ΛΟΥΚΑΣ, Η ΑΛΕΠΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΗΘΕΛΕ ΟΛΑ

Ο Λουκάς είναι εφευρέτης. Καμιά όμως εφεύρεσή του δεν φαίνεται να λειτουργεί... Όταν οι φίλοι του θα βρεθούν σε κίνδυνο ο Λουκάς θα βάλει σε δράση τα πραγματικά του προσόντα και θα καταφέρει να ανακτήσει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση!

 
#ΠαιδιΚαιΒιβλιο//www.paidi-kai-biblio.blogspot.com//Λουκάς, η αλεπού που τα ήθελε όλα - Εκδόσεις Μαρ Μαρ
Λουκάς, η αλεπού που τα ήθελε όλα - Εκδόσεις Μαρ Μαρ

Επιλογή βιβλίου- σύνταξη κειμένου Ειρήνη Κούτμου

📚Ο Λουκάς είναι αλεπού. Όπως όλες οι αλεπούδες ούτε πετάει σαν τα πουλιά, ούτε κολυμπάει σαν τα ψάρια, ούτε βλέπει τη νύχτα σαν τις νυχτερίδες. Ο Λουκάς όμως είναι εφευρέτης και ελπίζει ότι οι μηχανές που σκαρφίζεται θα του χαρίσουν όλα αυτές τις ικανότητες που του στέρησε η φύση.
Τι κρίμα, που καμία από αυτές δε δουλεύει! Ο Λουκάς απογοητεύεται και οι φίλοι του με τίποτα δεν μπορούν να τον παρηγορήσουν. Ένα βράδυ όμως όταν εκείνοι θα βρεθούν σε μεγάλο κίνδυνο, ο Λουκάς..📚

Το βιβλίο αυτό για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα μας έρχεται από το νέο εκδοτικό οίκο Mar Mar ο οποίος δημιουργήθηκε από δύο τρυφερός μπαμπάδες με γνώσεις του εκδοτικού χώρου και αδυναμία στο παιδικό βιβλίο.

Ο Λουκάς, η αλεπού που τα ήθελε όλα είναι ένα βιβλίο ευχάριστο και διδακτικό. Ο ενθουσιασμός του μικρού πρωταγωνιστή για τις απίθανες εφευρέσεις του μας παρασέρνει και μας διασκεδάζει. Μπορεί οι προσπάθειές του να καταλήγουν σε φιάσκο, όμως ο Λουκάς έχει αξιοθαύμαστο πείσμα. Το πρόβλημα είναι ότι το κίνητρο γι'αυτό το πείσμα είναι η ανασφάλεια. Επιθυμεί τόσο πολύ να νιώσει σπουδαίος με ξένα χαρακτηριστικά που υποτιμά τα δικά του. Κι όμως η καλή του ακοή, η σπουδαία του όσφρηση και το ελαφρύ περπάτημα του όσο διακριτικά κι αν είναι, αποδεικνύονται σπουδαία όταν χρειαστεί!

Το μήνυμα του βιβλίου για την αυτοπεποίθηση είναι σπουδαίο. Δε χρειάζεται κανείς να δημιουργήσει μια ευφάνταστη προσωπικότητα για να γίνει αρεστός στον εαυτό του και στους άλλους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαπιστώσει τι ειναι αυτό που τον κάνει ξεχωριστό κι αν μπορεί να το ενισχύσει.

Αυτό που προσωπικά ως ενήλικος αναγνώστης, λάτρεψα σε αυτό το βιβλίο, -θα το ομολογήσω, είναι η αρχή. Η πρώτη εφεύρεση του Λουκά -που τη βλέπουμε και στο εξώφυλλο, είναι ένα ζευγάρι μεγάλα φτερά που φτιάχνει συγκολλώντας μεταξύ τους πούπουλα που βρίσκει στο έδαφος. Σαν άλλος Ίκαρος, προσπαθεί να πετύχει το αδύνατο και κατακρημνίζεται.
Κάτι μπορούμε να συμπεράνουμε από αυτό.

Ο άνθρωπος είναι έτοιμος να μετοικήσει σε άλλους πλανήτες, τίποτα λοιπόν δεν είναι αδύνατον και καμία ιδέα δεν είναι παράλογα φιλόδοξη. Ο σχεδιασμός όμως μιας ιδέας πρέπει να είναι ανάλογα συνετός με το μέγεθος της, πρέπει δηλαδή να συνυπολογίζει όχι μόνο τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους της. 
Με ένα λίγο μεγαλύτερο παιδί έχουμε την ευκαιρία να σταθούμε και να κάνουμε μια ωραία συζήτηση γύρω από αυτό• στο πώς η ανασφάλεια μας κάνει κοντόθφαλμους, ενώ η υπέρμετρη φιλοδοξία επιπόλαιους και ανταγωνιστικούς ή πολλές φορές μπορεί ακόμα και να μας παρασύρει σε κινδύνους. Το να καταφέρει κανείς να ισορρόπήσει τα δύο εδεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Η χρησή τομή είναι η σύνεση και η δημιουργικότητα!

Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Instagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου! Διεύθυνση συνδέσμου: 

Πληροφορίες για το βιβλίο:
▫️Ηλικίες: από 3 ετών
▫️Εκδόσεις Mαρ Mαρ 
▫️Συγγραφέας: Susanna Isern
▫️Εικονογράφος: Sonja Wimmer
▫️Α' Έκδοση στα ελληνικά
▫️Σελίδες: 40
▫️ISBN: 9786188516113


Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts