Η ΝΕΑ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΡΣΟΥΠΙΛΑΜΙ

Μια τρομερή καταιγίδα κατέστρεψε το δάσος των Μαρσουπιλαμί. Έτσι η οικογένεια αναζητά νέα ασφαλή στέγη μα δεν μπορεί να βρει ούτε μια γωνιά ελέυθερη σε ολόκληρη τη ζούγκλα...

Η εφευρετικότητα και η καλή τους διάθεση θα τους βρουν τελικά την καλύτερη λύση! 

#ΠαιδιΚαιΒιβλιο www.paidi-kai-biblio.blogspot.com//Η ΝΕΑ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΡΣΟΥΠΙΛΑΜΙ - Εκδόσεις Μικρή Σελήνη
Η νέα φωλιά των Μαρσουπιλαμί - Εκδόσεις Μικρή Σελήνη

Επιλογή βιβλίου/ σύνταξη κειμένου Ειρήνη Κούτμου

Η νέα φωλιά των Μουρσουπιλαμί είναι μια φανταστική νέα έκδοση που απογειώνει την ιδέα οι ήρωες των κόμιξ να γίνουν πρωταγωνιστές της παιδικής λογοτεχνίας!
Ότι και να γνωρίζετε λοιπόν ως τώρα από τα περιοδικά ή τις εκπομπές κόμιξ για τα γλυκούλικα Μαρσουπιλαμί, τίποτα δεν συγκρίνεται με την περιπέτειά τους στο ολοκαίνουργιο, διασκεδαστικό, πολύχρωμο, απίθανο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από την αγαπημένη Μικρή Σελήνη και μας έχει ενθουσιάσει!

📚Η φωλιά τους καταστρέφεται από μια φοβερή καταιγίδα κι έτσι τα Μαρσουπιλαμί πρέπει να αναζητήσουν νέα στέγη. Στον ψηλό κορμό ζει όμως η λεοπάρδαλη, στους κάκτους ο σκατζόχοιρος, ακόμα και κάτω από το μεγάλο φύλλο ζει ο βάτραχος. Πού θα πάει λοιπόν η οικογένεια των Μαρσουπιλαμί; Όταν μαζί με πολλούς ακόμα συγκάτοικους του δάσους θα βρεθούν να πλέουν προς την άκρη του τεράστιου καταρράκτη κάτι θα πρέπει όλοι μαζί να σκεφτούν για να σωθούν!📚

Πρέπει να σας πω ότι αυτό το βιβλίο πραγματικά το έχω λατρέψει! Η υπέροχη ιστορία του είναι μια ήσυχη περιπέτεια μιας άστεγης οικογένειας που χωρίς να χάνει το κουράγιο και την αισιοδοξία της περνάει από τη μια λύση στην επόμενη. Το μαγικό στην προσωπικότητά των ηρώων όμως είναι η ευγένεια, αυτή η ύψιστη πανανθρώπινη αξία που στην εποχή μας τείνει να παραγκονίζεται ως δευτερεύουσας σημασίας κοινωνικό χαρακτηριστικό.

Τα Μαρσού ταλαιπωρούνται καθώς δεν έχουν που να μείνουν μέσα στην κακοκαιρία και τη βροχη. Και όμως, με αξιοσημείωτη στωικότητα που πηγάζει από την έμφυτη αισιοδοξία τους, προχωρούν παρακάτω και δεν πτοούνται από τις επιλογές τους που φαίνεται πως μειώνονται επικίνδυνα..
Η ιστορία μάλιστα εξελίσσεται με τέτοιο τρόπο που όλα στο τέλος κουμπώνουν μαγικά γιατί η ευγένεια των Μαρσού είναι μεταδοτική για το κοινωνικό τους σύνολο, το οποίο τελικά εξελίσσεται μέσα από τη φιλία, τη φιλοξενία, τη δοτικότητα! (και τι δεν θα έδινα να μπορούσε αυτό να γίνει και στη ζούγκλα των ανθρώπων...)

🐆Για τα μικρά παιδιά είναι μια διασκεδαστική, συναρπαστική και πολύχρωμη περιπέτεια με εκπληκτικό τέλος!
🐆Για τα λίγο μεγαλύτερα το ίδιο, μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε το βιβλίο για κουβεντούλα σχετικά με όλα τα παραπάνω.
Όλοι θα λατρέψουν το ευχάριστο και διασκεδαστικό κείμενο και την υπέροχη εικονογράφηση του βιβλίου!

Θα ήθελα να σημειώσω ακόμα πως το βιβλίο είναι ιδανικό και για όσους αναζητούν μια αφορμή να συζητήσουν με τα παιδιά για τις φυσικές καταστροφές και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι χάνουν τα σπίτια τους εξ' αιτίας τους, -καταστάσεις που έχουν απασχολήσει έντονα και τη χώρα μας.
Μην παραλείψετε με τίποτα να το αναζητήσετε!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Intagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου. 

Διεύθυνση συνδέσμου: https://www.instagram.com/p/CVQGcrLoYTc/?utm_source=ig_web_copy_link


Ακολουθήστε μας στα social για να παρακολυθείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες που επιλέγουμε για τα παιδιά!


Πληροφορίες για το βιβλίο
Ηλικίες 3+
Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη 
Κείμενο- Εικόνες Benjamin Claud
Σελίδες: 32
Έτος Α' κυκλοφορίας: 2021
ISBN: 986185049935  

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts