Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΚΟΥΔΟΣ, ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΚΙ ΕΓΩ

Πόσο ωραίο είναι να έχεις ένα αρκουδάκι, να το παίρνεις παντού μαζί, να το φροντίζεις και να το αγαπάς! Μα ακόμα πιο ωραίο είναι να έχεις και ένα μεγάλο αρκούδο που να ξέρει τόσα πράγματα, να είναι πάντα εκεί όταν τον χρειάζεσαι κι όταν σε κλείνει στην τρυφερή αγκαλιά του να νιώθεις ευτυχισμένος! 


Ο μεγάλος αρκούδος, το μικρό αρκουδάκι κι εγώ - Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Επιλογή βιβλίου, σύνταξη κειμένου Ειρήνη Κούτμου

Το βιβλίο αυτό των Εκδόσεων Κλειδάριθμος το ερωτεύτηκα πριν ακόμα κυκλοφορήσει όταν στις βιβλιοερευνές μου έπεσα πάνω στο υπέροχο εξώφυλλό του! Διαβάζοντας το, ανακάλυψα πως το περιεχόμενο δικαίωσε πλήρως το ένστικτό μου! 

Είναι ένα πέροχο βιβλίο, εξαιρετικό για τις μικρές ηλικίες. Μέσα από τα μάτια της μικρής πρωταγωνίστριας ο κόσμος γίνεται ένας πλανήτης ανακάλυψης, χαράς και διασκέδασης με συντροφιά το αγαπημένο της αρκουδάκι μα και το μεγάλο αρκούδο, τον μπαμπά! Λάτρεψα το τρυφερό πρότυπο του πατέρα που καθοδηγεί το παιδί του, το φροντίζει, του δείχνει τον κόσμο από ψηλά ενώ ταυτόχρονα δεν το περιορίζει στο να ανακαλύψει τις χαρές της ηλικίας του. Η υπέροχη εικονογράφηση και η έκπληξη της αποκάλυψης του μεγάλου αρκούδου στο τέλος του βιβλίου είναι οι αδυναμίες μου! 

Το κείμενό του είναι σύντομο, με λεξιλόγιο πλήρως κατανοητό στις μικρές ηλικίες. Η εικονογράφηση είναι υπέροχη με χρωματισμούς παλ, απόλυτα ταιριαστοί με τη γλυκιά φατσούλα της μικρής πρωταγωνίστριας και τα τρυφερά συναισθήματα της αγάπης και της φροντίδας που διαπνέουν την ιστορία.   
Στην υπόθεση χρησιμοποιεί πολύ εύστοχα το αιώνιο σύμβολο της παιδικότητας που είναι ένα πάνινο κουκλάκι, -ένα αρκουδάκι εν προκειμένω, για να δείξει την ανάγκη κάθε μικρού παιδιού να περιποιείται κάποιον και το εξισορροπεί με τη φροντίδα που το ίδιο το παιδί χρειάζεται. Έτσι η ανάγνωση μας παρασέρνει στη χαρά και τον ενθουσιασμό του παιδιού για τη φιλία, το παιχνίδι, την ανακάλυψη και ταυτόχρονα μας κάνει να αναζητούμε το πρόσωπο του μυστηριώδους μεγάλου αρκούδου που είναι πάντα εκεί για να καθοδηγήσει, να εμπνεύσει, να σηκώσει το παιδί πιο ψηλά για να δει τον κόσμο.

Στο τέλος του βιβλίου που το προσώπου του μεγάλου αρκούδου μας αποκαλύπτεται, ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφίζεται στα πρόσωπα μας γιατί είναι αυτός που τα παιδάκια μας τρελαίνονται να χώνονται στη μεγάλη του αγκαλιά: Ο μπαμπάς!!! 

Ο εκδοτικός προτείνει το βιβλίο από 3 ετών αλλά η δική μου γνώμη είναι ότι άνετα διαβάζεται και από 2 ετών.
Στις μικρές ηλικίες άλλωστε η εικονογράφηση παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Οι ήσυχες εναλλαγές των "γεμάτων" εικόνων με άλλες που είναι εξαιρετικά λιτές, αποφορτισμένος από πολύ πληροφορία και με έμφαση στα πρόσωπα χαρακτηρίζουν την εικονογράφηση. Η επιλογή των απαλών χρωματισμών λειτουργεί ηρεμιστικά και κάνει το βιβλίο μια τέλεια επιλογή για μια χαλαρωτική και τρυφερή ανάγνωση πριν τον ύπνο! 

Σας συστήνω 100% να το αναζητήσετε!! 

Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Instagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου! Διεύθυνση συνδέσμου: https://www.instagram.com/p/CMUWNE9FLYI/

Για πολλές ακόμα όμορφες προτάσεις για μικρά παιδάκια επισκεφτείτε το μενού του blog στις κατηγορίες 2-3 ετών και 3-5 ετών!

Πληροφορίες για το βιβλίο
Ηλικία 2+ (από τον εκδοτικό οίκο 3+)
▫️Εκδόσεις Κλειδάριθμος 
▫️Συγγραφέας: Margarita Del Mazo
▫️Εικονογράφος: Rocio Bonila
▫️Μετάφραση: Ηλιάννα Αγγελή
▫️Σελίδας 40
▫️Έτος Α΄έκδοσης στα ελληνικά: 2021
▫️ISBN: 9789606451454

Βρίσκετε το βιβλίο στα βιβλιοπωλεία και στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου Κλειδάριθμος

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts