ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ - Σειρά τριών βιβλίων

Το θαυμαστό σώμα μας είναι η νέα σειρά παιδικών βιβλίων που θα ενθουσιάσει παιδιά και γονείς! 

Καλογραμμένα βιβλία, με υφος κατάλληλο για τα μικρά παιδιά και με εξαιρετικές λιτές εικόνες, παρουσιάζουν με σαφήνεια και καλαισθησία, χωρίς ταμπού αλλά με επιστημονικό τρόπο το ανθρώπινο σώμα, τις αλληλεπιδράσεις μετάξύ των ατόμων και τα συναισθήματα που αυτές δημιουργούν.

Ενας πολύτιμος οδηγός για τους γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών και να τα βοηθούν να γνωρίσουν το σώμα τους, να το αγαπήσουν και να αντιληφθούν τη σχέση του με το σεβασμό στους άλλους και στον εαυτό τους.


ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ - Σειρά τριών βιβλίων - Εκδόσεις Ψυχογιός

Επιλογή βιβλίων/σύνταξη κειμένου: Ειρήνη Κούτμου

Από την εποχή που άρχισα να ασχολούμαι με το παιδικά αναγνώσματα, αρκετά χρόνια πριν, αναζητώ βιβλία για το σώμα που να είναι κατάλληλα και για αρκετά μικρό παιδί. Μέχρι τώρα είχα ξεφυλίσσει δεκάδες και είχα αγοράσει μόνο δύο τρία τα οποία ωστόσο δεν μπορούσα σχεδόν καθόλου να διαβάσω με τα μικρά παιδιά μου, μόνο τις εικόνες ουσιαστικά κοιτούσαμε γιατί η περιγραφή αφορά σε ηλικίες πάνω από 6-7 ετών. 
Με το που έπεσαν στα χέρια μου πριν λίγες μέρεςτα βιβλία του Ψυχογιού από την ολοκαίνουργια σειρά "Το θαυμαστό σώμα μας" έμεινα με το στόμα ανοικτό! Έπρεπε λοιπόν να περάσουν δέκα χρόνια για να εκδοθεί επιτέλους αυτό που αναζητούσα! Ευτυχώς ο μικρός μου γιος είναι σε ιδανική ηλικία για να τα αξιοποιήσουμε!

Τα βιβλία είναι μικρά διαμάντια της τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς! Με κείμενο κατάλληλο για μικρά παιδιά, με εναλλαγές, με διαδραστικότητα με λεπτό και έξυπνο χιούμορ μα κυρίως με εστίαση στην ενσυναισθηση, το σεβασμό και τον αυτοσεβασμό.

Η εικονογράφηση φανταστική, συμπληρώνει και αναδεικνύει τις πληροφορίες που παρέχει το κείμενο, με λιτό σχεδιασμό και προσωπάκια που παρουσιάζουν όμορφα και ρεαλιστικά όλα τα συναισθήματα, τις εκφράσεις και τις χειρονομίες της καθημερινότητας. Τα χαρακτηριστικά της έκδοσης είναι εξαιρετικά προσεγμένα και το μεγάλο μέγεθος των βιβλίων βοηθάει στο να είναι ευδιάκριτες οι εικόνες και οι λεπτομέρειές τους 

~•~•~•~•
Λίγα λόγια για το κάθε βιβλίο:

ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ;  

ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ - Πώς γίνονται τα μωρά; - Εκδόσεις Ψυχογιός


Ένα βιβλίο κα-τα-πλη-κτι-κό που συζητάει τα πάντα!!
- Πώς γίνονται τα μωρά;
- Κι αν το σποράκι του μπαμπά ή το αυγουλάκι της μαμάς δεν μπορεί να κάνει μωράκι;
- Σε ποιον μοιάζουμε; 
- Δίδυμα, προωρότητα, προετοιμασία για το αδερφάκι
- Ο παππους και η γιαγιά γιατί δεν κάνουν ένα παππουδο-γιαγιαδο-μωρό;




Το βιβλίο έχει εξαιρετική εικονογράφηση και απλές εξηγήσεις για να γίνει κατανοητό το θαύμα της κύησης και της απόκτησης ενός παιδιού. Χωρίς υπεραναλύσεις, με ειλικρίνεια, με διακριτική προσέγγιση ακόμα και σε ευαίσθητες περιπτώσεις όπως η υιοθεσία, η τεκνοποίηση με ωάρια ή σπερματοζωάρια από δότη, η προωρότητα.
Ιδανικό και για την οικογένεια που περιμένει επόμενο παιδάκι!

ΤΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΙ  

ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ - Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ - Εκδόσεις Ψυχογιός


Άλλο ένα θαυμάσιο βιβλίο, ένας θησαυρός εικονογραφημένης γονεϊκής καθοδήγησης για τα πάντα γύρω από τα ναι και τα όχι, τα πρέπει και τα μη, τη συνένεση και τα όρια σε όσα κάνουμε και σε όσα δεχόμαστε από τους άλλους!



- Τι μας αρέσει και τι όχι
- Σε τι είναι καλό να λέμε ναι ακόμα κι αν δεν ενθουσιαζομαστε πάντα (π.χ φρούτα, φάρμακα) και σε τι να λέμε όχι (πχ να πάμε κάπου χωρίς να το ξέρουν οι γονείς μας)
- Όρια και συναίνεση (αγκαλιές, φιλιά, αγγίγματα, πειράγματα)
- Κίνδυνοι/ξένοι 
- Ευγένεια, σεβασμός, ενσυναίσθηση,
- Μυστικά 
- Εκφράσεις του προσώπου, γλώσσα του σώματος


 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΩΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ  

ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ - Από την κορυφή ως τα νύχια - Εκδόσεις Ψυχογιός


Ένας πληρέστατος οδηγός για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του σώματος και του προσώπου, για την εμφάνιση, τις ομοιότητες και τις διαφορές μας με τους άλλους



- Το σώμα και τα μέλη του, το πρόσωπο και οι εκφράσεις (θα προτείνω να έχετε κι ένα καθρεφτάκι κατά την ανάγνωση)
- Αγόρι, κορίτσι, άντρας, γυναίκα, χαρακτηριστικά
- Φροντίδα, καθαριότητα και υγιεινή, υγεία
- Διαφορετικότητα & σεβασμός

~•~•~•~•

Τα βιβλία είναι ιδανικά για νήπια- προνήπια από 3 ετών έως 6 ετών αλλά θα ενδιαφερθούν οπωσδήποτε να τα ξεφυλλίσουν και να τα διαβάσουν και τα μεγαλύτερα παιδιά.
Το περιεχόμενό τους θα αποτελέσει ένα ευχάριστο και διδακτικό ανάγνωσμα για τα παιδιά όμως ταυτόχρονα θα βοηθήσει πάρα πολύ και τους γονείς ώστε να διαχειριστούν τις απορίες των παιδιών με σωστό τρόπο. Έτσι θα καταλάβουν πως το σώμα μας είναι ο θησαυρός μας που το προσέχουμε, το φροντίζουμε, συνδιαλεγομαστε μαζί του και το προστατεύουμε από κάθε είδους κινδύνο.

Στη θεματική τους must read! Μην τα χάσετε με τίποτα!

Πληροφορίες για τα βιβλία:
Ηλικία 3+ 
Εκδόσεις Ψυχογιός
Κείμενο- εικόνες: Παουλίνε Άουντ
Μετάφραση:
Α' Έκδοση στα ελληνικά: 2022
Σελίδες 40
ISBN: 9789180141405

Μπορείτε να βρείτε τα βιβλία σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου στη διεύθυνση 


Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Instagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό των βιβλίων καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων και πολύ σύντομα στο Tik Tok στη σελίδα μου @paidikaibiblio ξεφύλλισμα και από τα τρία βιβλία της σειράς




Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts