ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ

Ο ιπποτισμός στις μέρες μας δεν χρειάζεται κράνη, σπαθιά και πανοπλίες. Χρειάζεται μόνο μια ευγενική καρδιά που με θάρρος θα προστρέξει σε όποιον χρειάζεται βοήθεια!

#ΠαιδιΚαιΒιβλιο//ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ// Έ 'Ενας πραγματικός ιππότης - Εκδόσεις Ίκαρος// Ένα υπέροχο βιβλίο για την καλοσύνη και τη γενναιότητα!
Ένας πραγματικός ιππότης - Εκδόσεις Ίκαρος

Επιλογή βιβλίου/ σύνταξη κειμένου Ειρήνη Κούτμου

Κάποτε, πριν πολλά χρόνια οι ιππότες ήταν ευγενικοί και γενναίοι άνδρες που με γενναιότητα και αυτοθυσία ορμούσαν στη μάχη για να σώσουν βασιλείς και αιθέριες πριγκίπισσες. Στη σημερινή εποχή άραγε υπάρχουν ιππότες; Μα φυσικά και υπάρχουν!
Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι μια περικεφαλαία... εντάξει και το καπέλο της καμινάδας καλό είναι, μια ασπίδα.. μμ, ή ένα καπάκι κατσαρόλας και φυσικά τι άλλο; ένα σπαθί, ...ας είναι ξύλινο πάλι μας κάνει και έτοιμος ο ιππότης! Άλλα τελικά χρειάζονται όλα αυτά;

📚Ο "πραγματικός ιππότης" είναι βιβλίο ύμνος στην παιδική φαντασία, μια ιστορία που με το δικό της απλό κι ανεπιτήδευτο τρόπο τονίζει την αξία της ευγένειας και της καλοσύνης!
Ο πρωταγωνιστής του είναι ένα μικρό υπέροχο αγόρι που ονειρεύεται να μοιάσει στο πρότυπό του, σε έναν ιππότη. Τα καταφέρνει αρκετά καλά βάζοντας σε λειτουργία τα γρανάζια της φαντασίας του.
Σύντομα, τόσο εκείνος όσο και εμείς ανακαλύπτουμε ότι ο ιππότισμος δεν κρύβεται στα σίδερα της πανοπλίας και στα κοφτερά σπαθιά αλλά στην ευγενική καρδιά. Όταν ένα κοριτσάκι χρειάζεται βοήθεια ο μικρός μας φίλος τρέχει να συνδράμει με θάρρος και αυτοθυσία και γίνεται ο ήρωας της ημέρας! Και για τη γενναία πράξη του, ανταμείβεται με το ωραιότερο δώρο του κόσμου από τη νέα του φίλη!📚

Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό δεν απόρησα καθόλου που βραβεύτηκε φέτος από το ελληνικό τμήμα της IBBY- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ως το καλύτερο εικονογραφημένο ελληνικό βιβλίο 2021.
Το αγαπημένο μου συγγραφικό δίδυμο Αγγέλου-Σίνη έκανε για άλλη μια φορά το θαύμα του! Οι δύο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον επίσης αγαπημένο μου εικονογράφο Πέτρο Μπουλούμπαση και έφτιαξαν μια ιστορία τρυφερή και διασκεδαστική. Μια ιστορία που μαθαίνει στα παιδιά μας με τον πιο ανεπιτήδευτο τρόπο ότι ο ιπποτισμός στην εποχή μας δεν χρειαζεται όπλα και σιδερένιες πανοπλίες, δεν απαιτεί κυνηγητό με τους εχθρούς και εξολόθρευση άγριων δράκων• αυτά είναι πια μόνο για διασκέδαση και παιχνίδι.

Με διακριτικότητα, μέσα από μια διασκεδαστική αφήγηση τονίζονται τα όμορφα μηνύματα της καλοσύνης, του θάρρους και της αλληλεγγύης σε όσους χρειάζονται βοήθεια. Αυτό είναι ο σύγχρονος ιπποτισμός και κάθε αγνή καρδιά μπορεί να τον κατακτήσει!

Όλα τα χαρακτηριστικά της έκδοσης είναι προσεγμένα, η εξαιρετική ποιότητα του χαρτιού και των χρωμάτων, το υπέροχο εξώφυλλο. Πιο πολύ από όλα όμως εγώ αγάπησα τη γοητευτική λιτότητα αυτής της δημιουργίας, την απίστευτη εικονογράφηση που αναδεικνύει ιδανικά το κείμενο και το υπέροχο μήνυμα της καλοσύνης και της αλληλεγγύης που φέρει.

Το απολαύσαμε, το αγαπήσαμε και σας συστήνουμε οπωσδήποτε να το αναζητήσετε!!

Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Instagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου. Διεύθυνση συνδέσμου: https://www.instagram.com/p/CONCVQGFtBH/
Π️ληροφορίες για το βιβλίο:
▫️ Ηλικίες: από 2,5 ετών
▫️ Εκδόσεις: Ίκαρος 
▫️ Συγγραφείς: Άγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη /Συγγραφική Ομάδα Κοπέρνικος 
▫️ Εικονογράφος: Πέτρος Μπουλούμπασης
▫️ Σελίδες: 28
▫️ Α' Έκδοση: 2020
▫️ ISBN:9789605723200

Βρίσκετε το βιβλίο σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Ίκαρος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://ikarosbooks.gr/914-enas-pragmatikos-ippotis.html

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts