ΤΡΙΑ ΧΡΥΣΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Υπέροχες κλασικές ιστορίες, με μηνύματα φιλοσοφημένα και πάντα σύγχρονα, που αγγίζουν τις πιο ευαίσθητες χορδές της ψυχής μας. Γι΄αυτό αγαπάμε όσο τίποτε άλλο τα παραμύθια του Όσκαρ Ουάιλντ!

#ΠαιδιΚαιΒιβλιο//www.paidi-kai-biblio.blogspot.com//ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ//Τρία χρυσά παραμύθια - Εκδόσεις Άγκυρα
Τρία χρυσά παραμύθια, βιβλίο με cd αφήγησης - Εκδόσεις Άγκυρα

Επιλογή βιβλίου -Σύνταξη κειμένου: Ειρήνη Κούτμου

Τα κλασικά παραμύθια έχουν την αδιαμφισβήτητη αξία της κλασικής λογοτεχνίας που επιβιώνει στο χρόνο εδώ και αιώνες. Αν αναρωτηθεί κανείς πως είναι δυνατόν να μπορούν να απευθύνονται σε τόσο διαφορετικές γενιές παιδιών με τόση επιτυχία λ καθως οι δεκαετίες και οι αιώνες περνούν, η απάντηση είναι απλή. Το καταφέρνουν γιατί μιλούν απ'ευθείας στην καρδιά.

Απο τα κλασικά παραμύθια τα δικά μου πιο αγαπημένα είναι του Όσκαρ Ουάιλντ. Εκτός ότι λατρεύω την πέννα του σε οτιδήποτε δικό του έχω διαβάσει, νομίζω ότι βάζει μέσα στα παραμύθια του ένα τεράστιο κομμάτι του εαυτού του, της πολυσχιδους, πολύπλευρης, σαρκαστικής, πανέξυπνης προσωπικότητας του. Ο Όσκαρ Ουάιλντ είχε μελετήσει σε βάθος τον άνθρωπο σαν ψυχίατρος και φιλόσοφος, πολύ μπροστά από την εποχή του και αναζητούσε να κατανοήσει ολόκληρο το πολύπλοκο πλέγμα των υψηλών συναισθημάτων του πόνου, της χαράς, του έρωτα και της αγάπης, του εγωισμού, του αμοραλισμού και της αθλιότητας που δομούν την ανθρώπινη υπόσταση.
Έτσι οι ιστορίες του δεν απευθύνονται στα παιδιά• απευθύνονται στον κάθε άνθρωπο που έχει την αγνή καρδιά ενός παιδιού.

Οι ήρωες γεννιούνται άνθρωποι και γίνονται άγιοι, χωρίς να έχουν τη συνείδηση πως τα αγνά αισθήματα τους τους ψηλώνουν μέχρι τον ουρανό. Ταυτόχρονα ο θάνατος, ενώ συχνά ταυτίζεται με τη θυσία και νομοτελειακά καθορίζει το οριστικό τέλος της ύπαρξης, ωστόσο δεν αποτελεί το τέλος. Μέσα από τις μαγικές ιστορίες του Όσκαρ Ουάιλντ το τέλος της ζωής ενός ατόμου απλά το τελευταίο βήμα στο δρόμο που διάλεξε στη ζωή του. Ο θάνατος δηλαδή δε συνοδεύεται με το δράμα της ανυπαρξίας, μα με το αίσθημα της πληρότητας, με τη χαρά (ναι τη χαρά), την ικανοποίηση της αρετής που εκπλήρωσε τους σκοπούς έχοντας απλά καταναλώσει όλο το χρόνο και της δυνατότητες που της αναλογούσαν.

Και τα τρία παραμύθια σε αυτό το βιβλίο είναι γνωστό ότι καταλήγουν με το τέλος μιας ύπαρξης. Κι όμως τα παιδιά δε νιώθουν πόνο, ίσως ένα μικρό τσιμπιματακι στην καρδιά, ίσως κι ένα μικρό ερωτηματικό για το αύριο

Είναι τέτοιος ο ανεμοστρόβιλος των συναισθημάτων που δεν βρίσκει έδαφος να σταθεί ο πόνος του θανάτου. Οι ψυχές των ηρώων έχουν φτάσει τόσο ψηλά που έχουν ήδη ακουμπήσει τον δικό τους παράδεισο όταν φτάνει το τέλος• οι αντικατοπτρισμοί τους χορεύουν ήδη ανάμεσα τ'αστέρια με την αιώνια νιότη και την αγάπη στο πλάι τους.
Κάπως έτσι μέσα από τα παραμύθια του Όσκαρ Ουάιλντ κερδίζει η ζωή. Στο τέλος αυτής της μεγάλης βουτιάς μέσα στη φιλοσοφία της ύπαρξης, παίρνουμε μικροί και μεγάλοι μια ανάσα ζωής κι ύστερα αναλογιζόμαστε εκ νέου την αξία της αγάπης, της προσφοράς, της φιλίας, της ανιδιοτέλειας και των μεγάλων ονείρων...
️️
Τις ιστορίες θα τις βρείτε σε πολλές διαφορετικές εκδοχές. Εγώ ξεχώρισα αυτή που σας παρουσιάζω σήμερα από τις εκδόσεις Άγκυρα, η οποία μου άρεσε πάρα πολύ ως προς την απόδοση στη γλώσσα μας (πολύ σημαντικό αυτό!!!) και που συνοδεύεται επιπλέον από το CD της αφήγησης των παραμυθιών, πολύ χρήσιμο για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για εμάς τους γονείς όταν καποια φορά δεν θα έχουμε χρόνο να διαβάσουμε στα παιδιά μας.
️️
Είναι από τα βιβλία που θα πρότεινα να μη λείψουν από καμία βιβλιοθήκη και σας συστήνω να το αποκτήσετε 100%!!

Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Instagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου! Διεύθυνση συνδέσμου: https://www.instagram.com/p/CNFenKpFqNX/

Πληροφορίες για το βιβλίο:
▫️ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ CD ΑΦΗΓΗΣΗΣ
  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
- Ο εγωιστής γίγαντας
- Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας
- Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο
▫️ Ηλικίες : 5,5+
▫️ Εκδόσεις Άγκυρα 
▫️ Συγγραφέας: Όσκαρ Ουάιλντ
▫️ Εικονογράφος: Δήμητρα Ψυχογιού
▫️ Μετάφραση: Ευαγγελία Δημητροπουλάκη
▫️ Σελίδες: 96
▫️ Α΄Έκδοση στα ελληνικά: 2017
▫️ ISBN: 9789605472269

Βρίσκετε το βιβλίο στα βιβλιοπωλεία, στο κεντρικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Άγκυρα στο κέντρο της Αθήνας και στην ιστοσελίδα των εκδόσεων https://e-agyra.gr/index.php?route=product/product&product_id=805&search=%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1+%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1+%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%B9%CE%B1&description=true

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts