ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΟΥ ΚΟΣΜΟΙ

Κάθε παιδί μέσα από την παρατήρηση, την ανακάλυψη, τη διασκέδαση και την περισυλλογή, χτίζει το δικό του μικρό κόσμο και όλα τα παιδιά μαζί κρατούν στις άκρες των δακτύλων τους το μέλλον και την ελπίδα αυτού του κόσμου...


Παιδί και Βιβλίο www.paidi-kai-biblio.blogspot.com Οι μικροί κόσμοι των παιδιών μας φτιάχνονται από τα υλικά της φαντασίας, της χαράς και της ελπίδας !
Οι μικροί μου κόσμοι - Εκδόσεις Φουρφούρι

Συντάκτης: Ειρήνη Κούτμου

Παιδιά ήσυχα
Παιδιά ανήσυχα
Παιδιά δραστήρια 
Παιδιά κοινωνικά
Παιδιά μοναχικά
Όσο διαφορετικά κι αν είναι όλα τα παιδιά του κόσμου, οι προσωπικότητες τους έχουν τον ίδιο κοινό παρονομαστή: τη δημιουργική, ασυγκράτητη, αστείρευτη φαντασία...

Το υπέροχο βιβλίο των Εκδόσεων Φουρφούρι "οι μικροί μου κόσμοι" μας καλεί να ταξιδέψουμε στο χρωματιστό σύμπαν των παιδιών και με όχημα τη φαντασία να περιδιαβούμε μέσα από τις υπέροχες εικόνες του τους κόσμους του παιχνιδιού, της ανακάλυψης και της χαράς.

Μέσα από το παιχνίδι το κάθε παιδί φτιάχνει το δικό του μικρό κόσμο. Οι μεγαλύτεροι μελετητές της γνωστικής και αναπτυξιακής ψυχολογίας του παιδιού (Piaget, Vygotski, Bruner κ.α) έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με το παιχνίδι και την επίδραση του στο παιδί ως προς τα συναισθήματα, τις πρακτικές ικανότητες, την κοινωνικοποίηση, την εξέλιξη στην επικοινωνία, στη μάθηση κλπ.
Με το παιχνίδι, το παιδί ουσιαστικά ανακαλύπτει τον κόσμο, δοκιμάζει εμπειρίες που σχετίζονται με την καθημερινότητα και γυμνάζει το σώμα του και το μυαλό του και αποκαλύπτει τα στοιχεία της προσωπικότητας του η οποία βρίσκεται σε μια συνεχή ανάδραση με την εξερεύνηση, τη γνώση και τη φαντασία που χαρακτηρίζει τις εκάστοτε επιλογές του.



Μέσα από τους "μικρούς μας κόσμους" βλέπουμε την αθωότητα της παιδικής σκέψης να ξεδιπλώνεται μπροστά μας με τρόπο που είναι αδύνατο να μας αφήσει ασυγκίνητους. Άλλοτε μοναχικά κι άλλοτε με φίλους, κάποιες φορές σε περιβάλλοντα με γαλήνη και ασφάλεια κι άλλες φορές σε συνθήκες πολύ μακριά από τις ιδανικές. Κι όμως το παιδί είναι πάντα παιδί και η δύναμη του είναι το χαμόγελο, η αισιόδοξη μάτια σε κάθε προοπτική της ζωής. 

Είναι ένα βιβλίο-ύμνος στην αγνότητα της παιδικής ψυχής που έχει πολλά να διδάξει και σε εμάς τους μεγάλους που τόσο εύκολα πολλές φορές εγκαταλείπουμε το χαμόγελο και βυθιζόμαστε στα προβλήματα στην απαισιοδοξία και στην απομόνωση. 
Έχω αγαπήσει κάθε παιδάκι στην κάθε σελίδα, μα πιο πολύ από όλα λάτρεψα την τελευταία για το απλό ειλικρινές και πολύτιμο μήνυμά της...

Δεν μπορώ να μην αναφέρω τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της έκδοσης πέρα από το όμορφο και γάργαρο κείμενο και την πολύχρωμη και υπέροχη εικονογράφηση. Το εξώφυλλο, η ποιότητα του χαρτιού τα πάντα είναι στην εν τέλεια προσεγμένα!

Ακολουθήστε μας στο Instagram στη σελίδα @biblia_gia_ta_paidia και δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου αλλά και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου
Διεύθυνση συνδέσμου:

Πληροφορίες για το βιβλίο
Ηλικία από 2,5 ετών
Εκδόσεις Φουρφούρι
Συγγραφέας Geraldine Collet
Εικονογράφος: Sebastien Chebret 
Μετάφραση: Χριστίνα Θεοχάρη
Σελίδες: 32
Α' Έκδοση στα ελληνικά: 2020
ISBN:9786188446397

Βρίσκετε το βιβλίο στα βιβλιοπωλεία και στην ιστοσελίδα του εκδοτικού:

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts