Ο ΤΟΜ Ο' ΚΛΟΚ και οι Ντετέκτιβ του Χρόνου

Διαταραχές στη χωροχρονική γραμμη των γεγονότων ελλοχεύουν τον κίνδυνο να αλλάξουν την πορεία της Ιστορίας. Ο Τομ Ο' Κλοκ και οι φίλοι του είναι οι νέοι ντετέκτιβ του πρακτορείου Γουέλς που αναλαμβάνουν να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και βάλουν τα πάντα στη θέση τους!



Ο Τομ Ο' Κλοκ και οι ντετέκτιβ του χρόνου - Εκδόσεις Κέδρος

Επιλογή /βιβλιοκριτική: Ειρήνη Κούτμου

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμείς είμαστε οικογενειακώς φαν των αστυνομικών βιβλίων! Μας αρέσει η δράση, η περιπέτεια, το σασπένς και φυσικά το αίσθημα δικαίωσης όταν οι διάφοροι απατεωνίσκοι πιάνονται στο τέλος στη φάκα και τα δόλια σχέδιά τους αποκαλύπτονται!
Τι είναι καλύτερο όμως από μια πετυχημένη αστυνομική περιπετεια;
Μα φυσικά μια σειρά με πολλές τέτοιες!!

Κάπως έτσι έπεσε στα χέρια μου η σειρά του Κέδρου "Τομ Ο' Κλοκ" και είμαι πολύ χαρούμενη που μπορώ να σας μιλήσω γι' αυτήν!

📚Ο δωδεκάχρονος Τομ όταν δεν είναι χωμένος στα βιβλία του και δεν είναι απασχολημένος με τις παραδόσεις του βιβλιοπωλείου των γονιών του λύνει μυστήρια με τους κολλητούς του φίλους Τζος και Άνικα. Είναι οι νέοι ντετέκτιβ του Πρακτορείου Γουέλς που αναλαμβάνει να ζητήματα υψίστης σημασίας στη χρονογραμμή της Ιστορίας της ανθρωπότητας. Απρόσμενα γεγονότα μπορεί να προκαλέσουν διαταράξεις στο χρόνο με αποτέλεσμα η Ιστορία να κινδυνεύει να κινηθεί σε άλλα από τα γνωστά μονοπάτια. Οι ντετέκτιβ έχουν αποστολή να σπάσουν αυτή τη "φούσκα" στο Χρονολάβο πριν έρθουν τα πάνω κάτω στο μέλλον. Ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους δεν είναι απεριόριστος και οι δυσκολίες που συναντούν δεν είναι πάντα ακίνδυνες...📚

Η σειρά πρέπει να σας πω πως είναι φανταστική! Έχει ιδιαίτερα κινηματογραφικό χαρακτήρα, γρήγορη εξέλιξη και έξυπνα μυστήρια που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον μέχρι να αποκαλυφθεί η λύση τους στο τέλος. Τα ταξίδια της παρέας στο χρόνο δίνουν ενδιαφέρον τόνο στις περιγραφές αφού έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από το πρεπαναστατικό Παρίσι, από την αρχαία Ρώμη και από το φαρ γουέστ!

Να σημειώσω πως ενώ οι σελίδες δεν είναι πολλές (140-150) τα γεγονότα και η ατμόσφαιρα γίνονται κατανοητά καλύτερα από 11+ κατά τη δική μου εκτίμηση!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Λίγα λόγια για το κάθε βιβλίο:

☆Βιβλίο 1: ΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΟΜΑΤΩΝ
Από το εργαστήριο των Κέρινων ομοιωμάτων που δουλεύει ως μαθητευόμενη η Μαρί Τισό εξαφανίζεται το κέρινο άγαλμα μιας δούκισσας, κυρίας επί των Τιμών της Μαρίας Αντουανέττας. Για την κλοπή συνελήφθη ο καημένος ο παραγιός του φούρναρη. Η φυλάκισή ενός ακόμα αθώου παιδιού για τις εκστραβαγκάντζες της αριστοκρατίας έχει εξοργίσει το πλήθος. Η έκρυθμη κατάσταση μπορεί να φέρει νωρίτερα από το 1789 τη Γαλλική Επανάσταση και αυτή να κινδυνεύει να αποτύχει. Ο Τομ, ο Τζος και η Άνικα ταξιδεύουν στο Παρίσι του 1784 για να λύσουν το μυστήριο. Vive la Revolution!

Κλοπή στο μουσείο των κέρινων ομοιομάτων - Εκδόσεις Κέδρος 


☆Βιβλίο 2: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΕΝΑΣ
Ένας μυστηριώδης μονομάχος φάντασμα σκορπίζει τον τρόμο στην αρένα της Πομπηίας του 23π.Χ. Ο Οκταβιάνος Αύγουστος ο μέγας αυτοκράτορας της Ρώμης θα απαγορέψει τα θεάματα στις μεγάλες αρένες αν συνεχιστούν τα ευτράπελα. Σε αυτή την περίπτωση ποτέ δεν θα χτιστεί το θαυμάσιο μνημείο της αρχαιότητας, το Κολοσσαίο της Ρώμης. Ο Τομ και η παρέα ταξιδεύουν στην αρχαία ρωμαϊκή εποχή του 1ου π.Χ αιώνα για να μπουν στην αρένα και να ξεσκεπάσουν την απάτη. Τα πράγματα εκεί όμως είναι πολύ επικίνδυνα αφού οι τρεις ντετέκτιβ πρέπει να παραστήσουν οι ίδιοι τους μονομάχους...

Τομ Ο' Κλοκ, Το φάντασμα της αρένας - Εκδόσεις Κέδρος


☆Βιβλίο 3: Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ
Η ατμομηχανή του τρένου και ο σιδηρόδρομος είναι η ανακάλυψη του ανθρώπου που έδωσε τεράστια ώθηση στις μετακινήσεις και βοήθησε την άνθιση του εμπορίου και της επικοινωνίας. Δεν είναι σπάνιο όμως στην Ιστορία μια καινοτομία να χάνει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων αν από την αρχή της χρήσης της συνδεθεί με το φόβο. Κάτι τέτοιο κινδυνεύει να συμβεί στην Αμερική του 19ου αιώνα όταν ο περιβόητος ληστής Μπλακ Μπαρτ απειλεί να κλέψει το πολύτιμο φορτίο με ασήμι που ταξιδεύει με το τρένο προς τη Νεμπράσκα. Αν το τρένο αποδειχθεί εύκολος στόχος για τους κλέφτες τότε οι έμποροι θα το εγκαταλείψουν. Ο Τομ, ο Τζος και η Άνικα πρέπει να μεταμφιεστούν σε καουμπόηδες και να σταματήσουν την επερχόμενη ληστεία που έχει γίνει επικίνδυνη "φούσκα" στον Χρονολάβο, σώζοντας το μέλλον του σιδηροδρόμου στο Νέο Κόσμο!


Τομ Ο' Κλοκ, Η ληστεία του αιώνα - Εκδόσεις Κέδρος


Πληροφορίες για τα βιβλία:
Ηλικία 11+
Εκδόσεις: Κέδρος 
Συγγραφέας: Σερ Στιβ Στίβενσον
Εικόνες: Νίκολα Σαμάρκο
Μετάφραση: Γιώργος Κααπίδης
Α΄Έκδοση στα ελληνικά: 2020
Σελ ~140
ISBN:978960045070

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts