Ο ΚΟΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ

Το κοράκι ψάχνει να βρει ποιο είναι το πιο ευτυχισμένο πουλί στον κόσμο... 

Ένα διδακτικό παραμύθι για την αυτογνωσία, την αυτοεκτίμηση και τις αξίες της ζωής.

Παιδί και Βιβλίο, www.paidi-kai-biblio.blogspot.com,  Το κοράκι αναζητά το πιο ευτυχισμένο πουλί στον κόσμο σε μια όμορφη και φιλοσοφημένη διαδρομή αυτογνωσίας.
Το κοράκι και το παγώνι - Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Συντάκτης: Ειρήνη Κούτμου
📚Το κοράκι ζει ευτυχισμένο στο δάσος μέχρι που μια μέρα συναντά το λευκό περιστέρι. Θαυμάζει την όμορφα και το απαλό γουργούρισμα του και σκέφτεται πως αυτό πρέπει να είναι το πιο ευτυχισμένο πουλί στον κόσμο! Το περιστέρι όμως θαυμάζει το αηδόνι με το γλυκό του κελάηδημα και το αηδόνι με τη σειρά του θαυμάζει τον φωνακλά κόκορα. Ποιό είναι τελικά το πιο ευτυχισμένο πουλί στον κόσμο;📚

Το υπέροχο βιβλίο που συζητάμε σήμερα είναι μια καινούργια κυκλοφορία των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο που εμείς οικογενειακώς έχουμε λατρέψει!

Ο γοητευτικά απλός τίτλος του παραπέμπει σαφώς στον Αίσωπο, πρόθεση που στη συνέχεια επιβεβαιώνεται πλήρως από την ιστορία.
Το κοράκι ψάχνει να βρει ποιο είναι το πιο όμορφο, το πιο άξιο και το πιο ευτυχισμένο πουλί στον κόσμο. Ακολουθούμε κι εμείς τα βήματά του και κάνουμε το δικό μας φιλοσοφικό ταξίδι προς την αυτογνωσία. Η διαδρομή απαιτεί επαναπροσδιορισμό των αξιών ενώ δεν λείπουν οι εκπλήξεις και οι ανατροπές. Στο τέλος όμως, η σοφία που αποκομίζουμε διώχνει την ομίχλη απο τη φενάκη του εντυπωσιασμού και μας επιτρέπει με κρυστάλλινο βλέμμα να δούμε τον εαυτό μας και τον κόσμο μέσα από μια ευρύτερη προπτική. 

Είναι από τις πολύ λίγες περιπτώσεις που ένα παραμύθι με έχει ενθουσιάσει τόσο πολύ. Στα μικρά παιδιά 3-4 ετών προσφέρει μια ευχάριστη ανάγνωση με καλογραμμένο και απλό κείμενο και μια εξαιρετικά ταιριαστή εικονογράφηση γεμάτη τολμηρές χρωματικές αντιθέσεις.
Με τα μεγαλύτερα παιδιά γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να ενεργοποιήσουν πλείστες συζητήσεις γύρω από την αυτοεκτίμηση, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη, την αξία της ελευθερίας, τη φιλία. 

Όταν μιλάμε για ένα παραμύθι που και ο ίδιος κ Αίσωπος θα χειροκροτούσε, πως θα μπορούσα εγώ να μη σας το συστήσω 100%;
Ειδικά για Νηπιαγωγείο, Α' Β' Δημοτικού θα σας έλεγα να μην το χάσετε με τίποτα!!💎💎💎

Ο μικρός γιος μου (4 ετών) το ζητάει κάθε βράδυ από τότε που του το πρωτοέδωσα, αλλά και με τον μεσαίο (7,5 ετων) κάναμε απίστευτα ενδιαφέρουσες συζητήσεις γύρω από τα φιλοσοφικά ερωτήματα που προκύπτουν μέσα από την ιστορία του. Προσωπικά θα φροντίσω να θυμάμαι το όνομα του συγγραφέα και θα αναζητήσω οποίο άλλο βιβλίο του κυκλοφορεί ή θα κυκλοφορήσει στο μέλλον. Πιστεύω ότι είναι μια σπάνια περίπτωση σύγχρονου-κλασικού παραμυθά που προσωπικά, μετά τον Ροντάρι (αν και εκείνος έχει άλλο ύφος και απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά) δεν έχω ξανασυναντήσει.
Είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό βιβλίο!

Στο Instagram στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia βρίσκετε την βιντεοπαρουσίαση του βιβλίου καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου. Διεύθυνση συνδέσμου 

Πληροφορίες για το βιβλίο
▫️Ηλικίες: 3+
▫️Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο 
▫️Δημιουργός: Joe Fernihough
▫️Μετάφραση: Μαρίνα Δημητρά
▫️Σελίδες: 36
▫️Έτος Α' κυκλοφορίας στα ελληνικά: 
▫️ISBN: 9789604711864

Βρίσκετε το βιβλίο στα βιβλιοπωλεία και στην ιστοσελίδα του εκδοτικού: 

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts