμία ο μπάτλερ-σοφερ- προστάτης της μικρής Άγκαθα, ο Ηρακλής !!

 

Μην το χάσετε!! 


 Ακολουθήστε μας στο Instagram 

στη σελίδα μας @biblia_gia_ta_paidia 

και δείτε σελίδες μέσα από το βιβλίο καθώς και

σχόλια αναγνωστών και φίλων της σελίδας! 

                                                     Διεύθυνση συνδέσμου:
  

 

Παιδί από 9 ετών 
Εκδόσεις: POLARIS 
Συγγραφέας: Άνα Καμπόι 
Μετάφραση: Σελίδες 176
Α' Έκδοση στα ελληνικά: 2014

ISBN: 9789606829499

 

 

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts