ΤΟ' ΠΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ

Οι άνθρωποι αστόχηστα και αλόγιστα καταναλώνουν τους φυσικούς πόρους και ξεσπιτώνουν τα ζώα. Εκείνα όμως δε σκοπεύουν να παραμείνουν άπραγα... Με αρχηγό τη Ρόζα το πουλάκι θα κάνουν κατάληψη στα σπίτια των ανθρώπων! Καμηλοπαρδάλεις στα κρεβάτια, μαϊμούδες στις μπανιέρες και λαιμούριοι στην τουαλέτα; Αυτό είναι άνω ποταμών! όλοι διαμαρτύρονται για ότι συμβαίνει με τα σπίτια τους! Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα κάτι να αλλάξει στον κόσμο;

Ας γνωρίσουμε αυτό το χαρούμενο παραμύθι με τον πολύχρωμο και διασκεδαστικό χαρακτήρα και τα σημαντικά οικολογικά μηνύματα!   

Το' πε το πουλάκι - Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Το' πε το πουλάκι - Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο


Ο άνθρωπος έχει βρεθεί εδώ και αιώνες στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας, ωστόσο μέχρι τα μέσα του προηγούμενου αιώνα κατάφερνε να διατηρήσει μια σχετική ισορροπία με τα υπόλοιπα ζώα της πανίδας. Ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες η αποψίλωση των δασών έχει καταστρέψει τεράστιο μέρος της χλωρίδας, έχει πυροδοτήσει τεράστια κλιματική αλλαγή και κατ' επέκταση έχει αφήσει άστεγα πολλά είδη ζώων που εν τέλει κινδυνεύουν από αφανισμό.
Το ζήτημα αυτό αποτελεί το σκελετό της ιστορίας με τον πολύ χαριτωμένο τίτλο "Το' πε το πουλάκι" για το οποίο θέλω να σας μιλήσω σήμερα.

📚Η μικρή Ρόζα ζει ευτυχισμένη στο δέντρο της στο αγρόκτημα. Μια μέρα όμως χωρίς προειδοποίηση ο αγρότης κόβει το δέντρο της γιατί τον ενοχλεί και η Ρόζα μένει αστέγη. Βρίσκει μια προσωρινή στέγη στη.. στέγη μα δεν μένει άπραγη. Άρχιζει να φωνάζει πως δεν μπορούν οι άνθρωποι να δείχνουν από τα σπίτια τους τα ζώα με το έτσι θέλω. Στέλνει κάλεσμα στα απανταχού ξεσπιτωμένα ζώα: παιρνούν οι άνθρωποι τα σπίτια μας; ε λοιπόν θα εγκατασταθούμε κι εμείς στα δικά τους! Η απίθανη μπερδεμένη κατάσταση που προκύπτει μήπως τελικά αναγκάσει τους ανθρώπους να το ξανασκεφτούν;📚

Χαρούμενο, γρήγορο, αστείο, με υπέροχη εικονογράφηση και μ' ενα ηχηρό μήνυμα οικολογίας το Πουλάκι η Ρόζα μας παρασύρει σε μια ιστορία με κέφι και πολλές ανατροπές! Διαπιστώνουμε κατά την ανάγνωση ότι η ισχύς εν τη ενώσει, η ειρηνική και επίμονη διαμαρτυρία και η συνεννόηση μπορούν να επαναφέρουν τις χαμένες ισορροπίες στον πλανήτη.
Ευχαριστηθήκαμε τις πανέμορφες εικόνες, το καλογραμμένο κείμενο, τη μαχητικότητα που προβάλλουν οι χαρακτήρες και τη σύνεση που επιδεικνύουν στο τέλος οι άνθρωποι. Γιατί στο κάτω κάτω ο πλανήτης ανήκει σε όλους μας! 

Από τις νέες εκδόσεις είναι ένα βιβλίο που ξεχωρίζει και γενικότερα είναι από τα ελάχιστα βιβλία που εχουν ως θεματική την οικολογία και μπορούν να απευθυνθούν σε πολύ μικρά παιδιά ακόμα και 2 ετών.

Σας προτείνω να το αναζητήσετε! 💯💯💯

Στη σελίδα μου στο Instagram @biblia_gia_ta_paidia μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου! Διεύθυνση συνδέσμου https://www.instagram.com/p/CNhYpahl8cL/

Πληροφορίες για το βιβλίο:
▫️Ηλικία: από 2
▫️Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο 
▫️Συγγραφέας: Sheryl Webster
▫️Εικονογράφος: Helen Shoesmith 
▫️ Σελίδες: 36
▫️ ISBN: 9789604712113

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο στα βιβλιοπωλεία και στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου. Διεύθυνση συνδέσμου:

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts