Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Ο κεντρικός υπολογιστής στο σώμα μας είναι ο εγκέφαλός μας! Με το καινούργιο απίθανο βιβλίο μας, μαθαίνουμε τα πάντα για τις πολύπλοκες και πολύπλευρες εργασίες που εκτελεί ο εγκέφαλος και για όλα τα μυστήρια στις λειτουργίες του που ακόμα δεν έχει αποκαλυψεί στους επιστήμονες αυτή η καταπληκτικά δομημένη κατασκευή στο σώμα μας και η τελειότερη σε όλα τα έμβια όντα! 


Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Ο εγκέφαλός μας και πως λειτουργεί - Εκδόσεις Μεταίχμιο

Επιλογή βιβλίου/σύνταξη κειμένου - προσωπική άποψη: Ειρήνη Κούτμου

Ένα ολοκαίνουργιο πολύ σπουδαίο απόκτημα συνοδεύει τα νέα επιστημονικά μας αναγνώσματά και μας έχει ξετρελάνει! Είναι ένα βιβλίο ξεχωριστό και αφορά στην καινοτόμα και απόλυτα γοητευτική νευροεπιστήμη του εγκεφάλου.

📚Ο εγκέφαλος είναι ο κεντρικός υπολογιστής στο σώμα μας. Είναι υπεύθυνος για όλες τη σωστη λειτουργία όλων των εργασιών που εκτελούν τα όργανα, για τη σκέψη, τα συναισθήματα, τη λογική και τη μνήμη.
  • Τι κάνουν οι διάφορες περιοχές του εγκεφάλου; 
  • Πώς συνεργάζονται μεταξύ τους και ποιά κύτταρα είναι υπεύθυνα για τις εργασίες που εκτελούνται εκεί; 
  • Πως καθοδηγεί ο εγκέφαλος όλες τις εκούσιες και ακούσιες λειτουργίες του σώματος; 
  • Πώς λειτουργεί η αντίληψη και η μνήμη; 
  • Πώς παράγονται τα συναισθήματα και τι συμβαίνει στο μυαλό μας όταν κοιμόμαστε;
Αυτά και άλλα πολλά μαθαίνουμε μέσα από το νέο εξαιρετικό βιβλίο των εκδόσεων Μεταίχμιο "Ο εγκέφαλός μας και πως λειτουργεί" που έρχεται να ταράξει τα νερά της εκλαϊκευμενης επιστήμης για παιδιά και να της δώσει μια απίστευτη ώθηση προς το μέλλον.📚

Η νευροεπιστήμη είναι ένας πολύπλοκος και αρκετά δυσνόητος τομέας της ιατρικής. Η συγγραφέας του βιβλίου Μπετίνα Άιπ ωστόσο, εξειδικευμένη στον τομέα, έβαλε ένα δύσκολο στοίχημα να μεταφέρει βασικές γνώσεις για τη φυσιολογία και τη λειτουργία του εγκεφάλου στα παιδιά. Ευτυχώς για εμάς το κέρδισε απολύτως!

Το κείμενο που είναι καλογραμμένο και κατανοητό από κοινό χωρίς ειδικές γνώσεις, ενώ συμπληρώνεται, απογειώνεται μάλιστα θα έλεγα άριστα από τη χαρούμενη, πολύχρωμη και λεπτομερή εικονογράφηση που το συνοδεύει.

Κάθε σελίδα δημιουργεί τέτοια εντύπωση που σε κάνει να ανυπομονείς για τη συνέχεια και όταν το βιβλίο τελειώσει θέλεις να το πιάσεις πάλι από την αρχή!

Τα αγόρια μου κι εγώ μάθαμε πολλά και πολυ συχνά συζητήσαμε διεξοδικά όσα μας έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση. Αδιαμφισβήτητα είναι ένα από τα ωραιότερα βιβλία της βιβλιοθήκης μας στο τομέα των επιστημών και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το αναζητήσετε για τη δική σας!

Στις σελίδες μου στα social μπορείτε να βρείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων που ξεχωρίζουμε από τα ράφια των βιβλιοπωλείων! Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Instagram μπορείτε να δείτε ακόμα σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου και σχόλια αναγωστών και φίλων του βιβλίου. Διεύθυνση συνδέσμου για την ανάρτηση




Πληροφορίες για το βιβλίο:
Ηλικίες 6+ ετών (ιδανικά κατα τη γνώμη μου γύρω στα 8)
Εκδόσεις Μεταίχμιο 
Κείμενο: Δρ.Μπετόν Άιπ
Εικόνες Μία Νίλσον
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή 
Σελίδες 31
'Ετος Α' κυκλοφορίας στα ελληνικά: 2021
ISBN: 9786180325881

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts