ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΟ ΔΡΑΚΟ ΣΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Το ευχαριστώ, το παρακαλώ, το συγνώμη και το γειά είναι οι λέξεις που αποτελούν τη βάση της συμπεριφορικής κοινωνικής αγωγής ενός παιδιού. Ενισχύουν την συνειδητοποίηση του κοινωνικού ρόλου του παιδιού και την ανάπτυξη της  ενσυναίσθησης και της ευγένεια, οι οποίες είναι άλλωστε από τις σημαντικότερες αξίες που πρέπει να μεταδώσουμε στα παιδιά μας, όσο το δυνατόν από πολύ μικρή ηλικία. 

Πως να μάθεις το δράκο σου να λέει ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ - Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Επιλογή βιβλίου/Σύνταξη κειμένου: Ειρήνη Κούτμου 

Χαίρομαι πάρα πολύ που μπορώ να σας μιλήσω σήμερα για το νέο βιβλίο "Πώς να μάθεις το δράκο σου να λέει ευχαριστώ"! Το βιβλίο -το οποίο βιάζομαι να σας πω πως είναι υπέροχο, ανήκει στην πολύ όμορφη ολοκαίνουργια σειρά συμπεριφορική αγωγής για μικρά παιδάκια των Εκδόσεων Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.
Η σειρά περιλαμβάνει επίσης τους τίτλους:
Πώς να μάθεις το δράκο σου να λέει:
🔸️Παρακαλώ
🔸️Συγγνώμη
🔸️Γειά σου

Με το τρυφερό και καλογραμμένο κείμενο του και την υπέροχη λιτή εικονογράφηση που το συνοδεύει, το βιβλίο μαθαίνει στα παιδιά πως μια απλή λεξούλα όπως το ευχαριστώ γεμίζει με χαρά και ευτυχία τους γύρω μας. Χωρίς διδακτισμούς, με τρόπο έμμεσο και διακριτικό το παιδάκι αντιλαμβάνεται τη σημασία της ενσυναίσθησης (empathy) δηλαδή την αξία των συναισθημάτων των άλλων, των γύρω μας, των συνανθρώπων μας, των αγαπημένων μας.

Προσωπική μου ακράδαντη πεποίθηση είναι ότι η κοινωνία του μέλλοντος,-αν αυτή θέλουμε να είναι καλύτερη από τη δική μας-, πρέπει να βασίζεται στην ευγένεια και την ενσυναίσθηση. Ένα πολύ μικρό παιδάκι από ενός έτους ή και μικρότερο μπορεί να μάθει να κάνει γειά με το χεράκι του και με νόημα το ευχαριστώ χτυπώντας απαλά μερικές φορές την παλάμη του τη θέση της καρδιάς.
Το ευχαριστώ άλλωστε είναι η πρώτη λέξη που ενσωματώνει την ενσυναίσθηση για ένα μωρό, δηλαδή την επιστροφή του συναισθήματος της ευτυχίας σε αυτόν που του πρόσφερε κάτι. Ας μην ξεχνάμε πως το κάθε μωράκι γεννιέται χωρίς αίσθηση της κοινωνικής του υπόστασης, ωστόσο από την πρώτη στιγμή ανήκει σε μια κοινωνική ομάδα η οποία σταδιακά και ανάλογα με την ηλικία του θα διευρύνεται. Πρέπει λοιπόν εμείς οι γονείς να μάθουμε στο μικρό μας να λέει ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όταν του προσφέρουν κάτι, ΣΥΓΝΩΜΗ όταν κάνει άφελά του κάποιο λάθος, ΠΑΡΑΚΑΛΩ όταν θέλει κάτι, και το πιο απλό αλλά το τόσο πολύ σημαντικό ΓΕΙΑ όταν συναντά κάποιο γνωστό του πρόσωπο.

Πως να μάθεις το δράκο σου να λέει ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ - Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη


Ας βοηθήσουμε τα παιδιά μας πρώτα από όλα με τη δική μας υποδειγματική συμπεριφορά στα παραπάνω.
Παράλληλα, όμορφα βιβλία όπως της σειράς "πως να μάθεις το δράκο σου να λέει ευχαριστώ/παρακαλώ/συγνώμη/γεια σου", θα βοηθήσουν ώστε να αποτυπωθούν οι βασικές λέξεις της κοινωνικής ευγένειας στο μυαλουδάκι του παιδιού. Είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή, με τη δική μας ενθάρρυνση και προτροπή, θα τις ανακαλέσει στις αντίστοιχες καταστάσεις και θα τις χρησιμοποιήσει σωστά χαροποιώντας τους γύρω του και τον εαυτό του.
Τα βιβλία της σειράς μπορούν 
επίσης να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό πεδίο περαιτέρω ανάλυσης και συζήτησης με τα λίγο μεγαλύτερα παιδάκια γύρω στα 3-4 έτη. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά είναι σε θέση να διαπιστώσουν κατά την ανάγνωση όλη την κλιμάκωση των συναισθημάτων που προκαλεί στους γύρω η συμπεριφορά του πρωταγωνιστή, πχ την απογοήτευση της Λίζα όταν ο Δρακούλης ξεχνάει να πει ευχαριστώ και η χαρά όλων όταν τελικά το λέει.

Κατά τη γνώμη μου αξίζει να πάρετε όλη τη σειρά από 2 ετών, τα φύλλα των βιβλίων άλλωστε είναι σκληρά και δεν κατάλληλα και για πολύ μικρά χεράκια.
Είναι βέβαιο πως θα αγαπήσετε τον τρυφερό χαρακτήρα τους και θα βρείτε πολύτιμο αρωγό μέσα από τα μηνύματα τους!

😊Στην αρχική σελίδα του μπλογκ στις ηλικιακές κατηγορίες 2-3 ετών και 3-5 ετών θα βρείτε όλες τις προτάσεις μου για τους μικρούς μας φίλους!

Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Intagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου. Διεύθυνση συνδέσμου:https://www.instagram.com/p/CRGqCBFrTFm/
Eπίσης ακολουθήστε τη νέα σελίδα μου @paidikaibiblio στο Tik Tok
για να παρακολουθείτε σε βιντεο-παρουσιάσεις όλες τις νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων!  


Πληροφορίες για το βιβλίο:
▫️ Ηλικίες: 2+
▫️ Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη 
▫️ Συγγραφέας: Fornassari Eleonara
▫️ Εικονογράφος Anna Lang
▫️ Μετάφραση: Εύα Γερόκωστα
▫️ 
Σελίδες: 20
▫️ Έτος Α' Κυκλοφορίας στα ελληνικά: 2021
▫️ ISBN: 9786185482091 
Βρίσκετε το βιβλίο σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου Κόκκινη Κλωστή Δεμένη στο σύνδεσμο https://www.kokkiniklostibooks.gr/book.php?id=60c32fa415663

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts