Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ


Ο Dan Brown είναι ο γνωστός από τα μπεστ σέλερ βιβλία του τα οποία με πρωταγωνιστή τον καθηγητή Λάγκτον μας έχουν παρασύρει σε δεκάδες συναρπαστικά ταξίδια στον κόσμο της Ιστορίας, της Τέχνης, της Αρχιτεκτονική, της Επιστήμης για την αποκάλυψη συνομωσιών, μέσα από το κυνήγι των πιο απίθανων συμβόλων. 
Παιδί και Βιβλίο www.paidi-kai-biblio.blogspot.com Το πρώτο παιδικό βιβλίου του συγγράφέα του Κώδικα Ντα Βίντσι, Dan Brown!
Η Μουσική Συμφωνία των Ζώων - Εκδόσεις Ψυχογιός

Για πρώτη φορά ο αγαπημένος συγγραφέας των εκατομμυρίων αναγνωστών ανά των κόσμο, γράφει ένα παιδικό βιβλίο στο οποία επιθυμεί να συμπυκνώσει την αγάπη του για τη φύση και τη μουσική. Το βιβλίο συνοδεύεται από μια δωρεάν εφαρμογή η οποία επιδρά διαδραστικά μαζί του. Η κάθε σελίδα μας παρουσιάζει τις συνήθειες κάποιου ζώου της στεριάς ή της θάλασσας με λόγο έμμετρο και διασκεδαστικό. Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής ακούμε τη μουσική που ο ίδιος ο Brown συνέθεσε εμπνεόμενος από το κάθε είδος ζώου, με σκοπό τα παιδιά να γνωρίσουν με τρόπο απλό και ευχάριστο τη κλασική μουσική.

Κάθε μουσικό κομμάτι θα μπορούσε να είναι από μόνο του σάουντρακ ταινίας. αλλού είναι ήρεμα και ρομαντικά, αλλού πιο γρήγορα και ζωηρά όμως σε κάθε περίπτωση χωρίς να έχει κανείς ιδιαίτερα εξασκημένο αυτί μπορεί να ξεχωρίσει τα όργανα που πρωταγωνιστούν και εναλλάσσονται σε κάθε κομμάτι. Προσωπική μου αδυναμία ο μικρός ελέφαντας που θέλει να μάθει να τραγουδάει και ο οποίος εύστοχα αντιστοιχίζεται από τον Brown με ένα βιολί που παίζει στην αρχή λιγάκι φάλτσα. Καθώς όμως ο ελαφαντάκος προσπαθεί και ξαναπροσπαθεί, ο ήχος από το βιολί σιγά σιγά στρώνει μέχρι που εναρμονίζεται με τα υπόλοιπα βιολιά στο βάθος!

Ο μαέστρος ποντικός σε κάθε σελίδα του βιβλίου μας χαρίζει ένα απόφθεγμα εμπνευσμένο από το κάθε ζώο. Στα αποφθέγματα αυτά μπορούμε να σταθούμε και να τα συζητήσουμε λίγο αν διαβάζουμε με παιδάκι από 5 ετών και πάνω. 


Επίσης για παιδιά 5-8 ετών ο συγγραφέας πρόσθεσε μια ακόμα έκπληξη σε συνεργασία με την εικονογράφο Susan Batori. Κρυμμένα στα πιο απίθανα σημεία βρίσκονται γράμματα του αλφαβήτου και το παιδί, σαν ένας μικρός Λάγκτον, κυηγάει να τα ξετρυπώσει. Ο 7,5 ετών μεσαίος γιός μου πάντως ξετρελάθηκε με αυτό το τελευταίο εύρημα και μάλιστα κάναμε διαγωνισμό σε κάθε σελίδα ποιός θα βρει τα περισσότερα γράμματα μέχρι να τελειώσει η μουσική (και δε με νικούσε πάντα)! Εκτίμησα πολύ το ότι στην ελληνική έκδοση αναζητούμε γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου και όχι του αγγλικού. 



Είναι ένα εξαιρετικό, διαφορετικό βιβλίο που θα σας συντροφέψει και θα σας ψυχαγωγήσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Νιώθω πως οφείλω να σημειώσω το ότι παρόλο που πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο, για το τελικό αποτέλεσμα που απολαμβάνουμε αναγνωστικά και ακουστικά εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι. Η εκτέλεση της μουσικής έγινε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας από την Festival Orchestra και η (πολύ δύσκολη λόγω του έμμετρου λόγου) μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά έγινε από τον Φίλιππο Μανδηλαρά.

Μην το χάσετε! 

Αναζητήστε τη σελίδα μας @biblia_gia_ta_paidia στο Instagram και παρακολουθήστε βιντεοπαρουσίαση του βιβλίου και σχόλια αναγνωστών και φίλων της σελίδας. Διεύθυνση συνδέσμου:

Έως 15/1 μπορείτε να διεκδικήσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου μέσω του διαγωνισμού που διεξάγεται από τη σελίδα μας στο Instagram (όροι - προϋποθέσεις). Διεύθυση συνδέσμου: https://www.instagram.com/p/CJ20BonlK48/


Παιδί από 3 ετών

Εκδόσεις Ψυχογιός

Συγγραφέας: Dan Brown
 
Εικονογράφος: Susan Batori

Μουσική σύνθεση: Dan Brown

Μουσική εκτέλεση: Zagreb Festival Orchesta
 
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Σελίδες: 44

Α Έκδοση στα ελληνικά: 2020

ISBN:9786180135442 

 

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts