ΕΡΙΚ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ

Ο Έρικ μας προσκαλεί να κάνουμε μαζί του μια βόλτα στον κόσμο της φαντασίας και των ονείρων, στον κόσμο της φαντασίας που ζει μόνο για μια νύχτα...

#ΠαιδιΚαιΒιβλιο//ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ//ΕΡΙΚ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ - Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη//Ονειροπώληση, φαντασία και υπέροχη εικονογράφηση!
Έρικ ο κατασκευαστής των ονείρων - Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη


Επιλογή βιβλίου/σύνταξη κειμένου: Ειρήνη Κούτμου

📚Ποιός είναι αυτός που φτιάχνει τα όνειρα; που συντροφεύει τις ήσυχες ή ταραγμένες νύχτες μας, μυστήριος σύντροφος, αερικό και διαφανή σκιά; Ο Έρικ είναι που πλάθει τα όνειρα από το υλικό της σκέψης του καθενός μας, που δίνει μορφή στη φαντασία, τις ελπίδες, ακόμα και τους φόβους. Ένας παράξενος σκηνοθέτης σε όσα ζητούν επίμονα να παίξουν ταινία στο μυαλό μας τις νυχτερινές ώρες κι ας έχει ένα μοναδικό θεατή.
Κάποτε ένα μικρό αγόρι εμφανίζεται δίπλα στον Έρικ. Πώς έφτασε εκεί κι από που ήρθε, κάνεις δεν ξέρει. Μα είναι ένα πραγματικό, ένα αληθινό μικρό αγόρι που ονειρεύτηκε τον Έρικ και μετά από χρόνια θέλησε να γράψει για εκείνον ένα παιδικό βιβλίο...📚

Γραμμένο ολόκληρο πάνω σε ένα σύννεφο μοιάζει αυτό το βιβλίο. Η ονειροφαντασία ενός παιδιού γίνεται ατμοσφαιρική εξύμνηση του κόσμου των όνειρων από το συγγραφέα ο οποίος συμπρωταγωνιστεί με τον Έρικ στο βιβλίο του. Ο μικρός συντροφεύοντας για μια νύχτα τον Έρικ στη δουλειά του φαντάζεται πως φτιάχνονται τα όνειρα και πόσο ποιητικό, αυτό είναι εν τέλει το δικό του όνειρο!


Η επιλογή του συγγραφέα να εμφανιστεί ο ίδιος ως παιδί στο βιβλίο δεν ειναι δείγμα κάποιας κραυγαλέας αλαζονίας εκ μέρους του. Αντίθετα είναι η τρυφερή εξομολόγηση μιας παιδική ιδέας που το περίγραμμα της έχει σχεδόν το χαρακτήρα της αληθινής ανάμνησης. Άλλωστε τα παιδιά, ιδιαιτέρως όταν είναι μικρά, ζουν ολοζώντανα τα όνειρα τους, πιστεύουν στην αλήθεια τους και γι'αυτό πολλες φορές στο φως της μέρας τα προσθέτουν στις πραγματικές τους εμπειρίες. Εμείς οι μεγάλοι, οι λίγο πολύ εθισμένοι στον ορθολογισμό μας, τα ξεσκονίζουμε από πάνω μας κάθε πρωί και τα έχουμε παντελώς ξεχάσει πριν καν αποτελειώσουμε τον πρώτο πρωινό καφέ μας. Ο συγγραφέας όμως κάποτε ως παιδί έφτιαξε τον Έρικ, που σαν άλλος Μορφέας και προστάτης του ύπνου, σχηματοποιεί τα όνειρα και απελευθερώνει τη φαντασία μέσα από το ζωντάνεμά τους. Μέσα από την τρυφερή ιστορία του Έρικ καλούμαστε λοιπόν κι εμείς οι ενήλικες να αποκτήσουμε πιο υγιή σχέση με τον ύπνο μας και να αγαπήσουμε περισσότερο τις χαλαρές και χαρούμενες στιγμές που μπορεί να μας προσφέρει.

Δε χρειάζεται να ξέρει πολλά κάνεις για ένα τέτοιο βιβλίο ώστε να το επιλέξει. Άλλωστε μόνο ο ρομαντικός τίτλος και οι πανέμορφες ονειρικές εικόνες του μαρτυρούν αβίαστα το γοητευτικό χαρακτήρα του συνόλου.
Υπέροχο θέμα, εκπληκτική εικονογράφηση, εξαιρετική έκδοση. Το αγαπήσαμε πάρα πολύ και σας προτείνουμε να το αναζητήσετε

Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Intagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου. Διεύθυνση συνδέσμου: https://www.instagram.com/p/CRjOft5LlVN/
Eπίσης ακολουθήστε τη νέα σελίδα μου @paidikaibiblio στο Tik Tok
για να παρακολουθείτε σε βιντεο-παρουσιάσεις όλες τις νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων!  


Πληροφορίες για το βιβλίο
▫️Ηλικία 4+
▫️Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη 
▫️Συγγραφέας: Κίκε Γκόμεθ
▫️Εικονογράφος: Ντάνι Παδρόν
▫️Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
▫️Έτος Α' κυκλοφορίας στα ελληνικά: 2021
▫️Σελίδες: 40
▫️ ISBN: 9786185482183
Βρίσκετε το βιβλίο σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στη ιστοσελίδα των εκδόσεων Κόκκινη Κλωστή Δεμένη. Διεύθυνση συνδέσμου:

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts