Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΒΡΟΜΥΛΩΝ

Μια ολοκαίνουργια αναγνωστική πρόταση από τις Εκδόσεις Μικρή Σελήνη έρχεται να μας παρασύρει σε μια διασκεδαστική και αναπάντεχη περιπέτεια, παρέα με τη "Φυλή των Βρομύλων"!

#ΠαιδιΚαιΒιβλιο//www.paidi-kai-biblio.blogspot.com//ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ//Η Φυλή των Βρομύλων
Η Φυλή των Βρομύλων - Εκδόσεις Άγκυρα

Επιλογή βιβλίου- σύνταξη κειμένου: Ειρήνη Κούτμου

📚Τα ορφανά παιδιά ζουν μόνα τους υγιέστατα κι ευτυχισμένα στο δάσος. Ζουν απλά, έχουν φίλους τους τα ζώα και σπίτια τους τα δέντρα. Δεν κάνουν όμως ποτέ μπάνιο και γι'αυτό τους λένε Βρομύλους!
Στο χωριό η διευθύντρια του Ορφανοτροφείου η δεσποτική και στριφνή Υβόν Καρέ έχει φτιάξει ένα περιβάλλον έτοιμο να υποδεχτεί τα παιδιά. Παντού πινακίδες με απαγορεύσεις, νιπτήρες, μπανιέρες μα και ένα τεράστιο πλυντήριο, ανακάλυψη της ίδιας της Υβόν που έχει σκοπό να ξεβρωμίσει τους Βρομύλους, αρκεί πρώτα να τους πιάσει!
Δολώματα και καλοστημένες παγίδες, ένα πάρτυ, ένα πλύσιμο, ένα δικαστήριο και ένα σωρό άλλες απίθανες καταστάσεις σε μια .. απολαυστικά βρομύλικη ανάγνωση!📚

Το τελευταίο διάστημα παρατηρώ με χαρά την τόλμη αρκετών εκδοτικών οίκων να στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε συγγραφικές δημιουργίες αντισυμβατικες τόσο σε θεματολογία όσο και στην εικονογράφηση. Οι Βρομύλοι είναι μια τέτοια σύγχρονη και διαφορετική πρόταση που μας διασκεδάζει και μας ωθεί να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη.
Οι καταστάσεις που περιγράφει δεν είναι μεν ρεαλιστικές, ωστόσο μας προ(σ)καλούν να ανακαλύψουμε μέσα τους στοιχεία αναλογίας με την πραγματικότητα. Ο καθωσπρεπισμός ας πούμε που θέλει να επιβάλει στη συμπεριφορά των παιδιών η Υβόν στην πραγματικότητα καθόλου δεν ταυτίζεται με το σεβασμό. Ο υπερβολικός καθωσπρεπισμός γενικότερα άλλωστε δεν είναι τίποτα περισσότερο από υπακοή σε ένα παράλογο δεσποτισμό ή η δημιουργία μιας ψεύτικης εικόνας για κάποιο όφελος. Στο βιβλίο η αυταρχικότητα της διαπαιδαγώγισης που προτείνουν οι "ενήλικοι" βρίσκει απέναντί της τη σοφία των παιδιών που διεκδικούν τη χαρά της ηλικίας τους, δηλαδή πάνω απ' όλα το να μπορούν να είναι ο εαυτός τους, να έχουν ισχυρούς δεσμούς με τη φύση
και να νιώθουν ελεύθερα.

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι χαρούμενη και ασυνήθιστη. Δανείζεται πολλά στοιχεία από το κόμιξ και επιτυγχάνει κατ'αυτόν τον τρόπο μια ανάγνωση γρήγορη και πολύ διασκεδαστική! 
Το βιβλίο τιμήθηκε με το διεθνούς φήμης βραβείο White Raven για το έτος 2018 με τα εκατό καλύτερα παιδικά βιβλία του κόσμου για τη χρονιά εκείνη. Θα σας προτείνω να αποθηκεύστε τον τίτλο του και στην επόμενη βόλτα σας στο βιβλιοπωλείο να το αναζητήσετε! Ιδιαίτερα στην εποχή μας, που αγοράζουμε τα απολυμαντικά με το κιλό και ζούμε μια ζωή εντελώς αποστειρωμένη, νομίζω ότι μας αξίζει μια ανάγνωση που υμνεί τη χαλαρότητα κι ας είναι με λίγο... βρομίτσα παραπάνω!

Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Instagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου! Διεύθυνση συνδέσμου:https://www.instagram.com/p/CN2MfYIFMaM/

Πληροφορίες για το βιβλίο
Ηλικίες 5,5+
Εκδόσεις Μικρή Σελήνη 
Συγγραφέας: Elise Gravel
Εικονογράφος:Magali Le Hushe
Μετάφραση:Χέντβινγκ - Μαρία Καρακούδα, Σταμάτης Ντογραματζής
Σελίδες: 28
Α΄'Εκδοση στα ελληνικά: 2021
ISBN:9786185049874


Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts