ΕΝΑ ΠΟΥΛΙ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΜΟΥ

Ένα παράξενο πουλί προσγειώνεται στον ώμο της μικρής την πρώτη μέρα του σχολείου. Η παρέα του αναγκαστική, κουραστική, συμπυκνώνει στην ύπαρξή του τις αγωνίες, τα άγχη και τις ανασφάλειες του μικρού παιδιού. Ευτυχώς υπάρχει αντίδοτο στη μελαγχολική συντροφιά του, η μαγεία της φιλίας.

Ένα πουλί στον ώμο μου - ένα υπέροχο και τρυφερό βιβλίο για το άγχος, την αξία της συντροφικότητας και της ενσυναίσθησης.


ΕΝΑ ΠΟΥΛΙ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΜΟΥ - Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Επιλογή βιβλίου/ Σύνταξη κειμένου: Ειρήνη Κούτμου

Παιδάκι και άγχος δύο λέξεις σχεδόν ασυμβίβαστες μεταξύ τους. Και όμως όταν το παιδί βιώνει το άγχος η κατάσταση είναι για εκείνο πολύ πιο δύσκολη από ότι για έναν ενήλικο γιατί δεν αναγνωρίζει την πηγή της δυσκολίας που βιώνει δεν μπορεί να την ονομάσει ούτε να τη διαχειριστεί. Την κουβαλά μόνο μαζί του συνέχεια σαν έναν αόρατο και βασανιστικό σύντροφο.


📚Το "Ένα πουλί στον ώμο μου" είναι ένα υπέροχο βιβλίο που μιλάει με τρυφερότητα και ενσυναίσθηση μέσα από το κείμενο και τις υπέροχες εικόνες του για το άγχος. Το πουλί κάθεται στον ώμο της μικρής και της ψιθυρίζει ακατάλυπτες κουβέντες. Σιγά σιγά ο ψίθυρος δυναμώνει, γίνεται φωνή και το παιδί υποφέρει γιατί ανάμεσα στις κραυγές ξεχωρίζουν λέξεις όπως "δεν καταλαβαίνεις" "χαζή" "φύγε" "δεν μπορείς" "δεν σου πάει". Όταν το κοριτσακι της ιστορίας θα κανει μια νέα φίλη, θα βρουν τρόπο να σωπάσει το πουλί και επιτέλους να πετάξει μακριά.📚

Πόσο αληθινό και συγκινητικό είναι αυτό το βιβλίο, επιτρέψτε μου να πω, όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους. Οι φίλοι μας, οι αγαπημένοι μας άνθρωποι είναι εκείνοι που μας κάνουν να ξεφεύγουμε από τη μέγγενη του άγχους και μας χαρίζουν στιγμές χαράς και ανεμελιάς.

Με την ευκαιρία λοιπόν της ανάγνωσης αυτού του βιβλίου μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά και για την αξία της φιλίας και της συντροφιάς και το ποσό σημαντικό είναι στο σχολείο κανένα παιδί να μην απομονώνεται στο σχολείο, κανένα παιδί να μην είναι μόνο. 

Το βάρος στην ψυχούλα ενός παιδιού που δεν το παίζουν τα άλλα παιδιά είναι τεράστιο. Οφείλουμε πιστεύω ως γονείς και εκπαιδευτικοί να συμβουλεύουμε και τα παιδιά μας να μην απομακρύνουν κανένα παιδί από το ομαδικό παιχνίδι και να υπερασπίζονται συμμαθητές τους που κάποιοι διώχνουν χωρίς λόγο ή μόνο για να το παίξουν αρχηγοί. 

Η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση αναπτύσσονται από την πολύ μικρή ηλικία αλλά απαιτουν ενθάρρυνση και κατάλληλη καθοδήγηση από τους ενήλικους.
Σας προτείνω λοιπόν να διαβάσετε κι εσείς το υπέροχο αυτό βιβλίο και να το χρησιμοποιήσετε σαν ευκαιρία συζήτησης για το άγχος, την κοινωνική απομόνωση και την αξία της φιλίας!

Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Intagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου. Διεύθυνση συνδέσμου:

Ακολουθήστε στα social 


Πληροφορίες για το βιβλίο
Ηλικία 4+
Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη 
Δημιουργός: Σιμπίλ Ντελακρουά
Σελίδες 32
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Α' έκδοση στα ελληνικά: 2019
ISBN: 6185151847

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts