ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

Ένα μικρό φιλοσοφικό ταξίδι στον κόσμο της αυτογνωσίας και της ολιστικής αντίληψης της φύσης κάνουμε παρέα με το  Μεγάλο Πάντα και το Μικρό Δράκο σε ένα βιβλίο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. 

Εικόνες και λέξεις, σκέψεις και συναισθήματα μπλέκονται σε μια ανάγνωση γαλήνια και δροσερή σαν τον φρέσκο χειμωνιάτικο άνεμο ή σαν το απαλό σφύριγμα μιας αύρας καλοκαιρινής.



Το μεγάλο πάντα και ο μικρός δράκος - Εκδόσεις Διόπτρα

Επιλογή βιβλίου/σύνταξη κειμένου Ειρήνη Κούτμου
 
📚Ο μικρός δράκος ταξιδεύει στην πλάτη του μεγάλου πάντα σε μια περιπλάνηση στη φύση και στις τέσσερεις εποχές.
Ο μικρός δράκος είναι ενθουσιώδης και ανυπόμονος, με περιέργεια και παρατηρητικότητα, συνεχώς θέλει να ρωτάει και να πειραματίζεται.
Το μεγάλο πάντα είναι η ήρεμη δύναμη της μικρής συντροφιάς που με πνεύμα σταθερό και γαλήνιο. Παρατηρεί με θαυμασμό και σεβασμό τη φύση και ερμηνεύει με σταθερότητα και κατανόηση τα συναισθήματα. Υπενθυμίζει στο μικρό φίλο του να ρουφάει τις μικρές χαρές της ζωής και να μην απογοητεύεται αν κάτι τον αιφνιδιάσει, αν δεν γίνουν όλα όπως τα φανταζόταν ή τα σχεδίαζε.
Οι δύο μαζί απολαμβάνουν το ταξίδι,την παρέα την κάθε στιγμή το κάθε όμορφο σκηνικό που αντικρίζουν.📚


Η ανατολική φιλοσοφία ζεν από την οποία εμπνεύστηκε το βιβλίο ο δημιουργός του James Nurbary εστιάζει στην αυτογνωσία, την υπομονή, την αντίληψη της ολότητας των ζωντανών πλασμάτων με το απέραντο σύμπαν.
Σε πολλά σημεία η βουδιστική φιλοσοφία ζεν προσεγγίζει της αρχές της δικής μας στωικής φιλοσοφίας. Και στις δύο, η φιλοσοφία δεν είναι μια νοητική διεργασία ανεξάρτητη από τη ζωή, αντίθετα η στάση ζωής που επιλέγει κάνεις ακόμα και σε μικρά πράγματα εκπηγάζει άμεσα από τη φιλοσοφία του. Σκοπός της υιοθέτησης μιας τέτοιας φιλοσοφίας είναι το άτομο να αποδεσμευτεί από τη μέγγενη της απογοήτευσης και να κατακτήσει την αυτεπίγνωση, τη θετική στάση απέναντι στη ζωήτην εσωτερική γαλήνη και την ηρεμία.

Το μικρό κείμενο και οι υπέροχες εικόνες του βιβλίου μας προσφέρουν μια ανάγνωση- έμπνευση, σαν ένα χάδι συμπόνιας και παρηγοριάς, σαν ένα παιδικό χαμόγελο. Κλείνοντας το βιβλίο έχει κανείς μια αίσθηση ηρεμίας, πληρότητας και αρμονίας. Τα μηνύματά του μπορούν να γίνουν άνετα αντιληπτά και από ένα παιδί γιατί κι εκείνα όπως όλοι οι άνθρωποι μπορεί να βιώνουν αρνητικά συναισθήματα, άγχος, ματαίωση, ανυπομονησία, απογοήτευση και να χρειάζονται ένα σπινθήρα αισιοδοξίας χωρίς διδακτισμούς πάρα μέσα από μια διαφορετική οπτική θετικής διάθεσης.



Η γνώμη μου είναι πως αξίζει να θυμίζουμε όλοι που και που στον εαυτό μας ότι η ζωή μας θέλει ήρεμους και ευέλικτους για να βρίσκουμε λύσεις και όχι να εγκλωβιζόμαστε στο οποίο πρόβλημα προκύπτει. 

Ο εαυτός μας αξίζει την αισιοδοξία ακόμα κι αν αυτή καμία φορά περπατάει με βήματα αργά...

Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος είναι ένα βιβλίο καταπληκτικό, ένα δώρο που αξίζει να κάνει κανείς στον εαυτό του και στους αγαπημένους του. Εγω πάντως ομολογώ πως δε χορταίνω να το ξεφυλλίζω ξανά και ξανά τις σελίδες του, να χαζεύω τις υπέροχες εικόνες του και να επαναλαμβάνω νοσταλγικά τις μικρές σοφίες του. Σας συστήνω όπωσδήποτε να το αναζητήσετε!

Στις  σελίδες μου στα μέσα δικτύωσης μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό των βιβλίων (Instagram) και ξεφύλλισμα (Tik Tok) καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου:



Πληροφορίες για το βιβλίo
Ηλικία: παιδιά και ενήλικες
Εκδόσεις Διόπτρα Κείμενο& εικόνες James Norbury
Μετάφραση
Σελ 162
Α' Έκδοση στα ελληνικά:
ISBN: 

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts