ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΜΕΛΙ

Πόσο χαμό μπορεί άραγε να προκαλέσει μια τόση δα σταλίτσα μέλι;
Μια λαίμαργη αρκούδα και μερικά ακόμα πιο λαίμαργα μυρμήγκια μπαίνουν σε μπελάδες καθώς ανακατεύονται με το ολόχρυσο και ολόγλυκο υγρό!
Τελικά μαθαίνει κανείς από τα παθήματα του ή μήπως μια στάλα μέλι παραμένει πάντα μεγάλος πειρασμός;

#ΠαιδιΚαιΒιβλιο www.paidi-kai-biblio//ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΜΕΛΙ - Εκδόσεις Ίκαρος//
Μια στάλα μέλι - Εκδόσεις Ίκαρος

Μέλι... μια υπέροχη γλυκιά λιχουδιά που κρύβουν οι μέλισσες στην κυψέλη τους. Τι θα γίνει όταν μια λαίμαργη μικρή αρκούδα αποφασίζει να τους κλέψει λιγουλάκι; Οι μέλισσες της ορμούν θυμωμένες κι εκείνη προσπαθεί να προστατευτεί. Την ίδια στιγμή στο έδαφος ένα σμπάρο μυρμήγκια έχουν παγιδευτεί σε μια στάλα μέλι που έπεσε σαν ουρανοκατεβατο δώρο από το πουθενά!

Η αρκουδίτσα τσιμπημένη παραπατά ακριβώς πάνω από τα δύστυχα μυρμήγκια. Θα καταφέρουν άραγε να σωθούν;📚


🍯Το νέο βιβλίο του αγαπημένου συγγραφέα Θοδωρή Παπαϊωάννου μας έχει πραγματικά ενθουσιάσει! Έχουμε κολλήσει μαζί του και το διαβάζουμε ανελλιπώς κάθε μέρα!
Ο συγγραφέας πολύ συχνά εμπνέεται από τη φύση και τον κόσμο των ζουζουνιών. Σε αυτή την ιστορία χρησιμοποιεί έξυπνα τα στοιχεία της ανατροπής και της τυχαιότητας και στήνει μια υπέροχη περιπέτεια που ισορροπεί χαρούμενα ανάμεσα στο ρεαλισμό και τη φαντασία.
Παράλληλα συζητάει, έμμεσα και διδακτικά φιλοσοφικά ζητήματα που σχετίζονται με την αξία της ίδιας της ύπαρξης αλλά και της γνώσης που προκύπτει από τις εμπειρίες. Τα μυρμήγκια που είναι εργατικά και συγκεντρωμένα στη δουλειά τους βρίσκονται σε σύγχυση γύρω από μια στάλα μέλι. Όταν κολλούν όμως πάνω της και κινδυνεύουν να τα πατήσει η αρκούδα συνειδητοποιούν πως αυτό που θεωρούσαν ως ανέλπιστη τύχη τους έβαλε τελικά σε μεγάλο κίνδυνο.🐜

Το τέλος της ιστορίας κατά τη γνώμη μου την απογειώνει, και μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για μια πολύ όμορφη συζήτηση με τα μεγαλύτερα παιδιά. Τα μυρμήγκια ξεκολλούν τελικά από το μέλι αλλά όχι με τις δικές τους δράσεις ή αποφάσεις, πάρα από ένα εντελώς τυχαίο γεγονός. Στο τέλος του βιβλίου μια δεύτερη σταγόνα μέλι πέφτει από τον ουρανό. Εκεί μένει λοιπόν μετέωρο το ερώτημα: θα έχουν μάθει το μάθημά τους ώστε να αποφύγουν το γλυκό χρυσό υγρό ή θα παγιδεύουν ξανά ξεχνώντας το προηγούμενο πάθημά τους;!


Το "Μια στάλα μέλι είναι ένα βιβλίο που μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους:
🐜 Με τα μικρότερα παιδιά θα το διαβάσετε ξανά και ξανά βουτώντας ακούραστα στις υπέροχες μινιμαλιστικές εικόνες του Πέτρου Μπουλούμπαση και αναζητώντας την κάθε λεπτομέρεια που κρύβουν. Παράλληλα θα διασκεδάσετε με τα παθήματα της άτακτης αρκουδίτσας και θα περιμένετε με αγωνία να δείτε τι θα γίνει τελικά με τα δόλια τα μυρμήγκια!
🐜 Με τα μεγαλύτερα παιδιά θα συζητήσετε για το τυχαίο, τους αστάθμητους παράγοντες που επηρεάζουν τη ζωή μας, τα αδιέξοδα που ωστόσο μπορούν να έχουν λύση και για το δις εξ' αμαρτείν!

Σε κάθε περίπτωση θα χαρείτε μια περιπέτεια που διαδραματίζεται στη φύση και που θα μπορούσε έτσι ακριβώς να έχει συμβεί ακόμα και στ' αλήθεια!

Οπωσδήποτε σας προτείνουμε να το αναζητήσετε!

Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Intagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου. 

Διεύθυνση συνδέσμου:https://www.instagram.com/p/CV5bXTjooNv/

Ακολουθήστε στα social για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις νέες κυκλοφορίες που επιλέγουμε για τα παιδιά!



Πληροφορίες για το βιβλίο
Ηλικία 3+
Εκδόσεις Ίκαρος 
Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαϊωάννου 
Εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλούμπασης
Σελίδες 28
Έτος Α' έκδοσης: 2021
ISBN: 9789605724214
Βρίσκετε το βιβλίο στα βιβλιοπωλεία, στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ίκαρος στο κέντρο της Αθήνας και στην ιστοσελίδ του εκδοτικού οίκου


Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts