ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΦΩΤΗ

"Ο Φώτης αναρωτιόταν πώς είναι να βλέπει κανείς όνειρα. Όταν αποφασίζει να ψάξει να βρει το δικό του όνειρο, ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια! Στο ταξίδι αυτό, ο Φώτης ανακαλύπτει αλήθειες γεμάτες φως, που τελικά θα του αποκαλύψουν το δρόμο για το δικό του όνειρο... "(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το πρώτο όνειρο του Φώτη - Εκδόσεις Πατάκη

Επιλογή Βιβλίου/Σύνταξη κειμένου Σωτηρία Ταντάλου
 
Τα παιδιά είναι από τη φύση τους περίεργα. Τους αρέσει να περιεργάζονται και να παρατηρούν, κάνουν πολλές ερωτήσεις για το καθετί και εμπλέκονται σε εξερευνήσεις στοιχείων του περιβάλλοντός τους, όταν τους δίνεται η ευκαιρία.
🔦
Μέσα από ένα παιχνίδι λέξεων ο αναγνώστης ταξιδεύει αναζητώντας το Φως, γνωρίζοντας παράλληλα βασικές έννοιες που το χαρακτηρίζουν όπως: σκοτάδι, φυσικές- τεχνητές πηγές φωτισμού, διαφάνεια, διάχυση κ.α. Το όνομα του βασικού χαρακτήρα της ιστορίας, δεν είναι τυχαίο! Ο Φώτης, δεν γνωρίζει τι είναι τα όνειρα καθώς θεωρεί ότι δεν ονειρεύεται, απλά κοιμάται και «βλέπει» σκοτάδι όταν κλείνει τα μάτια του.
Θα αναζητήσει, θα πειραματιστεί και θα παίξει με το Φως. Στο τέλος θα βρει πολλά περισσότερα από όσα πίστευε.  
Το φως άλλωστε μπορεί να βρίσκεται παντού, όπως και μέσα μας. Μας δημιουργεί συναισθήματα, μας κάνει να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε.

Η συγγραφέας με ένα αλληγορικό τρόπο, ενθαρρύνει τους μικρούς αναγνώστες να ανακαλύψουν το δικό τους Φως, αυτό που έχουν μέσα στη καρδιά τους και που θα τους φέρει πιο κοντά στα όνειρα τους!
Παράλληλα η παιχνιδιάρικη και χαρούμενη εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά παραπέμπει σε ένα μαγικό, ονειρικό κόσμο!

To πρώτο όνειρο του Φώτη ήταν υποψήφιο το έτος 2021 για το βραβείο του καλύτερου εικονογραφημένου βιλίου και σμπεριελήθφη στις βραχείες λίστες τoυ Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου - Greek IBBY (2020)

Αναζητήστε το για μια ευχάριστη, πολύχρωμη και ... ονειρική ανάγνωση!

Από τη συντάκτρια του άρθρου Σωτηρία Ταντάλου:
Λίγα λόγια για εμένα και για την αλληλεπίδρασή μου με το παιδικό βιβλίο
Στo Instagram στη σελίδα μου @arty.crafty.booky αλλά και στο Facebook στη σελίδα Arty Crafty Booky μπορείτε να βρείτε πολλές ακόμα προτάσεις μου για παιδικά βιβλία και για πρωτότυπες κατασκευές, ιδέες για χειροτεχνίες και παιδαγωγικά παιχνίδια, χρήσιμα για εκπαιδευτικούς, γονείς και όσους ασχολούνται με τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, 
Στη σελίδα μου στο Instagram @arty.crafty.booky μπορείτε να δείτε σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου καθώς και σελίδες από το εσωτερικό! 
Διεύθυνση συνδέσμου: https://www.instagram.com/p/CLlma4olkaq/
Ευχαριστώ ιδιαίτερα την καλή μου φίλη Ειρήνη Κούτμου για τη πρόταση και τη διαδικτυακή της «φιλοξενία» σε αυτό το δημιουργικό blog!

Πληροφορίες για το βιβλίο:
▫️ Ηλικίες 4+
▫️Εκδόσεις: Αυτοέκδοση με διανομή από τις εκδόσεις Πατάκη
▫️Συγγραφέας Πέννυ Χατζηευστρατίου - Μιχαλινάκη
▫️Εικονογράφος: Μυρτώ Δεληβοριά
▫️Σελίδες: 36
▫️Έτος Α' Έκδοσης: 2020 
▫️ISBN: 9786180019872
Βρίσκετε το βιβλίο σε όλα τα βιβλιοπωλεία, στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Πατάκη στο κέντρο της Αθήνας, Ακαδημίας 65, και στην ιστοσελίδα του Βιβλιοπωλείου Πατάκης (διεύθυνση συνδέσμου https://www.vivliopoleiopataki.gr/product/644060/diafora/To-proto-oneiro-tou-Foth-Ena-taksidi-sto-fos/ ) καθώς και στην ιστοσελίδα της συγγραφέως Penny' s Light Seminar 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Πέννυ Χατζηευστρατίου - Μιχαλινάκη
Το Πρώτο Όνειρο του Φώτη είναι το πρώτο παιδικό βιβλίο της Πέννυς Χατζηευστρατίου - Μιχαλινάκη. Με γνώμονα την αγάπη της για τα παιδιά και σε συνδυασμό με τις εξειδικευμένες γνώσεις της στον αρχιτεκτονικό φωτισμό δημιούργησε μια ιδιαίτερη ιστορία φέρνοντας τα παιδιά πιο κοντά στις φυσικές επιστήμες.
Διοργανώνει σεμινάρια και διαδραστικά παιχνίδια δια ζώσης και on line!
Αναζητήστε το βιβλίο και δείτε παιχνίδια με το Φως και στο @pennyslightseminar στο Instagram.


Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts