Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ - ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ


Η πιο ρομαντική χριστουγεννιάτικη ιστορία, που απογειώθηκε με τη χορευτική εκδοχή της υπό τους μαγικούς ήχους της μουσικής του Τσαϊκόφσκι το 19 αιώνα, διασκευάζεται σε όμορφα παιδικά αναγνώσματα και ζωντανεύει μέσα από την πολύχρωμη εικονογράφηση παρασέρνοντας στην ονειρική της διάσταση μικρούς και μεγάλους.  


Παιδί και Βιβλίο www.paidi-kai-biblio.blogspot.com Η πιο ρομαντική χριστουγεννιάτικη ιστορία,σε μια υπέροχη εκδοχή της για μικρά παιδιά.
Ο Καρυοθραύστης, ένα μαγικό παραμύθι - Εκδόσεις Ψυχογιός


Η πρωτότυπη ιστορία του Καρυοθραύστη ανήκει στον Πρώσσο συγγραφέα Ε.Τ.Α. Χόφμαν, η οποία το 1892 διασκευάστηκε από τον Αλέξανδρο Δουμά ώστε να εξυπηρετήσει το σενάριο για το  ομώνυμο μπαλέτο σε μουσική του Π.Ι.Τσαϊκόφσκι. 
📚Η υπόθεση ξεκινά παραμονή Χριστουγέννων όταν ο νονός της Κλάρα της κάνει δώρο ένα κινούμενο στρατιωτάκι που λειτουργεί ταυτόχρονα και ως καρυοθραύστης. Τη νύχτα που όλοι κοιμούνται η Κλάρα πήγαινει να βρει τον Καρυοθραύστη της όμως όταν το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα με μαγικό τρόπο εκείνη γίνεται πολύ μικρή. Την ίδια στιγμή ο Καρυοθραυστης ζωντανεύει και ρίχνεται στη μάχη με ένα στρατό από ποντίκια που εισβάλουν στο δωμάτιο. Ο Καρυοθραύστης κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε πρίγκιπα. Στη συνέχεια οδηγεί την Κλάρα στη χώρα του, την υπέροχη χώρα των ζαχαρωτών στο πανέμορφο παλάτι του. Αργότερα, το πρωί των Χριστουγέννων όμως, η Κλάρα ξυπνά και βρίσκεται στο σπίτι της αγκαλιά με το παιχνίδι στρατιωτάκι-Καρυοθραύστη της. 
Στην παιδική εκδοχή της μέσα από το βιβλίο αυτό των εκδόσεων Ψυχογιός η ιστορία τελειώνει λίγο πιο παραμυθένια! Εκεί που νομίζει η Κλάρα ότι όλα ήταν ένα μαγικό όνειρο, επανεμφανίζεται ο νονός της μαζί με έναν καλό και όμορφο νέο, ο οποίος είναι ολόιδιος με τον πρίγκιπα του ονείρου της. Και φυσικά παντρεύονται και ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!❤📚
Παιδί και Βιβλίο www.paidi-kai-biblio.blogspot.com Η πιο ρομαντική χριστουγεννιάτικη ιστορία,σε μια υπέροχη εκδοχή της για μικρά παιδιά.
Ο Καρυοθραύστης, ένα μαγικό παραμύθι - Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο Καρυοθραύστης είναι μια ρομαντική χριστουγεννιάτικη ιστορία που σηματοδοτεί το ανάλαφρο πέρασμα από την παιδικότητα στην ενηλικίωση. Είναι η κλασική και ταυτόχρονα διαχρονική ιστορία που αντικατοπτρίζει την αιώνια  κοριτσίστικη ονειροπόληση.
💟Η παιδική εκδοχή του παραμυθιού από τις εκδόσεις Ψυχογιός είναι αυτό ακριβώς που ονειρεύονται τα μικρά κοριτσάκια: μια ιστορία  πασπαλισμένη με όλη την μαγεία των παραμυθιών, με τον όμορφο πρίγκιπα, τα ολόγλυκα και ζαχαρωμένα σκηνικά, τις όμορφες πριγκίπισσες σε ροζ κάστρα και φυσικά το απαραίτητο happy and!

 

Αναζητήστε στη σελίδα μας πολλές ακόμα χριστουγεννιάτικες προτάσεις που θα συντροφέψουν τα παιδάκια σας αυτές τις γιορτές!   💝


Παιδί από 3 ετών 
Εκδόσεις Ψυχογιός  
Συλλογικό έργο βασισμένο στο πρωτότυπο βιβλίο "Ο Καρυοθραυστης και ο βασιλιάς των ποντικών" του Ε.Τ.Α. Hoffman  
Εικονογράφηση Συμπίλ  
Σελίδες:40 
Α' Έκδοση στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός: 2020 
ISBN:  9786180136883

 


Ακολουθήστε μας στα μέσα δικτύωσης
   στη σελίδα @biblia_gia_ta_paidia 

στη σελίδα Παιδί και Βιβλίο 


 



Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts