ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821

Μια εξαιρετική εγκυκλοπαίδεια που μας επανασυστήνει τους μεγάλους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης ενώ ταυτόχρονα αποκαθιστά την ιστορική μνήμη πολλών άγνωστων προσώπων που παρότι αφιέρωσαν τη ζωή και τη περιουσία τους στον άγώνα, η σύγχρονη ελληνική Ιστορία τους/τις άφησε στο περιθώριο.

Τα πρόσωπα της Επανάστασης του 1821 - Εκδόσεις Ψυχογιός
Τα πρόσωπα της Επανάστασης του 1821 - Εκδόσεις Ψυχογιός

                                                                    Επιλογή βιβλίου- σύνταξη κειμένου: Ειρήνη Κούτμου

Σημερα θέλω να σας μιλήσω για ένα καινούργιο, εξαιρετικό βιβλίο σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση που απευθύνεται στα παιδιά αλλά και σε όλη την οικογένεια.
Πρόκειται για μια πληρέστατη εγκυκλοπαίδεια των προσώπων που έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο ώστε η Επανάσταση από όνειρο και ευσεβής πόθος να γίνει όραμα, να γίνει εξέγερση και αγώνας για ένα ελληνικό κράτος ανεξάρτητο και ελεύθερο από τον τουρκικό ζυγό.

Μόλις έφτασε το νέο καλοφροντισμένο πακετάκι μου από τον Ψυχογιό έπιασα να κάνω ένα πρώτο ξεφύλλισμα στο βιβλίο πριν το διαβάσουμε με τα παιδιά. Τελικα δεν μπόρεσα να το αφήσω κάτω μέχρι που το διάβασα ολόκληρο!

Σε κάθε πρόσωπο της Επανάστασης αφιερώνεται ισάξιο μέρος του βιβλίου, ακριβώς μια σελίδα και άλλη μια για την προσωπογραφία του. 
Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, το βιβλίο περιλαμβάνει 50 πρόσωπα:
- Οι υποστηρικτές
- Οι αγωνιστές
- Οι πολιτικοί
- Οι αντίπαλοι

Στις περιεκτικές βιογραφίες συμπεριλαμβανονται και πρόσωπα που δεν είναι καθόλου γνωστά και κυρίως γυναίκες, που αγωνίστηκαν με ότι μέσα διέθεταν, ενώ αργότερα πολλές από αυτές ξεχάστηκαν από το νεοσύστατο ελληνικό κράτος και δεν έλαβαν ούτε μια τιμητική σύνταξη για την προσφορά τους στον αγώνα.

Θέλω να σημειώσω πως αυτό που κάνει συναρπαστική την ανάγνωση του βιβλίου είναι το πλέγμα από τις εκατοντάδες λεπτομέρειες που οι συγγραφείς έχουν συμπεριλάβει στις βιογραφίες, πολλές μάλιστα άγνωστες στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για μια εξαιρετική συρραφή των ιστορικών στοιχείων και των προσωπικών γεγονότων που συνθέτουν τους χαρακτήρες των ηρώων, τους ανθρώπους μέσα στα κάδρα.

Είναι βέβαιο πως θα ανατρέξετε πολλές φορές στις σελίδες του και όχι μόνο την περίοδο που γιορτάζουμε παραδοσιακά την εθνική παλιγεννεσία. Θα γνωρίσετε τις προσωπικότητες του αγώνα και θα συζητήσετε για το θάρρος και την αυτοθυσία τους αλλά για το όραμα που τους ενέπνευσε να αφιερώσουν τη ζωή τους στο υπέρτατο αγαθό της ανθρωπότητας: την Ελευθερία.

Σας συστήνω οπωσδήποτε να το αναζητήσετε!

Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Instagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου. Διεύθυνση συνδέσμου:
 
Επισκεφτείτε το μενού του blog στην κατηγορία Ελληνική Επανάσταση και διαβάστε τις προτάσεις μου για βιβλία που λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους και θα σας ενθουσιάσουν!!

Πληροφορίες για το βιβλίο
▫️Τα πρόσωπα της Επανάστασης του 1821- βιβλίο τα παιδιά και για όλη την οικογένεια
▫️Εκδόσεις Ψυχογιός 
▫️Συγγραφείς: Βασιλική Μαρκάκη, Ζήνωνας Ζαμπακίδης
▫️Εικονογράφηση: Σάρα Κ.Λαμπραντά
▫️Σελίδες: 144
▫️Α' Έκδοση: 2021
▫️ISBN: 9786180132526

Βρίσκετε το βιβλίο στα βιβλιοπωλεία και στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου https://www.psichogios.gr/el/ta-proswpa-ths-epanastashs-toy-1821.html

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts