ΠΕΡΝΤΟΥ

 

Μέσα από το τρυφερό αυτό ανάγνωσμα οι μικροί μας αναγνώστες διαπιστώνουν πόση  απόγνωση που μπορούν να επιφέρουν τόσο η φτώχια όσο και η αγωνία μιας αναγκαστικής μοναχικότητας σε όσους τις βιώνουν. Μπορεί να είναι αδέσποτα ζωάκια σαν τον Περντού, μπορεί όμως να είναι κι άνθρωποι που ψάχνουν ένα ασφαλές μέρος για να ζήσουν με φροντίδα και αγάπη. 


Perdu στα γαλλικά σημαίνει χαμένος. Έτσι και το το σκυλάκι της ιστορίας είναι μόνο του αφού κανέναν δεν έχει να το φροντίζει. Ακολουθώντας ένα φύλλο που στροβιλίζεται στον αέρα  φτάνει τελικά στην αφιλόξενη πόλη, μα όπου κι αν πάει κι εκεί τον διώχνουν. Γεμάτος απόγνωση φεύγει κυνηγημένος, και κάπου στην πορεία χάνει το κόκκινο μαντήλι από το λαιμό του. Μέσα στο αδιάφορο πλήθος υπάρχουν δύο μάτια που τον έχουν προσέξει. Ένα κοριτσάκι βρίσκει το μαντήλι του Περντού κι όταν τον ξανασυναντά του το επιστρέφει. Και τότε ο Περντου βρίσκει επιτέλους μια οικογένεια, μια αγκαλιά. Βρίσκει τη θέση του σ'αυτό τον κόσμο μέσα από την αγάπη.
Το βιβλίο αυτό είναι από τα ωραιότερα που κυκλοφόρησαν φέτος. Το απλό κείμενο και η υπέροχη ρομαντική και εξαιρετικά πετυχημένα λιτή εικονογράφησή του, ελκύουν τον αναγνώστη από την πρώτη στιγμή. 
Ο μικρός Περντού συμβολίζει την περιπλάνηση του μοναχικού ατόμου που αγωνιά για το πως θα επιβιώσει και θα καταφέρει να καλύψει ακόμα και τις βασικές ανάγκες του δηλαδή τη στέγη του και την τροφή του.
Το τρυφερό αυτο ανάγνωσμα, πιστεύω πως μπορεί αποτελέσει μια καλή ευκαιρία να καταλάβουν τα παιδιά ότι τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι δεδομένο για όλους. Παράλληλα αν τα παιδάκια είναι λίγο μεγαλύτερα  θα διαπιστώσουν την απόγνωση που μπορούν να επιφέρουν τόσο η φτώχια όσο και η αγωνία μιας αναγκαστικής μοναχικότητας σε όσους τις βιώνουν. Μπορεί να είναι αδέσποτα ζωάκια σαν τον Περντού, μπορεί όμως να είναι κι άνθρωποι που ψάχνουν ένα ασφαλές μέρος για να ζήσουν με φροντίδα και αγάπη. 
Υλικό για σκέψη και συζήτηση μέσα από μια ιστορία αναπάντεχα σκληρή αλλά με ευτυχή κατάληξη για τον μικρό της πρωταγωνιστή. ❤
Οπωσδήποτε αναζητήστε το!!

Ακολουθήστε μας στο Instagram 

στη σελίδα μας @biblia_gia_ta_paidia 

και δείτε σελίδες μέσα από το βιβλίο καθώς και

σχόλια αναγνωστών και φίλων της σελίδας! 

                                                     Διεύθυνση συνδέσμου:


 

Παιδί από 3 ετών

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
 
Συγγραφέας&εικονογράφος: Richard Jones
 
Μετάφραση: Αιμιλία Γιασεμή
 
Σελίδες: 40

Α' Εκδοση στα ελληνικά: 2020

ISBN:

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts