ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΛΕΙΠΕΙΣ

Ένα βιβλίο υπέροχα ποιητικό που μας καλεί να κάνουμε μαζί του μια όμορφη περιπλάνηση στο δάσος και να ανακαλύψουμε μαζί του την αρμονική αλληλεπίδραση των ζώων με τη φύση. Μέσα από τα υπέροχα χρώματα και το νοοσταλγικό του κείμενο παρακινούμαστε να θυμηθούμε όλα αυτά που συμβαίνουν στη φύση όταν εμείς λείπουμε..

Όταν εσύ λείπεις - Εκδόσεις Πατάκη


Επιλογή βιβλίου/Σύνταξη κειμένου - προσωπική άποψη: Ειρήνη Κούτμου

📚Όταν εσύ λείπεις από το δάσος ίσως μια ελαφίνα να βγάζει βόλτα το ελαφάκι της, δύο αρκουδάκια ίσως πλησιάζουν στο ποτάμι για να ξεδιψάσουν, ένας τσαλαπετεινός ίσως τραγουδάει χαρούμενος ανάμεσα στα κλαδιά ενός δέντρου.. 📚

"Όταν εσύ λείπεις...", τι ποιητικός και υπέροχος τίτλος, πόσα μυστικά κρύβει άραγε διακριτικά στα αποσιοποιητικά του; Σε συνδυασμό με την αφαιρετική εικονογράφηση του εξωφύλλου μιλάμε για ένα βιβλίο που δύσκολα μπορεί μια ρομαντική καρδιά να προσπεράσει.

Στις σελίδες του ανακαλύπτουμε μια έκρηξη χρωμάτων να συνοδεύει τη νοσταλγικές περιγραφές του κειμένου. Το τρυφερό κείμενο του Θοδωρή Παπαϊωάννου είναι εξαιρετικά συνδυασμένο με την υπέροχη εικονογράφηση του Πέτρου Μπουλούμπαση, κοιτάζοντας τις εικόνες θαρρεί κανείς πως τα πλάσματα του δάσους ενσωματώνονται πλήρως και γίνονται πινελιές στο τοπίο που τα περιβάλλει.
Όλα αυτά που γίνονται στη φύση, ντύνονται με τον απαλό μανδύα της αθώας παιδικής άγνοιας.

Ίσως μια αλεπού να κοιμίζει τα μικρά της...
Ίσως ένας σκατζόχοιρος να κινείται αργά ανάμεσα στις φυλλωσιές...

Κάπου πέρα μακριά από τις γκρίζες πόλεις μας, τα ζώα ζουν τη ζωή που τους έτυχε ακολουθώντας το ένστικτο της επιβίωσης, φροντίζοντας τα μικρά τους και την αλληλεπιδρώντας αρμονικά με το περιβάλλον τους. Κι εμείς με τα φτερά της φαντασίας μας, τα παρατηρούμε αθόρυβα να κινούνται μέσα στο δάσος και νιώθουμε την ψυχή μας να μαλακώνει καθώς αντιλαμβανόμαστε τη θεμελιώδη ομορφιά της ύπαρξής τους.

Με το μαγικό άγγιγμα που μόνο η ποίηση διαθέτει, η αφήγηση του βιβλίου και οι πολύχρωμες εικόνες του μοιάζουν να επιμηκύνουν το χρόνο, κάνουν τα ρολόγια να κινούνται πιο αργά κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης.
Κι ύστερα μπορεί ο καθένας από εμάς μικρός ή μεγάλος, να ονειρευτεί μια εκδρομή στη φύση, να νιώσει τις ακτίνες του ήλιου να περνούν ζεστές μέσα από τα κλαδιά, να ακουστεί τα θροίσματα και τα τιτιβίσματα μέσα από τις φυλλωσιές. Να κάνει ησυχία και να αφουγκραστεί όλη τη ζωή που κρύβει στα σπλάχνα του το δάσος...

Το βιβλίο είναι υπέροχα ρομαντικό μας χαλαρώνει και μας ταξιδεύει στις εκδρομές που θέλουμε να κάνουμε στη φύση η οποία τόσο πολύ μας έχει λέιψει τον τελευταίο δύσκολο χρόνο. 
Επιπλέον είχε μια σημαντική διάκριση καθώς συμπεριελήφθη στους βραχείς καταλόγους της Greek IBBY - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το 2021 (βιβλία που εκδόθηκαν το 2020) στην κατηγορία των εικονογραφημένων παιδικών βιβλίων. 

🌲Στη σελίδα μου στο Instagram @biblia_gia_ta_paidia μπορείτε να δείτε σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου καθώς και σελίδες από το εσωτερικό! Διεύθυνση συνδέσμου: https://www.instagram.com/p/CMCseShlBRQ/

Πληροφορίες για το βιβλίο:
▫️Ηλικία 3+
▫️Εκδόσεις Πατάκη 
▫️Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαϊωάννου
▫️Εικονογράφος: Πέτρος Μπουλούμπασης
▫️Σελίδες: 36
▫️Έτος Α' Έκδοσης: 2020 
▫️ISBN: 9789601683997
Βρίσκετε το βιβλίο σε όλα τα βιβλιοπωλεία, στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Πατάκη στο κέντρο της Αθήνας, Ακαδημίας 65, και στην ιστοσελίδα του βιβλιοπωλείου των εκδόσεων Πατάκη https://www.vivliopoleiopataki.gr/bkm/12399

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts