Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ μέσα από τα μεγάλα έργα του κλασικού ρεπερτορίου

Στο νέο βιβλίο των εκδόσεων Φουρφούρι "Η μαγεία του μπαλέτου μέσα από τα μεγάλα έργα του κλασικού ρεπερτορίου" γνωρίζουμε τα πιο εμβληματικά έργα του έχουν παρουσιαστεί από διάσημα μπαλέτα του κόσμου και ανά τους αιώνες και γνωρίζουμε ότιδήποτε θα θέλαμε να μάθουμε για τη σπουδαία αυτή τέχνη και τους διασημότερους ερμηνευτές της.


Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ μέσα από τα μεγάλα έργα του κλασικού ρεπερτορίου
Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ μέσα από τα μεγάλα έργα του κλασικού ρεπερτορίου

Επιλογή βιβλίου/Σύνταξη κειμένου: Ειρήνη Κούτμου

Το βιβλίο για το οποίο θέλω να σας μιλήσω σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή νέα έκδοση για τους φίλους του χορού και του μπαλέτου!

📚Μια παράσταση χορού έχει πάντα μια ατμόσφαιρα μοναδικά ονειρική, μέσα σ΄αυτήν ο θεατής παρασύρεται και ταξιδεύει στο εντυπωσιακό θέαμα και τη μουσική. Το μπαλέτο ωστόσο είναι μια δύσκολη τέχνη που συνδυάζει συνδυάζει τεχνική, θεατικότητα και συνεργατικότητα. 

Στη "Μαγεία του Μπαλέτου" γνωρίζουμε την Ιστορία του μπαλέτου μέσα από 14 εξέχοντα έργα για χορό.Στο καθένα από αυτά διαβάζουμε για την πλοκή του έργου, την ιστορία αλλά και την ανάλυση των μηνυμάτων του. Μια ξεχωριστή αναφορά γίνεται σε κάθε έργο για κάποιον/-α από τους θρυλικούς χορευτές/χορεύτριες της Ιστορίας που πρωταγωνίστησε σε αυτό και ερμήνευσε με εμβληματικό τρόπο το ρόλο του/της.
Εμβόλιμα και διακριτικά προστίθενται στις σελίδες του βιβλίου έξτρα πληροφορίες για την Ιστορία του μπαλέτου αλλά και ρήσεις γνωστών προσώπων της λογοτεχνίας και της τέχνης σχετικά με το χορό.📚

Η έκδοση είναι εντυπωσιακή σε περιεχόμενο, εικονογράφηση, μέγεθος, στα πάντα!
Το κείμενο είναι καλογραμμένο και στηρίζεται σε ενδελεχή έρευνα πολλών πηγών.
Είναι τόσο γοητευτικό που ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την τέχνη του χορού, εθίζεται στην ανάγνωση και προχωράει σελίδα τη σελίδα χωρίς θέλει να σταματήσει.

Η εικονογράφηση επίσης είναι εξαιρετική, κάθε εικόνα του βιβλίου θα μπορούσε να είναι ένας πίνακας ζωγραφικής! Πολύ προσεγμένη και η μετάφραση- απόδοση στη γλώσσα μας από την Ειρήνη Γεούργα.







Τα παιδιά φυσικά που ασχολούνται με το χορό θα κοιμηθούν με το βιβλίο αγκαλιά, είναι βέβαιο! Γενικότερα όμως ανήκει στην κατηγορία των βιβλίων που αφορούν όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη χωρίς να την εξασκούν (καλή ώρα) απαραίτητα οι ίδιοι.
Μπορεί λοιπόν να αποτελέσει ένα έξοχο κίνητρο για να ανοίξουν τα παιδιά τους ορίζοντες τους στην τέχνη του χορού και να θελήσουν πιο εύκολα να παρακολουθήσουν στη σκηνή τα υπέροχα έργα για τα οποία έχουν διαβάσει στο βιβλίο.
Η λογοτεχνία και η τέχνη άλλωστε πάντα λειτουργούν αμφίδρομα με τις επιλογές μας και έχουν προς κάθε κατεύθυνση θετική ανάδραση στο μυαλό και την ψυχη.

Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Intagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου. Διεύθυνση συνδέσμου:
https://www.instagram.com/p/CVSqMoToyN-/

Ακολουθήστε στα social 

Πληροφορίες για το βιβλίο
Ηλικίες 7+
Εκδόσεις: Φουρφούρι
Συγγραφέας: Serenella Quarello
Εικονογράφηση: Fabiana Bocchi
Μετάφραση: Ειρήνη Γεούργα
Σελίδες: 70
Α' έκδοση στα ελληνικά 2021
ISBN: 9786185488291


Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts