ΟΥΓΚΟ

 

Το βιβλίο "Ουγκό" είναι μια φετινή κυκλοφορία των εκδόσεων Ίκαρος το οποίο αποτελεί μια από τις ωραιότερες της χρονιάς και κατά τη γνώμη μου θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στο παιδικό βιβλίο στα χρόνια που έπονται. Τιμώντας την παρακαταθήκη του μεγάλου Victor Hugo στη λογοτεχνία, η Νιγηριανή Atinuke δίνει το όνομά του στο περιστέρι που πρωταγωνιστεί στην ιστορία της και συγκεντρώνει στην προσωπικότητα του ότι πιο αγνό έχει να δώσει αυτός ο κόσμος από καλοσύνη, δοτικότητα και αλληλεγγύη.

 



📚Ο Ουγκό ειναι περιστέρι, ο φύλακας του πάρκου (τι πιο οικείο άλλωστε στο αστικό περιβάλλον από ένα περιστέρι) που φροντίζει το πάρκο και τους ανθρώπους που ζουν γύρω από αυτό. Την άνοιξη κάνει παρέα στους ηλικιωμένους και τους ενθαρρύνει να βγουν μια βόλτα. Τι γίνεται όμως με το μικρό κορίτσι που δεν βγαίνει ποτέ έξω να παίξει πάρα μονάχα κοιτάζει μελαγχολικά από το μπαλκόνι; Η μικρή μετανάστρια με το μελαγχολικό βλέμμα δεν έχει δεσμούς με την πόλη που ζει. Όταν θα χρειαστεί να φροντίσει τον Ούγκο, μια τρυφερή φιλία αναπτύσσεται σιγά σιγά μεταξύ τους. Το ταπεινό πουλί-φύλακας του πάρκου θα γίνει ο πρώτος που θα καλωσορίσει το μικρό κορίτσι στο νέο του περιβάλλον,  θα το βοηθήσει να βγει από το καβούκι της ανασφάλειας και να ανακατευτεί με τον κόσμο.

👩🕊
Παίρνοντας κάτι από την τρυφερότητα του Μικρού Πρίγκιπα του Εξυπερί, η συγγραφέας χτίζει αργά τη φιλία ανάμεσα στο κορίτσι και το περιστέρι και αφήνει την ιστορία να εξελίχθεί μαζί με το συναίσθημα του παιδιού που μεταστρέφεται από ανασφάλεια σε εμπιστοσύνη. 
Εκτίμησα αφάνταστα τους συμβολισμούς που έχει χρησιμοποιήσει η συγγραφέας για να κεντρίσει το ενδιαφέρον και του ενήλικου που διαβάζει με το παιδί, ενώ παράλληλα θαύμασα την εξαιρετική εικονογράφηση που πλαισιώνει την ιστορία με ιδανικό τρόπο. 
Συνολικά, το βιβλίο αυτό συγκινεί τον αναγνώστη κάθε ηλικίας. Είναι ένας ύμνος στην αλληλεγγύη, στην ανιδιοτέλεια και την καλοσύνη και ως τέτοιος κατά την άποψή μου αξίζει να προστεθεί σε κάθε παιδική συλλογή. 
Προτείνω οπωσδήποτε να το αναζητήσετε!

Ακολουθήστε μας στο Instagram 

στη σελίδα μας @biblia_gia_ta_paidia 

και δείτε σελίδες μέσα από το βιβλίο καθώς και

σχόλια αναγνωστών και φίλων της σελίδας! 

                                                     Διεύθυνση συνδέσμου:

https://www.instagram.com/p/CDOYzsvphet/?igshid=adprg88d0p55


Παιδί 3,5+ 

Εκδόσεις Ίκαρος 

Συγγραφέας Atinuke 

Eικονογράφηση: Brigitta Sif 

Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου 

Σελίδες: 40 

Α' Έκδοση στα ελληνικά: 2020 

ISBN: 9789605723187


Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts