ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ

Κάποτε υπήρχε μια πόλη όπου ζούσαν πολλά Όνειρα. Οι περισσότεροι κάτοικοι όμως τα είχαν ξεχασμένα και τίποτα δεν έκαναν για να αλλάξουν τη ζωή τους. Τα Όνειρα αποφάσισαν λοιπόν να φύγουν από τους ανθρώπους που τα αγνοούσαν...

Παιδί και ΒιβλίΠαιδί και Βιβλίο www.paidi-kai-biblio.blogspot.com Dream Big!! Οφείλουμε στα όνειρα και τα ταλέντα μας να οραματιζόμαστε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας!
Εκεί που ζουν τα όνειρα - Εκδόσεις Άγκυρα

Όταν είμαστε μικροί ζούμε για το σήμερα, είμαστε ατρόμητοι, είμαστε χαρούμενοι και ανυπόμονοι, ονειροπόλοι και αισιόδοξοι. Όσο μεγαλώνουμε, ο ρεαλισμός αρχίζει να παραμερίζει τα όνειρα και η αισιοδοξία μας σύχνα δίνει τη θέση της στην ανασφάλεια για το αν μπορούν τελικά να πραγματοποιηθούν οι μεγάλες επιδιώξεις της ζωής μας.

Μέσα από την πολύ ενδιαφέρουσα οπτική του βιβλίου αυτού, τα όνειρα έχουν υπόσταση, έχουν δικά τους αισθήματα και απογοητεύονται όταν οι άνθρωποι τα ξεχνούν και τα κλείνουν στα σκοτεινά συρτάρια του μυαλού τους. Σε μια πράξη γενναιότητας τα Όνειρα (που κι αυτά ονειροπολούν) αυτομολούν απ'όσους τα έχουν προδώσει και βρίσκουν ανθρώπους που θα τολμήσουν να τα πραγματοποιήσουν. 

Μέσα από το τρυφερό αυτό βιβλίο, τα παιδιά συναισθάνονται τις επιθυμίες τους και δίνουν αξία όχι στη στείρα ονειροπόληση αλλά στην επιδίωξη ενός μέλλοντος που θα τους κάνει ευτυχισμένους. Μέσα από μια αισιόδοξη μάτια ο αναγνώστης κάθε ηλικίας θυμάται πως το κυνήγι των ονείρων είναι μια πράξη που χρειάζεται όχι μόνο ικανότητες αλλά πρωτίστως θάρρος και αυτοεκτίμηση. Είναι μια υπενθύμιση πως το μέλλον είναι γεμάτο με δυνατότητες, όνειρα και στόχους μικρούς ή μεγάλους και εμείς οφείλουμε στον εαυτό μας να μην τα παρατάμε και να μην απογοητευόμαστε. 

Παράλληλα, το βιβλίο αυτό  μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς των πρώτων τάξεων του Δημοτικού για την ανάπτυξη της ήπιας δεξιότητας του Αλφαβητισμού του Μέλλοντος (UNESCO 2012) σύμφωνα με την οποία το παιδί εκπαιδεύεται έμμεσα να οραματίζεται το μέλλον του και το μέλλν του πλανήτη και της ανθρωπότητας και να φαντάζεται τον εαυτό του σ' αυτό.

Είναι ένα βιβλίο που ανυψώνει τα όνειρά μας στο επίπεδο που τους αξίζει, είτε είναι μικρά είτε είναι πολυυυύ μεγάλα.

Dream big λοιπόν φίλοι μου! Κι ας είναι σε πείσμα των χαλεπών καιρών που ζούμε. ☁☀

Επισκεφτείτε τη σελίδα μου στο Instagram @biblia_gia _ta _paidia και δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου! 
Διεύθυση συνδέσμου: 


Παιδί 5+

Εκδόσεις: Άγκυρα
 
Συγγραφέας: Jonas Ribeiro

Εικονογράφηση: Laura Michell

Μετάφραση: Αναστασία Μακρή

Σελίδες: Σελίδες 32

Α' Κυκλοφορία στα ελληνικά: 2019

ISBN:9789605474744

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο στα βιβλιοπωλεία και στην ιστοσελίδα του εκδοτικού

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts