ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Η Ιστορία όπως την κατέγραψε στη μνήμη του ένα μικρό παιδί μιλάει κατευθείαν στην καρδιά μας. 

Το τρυφερό  διήγημα "Οι δικοί μου άνθρωποι" είναι είνας ύμνος την αλληλεγγύη και το το θάρρος, μια αληθινή αφήγηση που εξυψώνει την πανανθρώπινη αξία της καλοσύνης απέναντι στο φόβο και τη βία του ναζισμού.


Οι δικοί μου άνθρωποι - Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

[Επιλογή βιβλίου/σύνταξη κειμένου: Ειρήνη Κούτμου]

Υπάρχουν κάποιες ιστορίες που δεν πεθαίνουν μ' αυτούς που τις έζησαν. Ταξιδεύουν στο χωροχρόνο σαν ηλεκτροφόρες στιγμές κι ανήκουν ταυτόχρονα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Μια τέτοια ιστορία μας διηγείται το νέο βιβλίο των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο "Οι δικοί μου άνθρωποι", το οποίο σας το λέω με το χέρι στην καρδιά, είναι ένα από τα πιο συγκινητικά παιδικά βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ. Για την ακρίβεια δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν είναι παιδικό βιβλίο. Μια ιστορία όπως την αφηγείται ένα παιδί άλλωστε δεν απευθύνεται μόνο στα άλλα παιδιά μα σε όλους όσους βλέπουν τον κόσμο μέσα από το κρυστάλλινο πρίσμα της αθωότητας, από την οπτική γωνία εκείνου που δεν γνωρίζει την αληθοφάνεια πάρα μόνο την αλήθεια.

📚 Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μια οικογένεια Εβραίων φυγαδεύεται με τη βοήθεια του ΕΑΜ απο την Αθήνα και κρύβεται σε ένα χωριό της Κορινθίας. Εκείνοι που τους φιλοξενούν γίνονται φτερούγα προστασίας για τους κατατρεγμένους και από τότε και για πάντα είναι η δικοί τους άνθρωποι. Ολόκληρο το χωριό γνωρίζει και κάνεις δε μιλάει μέχρι που θα τελειώσει ο πόλεμος...📚



Με συγκίνησε απίστευτα το βιβλίο αυτό. Το διάβασα τρεις φορές και σε καμία δεν άντεξα να συγκρατήσω τα δάκριά μου. Δεν έχει στενάχωρο τέλος ίσα ίσα όλοι στο χωριό είναι φιλικοί και αλληλέγγυοι με την οικογένεια που προσπαθεί να γλιτώσει από την αγριότητα των ναζί. Είναι όμως μια διήγηση για τα δεινά του πολέμου για εκείνους που έχασαν το σπίτι τους, εγκατέλειψαν τη ζωή τους, κινδύνεψαν αμέτρητες φορές από το λυσσαλέο κυνηγητό του φασισμού και σώθηκαν από το θαύμα που λέγεται ανθρωπιά. Μια τέτοια ιστορία δεν μπορεί παρά να φέρει το ειδικό βάρος του σπαραγμού.



"Οι δικοί μου ανθρωποι" είναι μια αληθινή αντιπολεμική ιστορία που ζωντανεύει μαγικά με την τρυφερή αφήγηση, την απίστευτη εικονογράφηση αλλά και τα ιστορικά ντοκουμέντα που προστίθενται διακριτικά στις σελίδες του.
Είναι ένας ύμνος στην αλληλεγγύη και την ειρήνη, στην καλοσύνη, στο θάρρος και στην πανανθρώπινη αξία της δικαιοσύνης που είναι πέρα και πάνω από όλα.

Αν ήταν στο χέρι μου θα ήθελα να το διαβάσετε όλοι, μικροί κι μεγάλοι. Ελπίζω να το κάνετε και να μη χάσετε με τίποτα αυτό το διαμάντι!

Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Instagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων:

Πληροφορίες για το βιβλίο:
Ηλικία 7+ (θα προτείνω μεγαλόφωνη ανάγνωση σε οποιασδήποτε ηλικίας παιδί)
Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο 
Συγγραφέας: Μαρίζα Ντεκάστρο 
Εικονογράφος: Χαρά Μαραντίδου
Σελίδες: 60
Α' Έκδοση: 2022
ISBN: 9789604712335
 

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts