ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πόσες και πόσες ιστορίες δεν έχει ένας παππούς να διηγηθεί στα εγγονάκια του. Μια ζωή ολόκληρη είναι μια θάλασσα από εμπειρίες και μαγευτικές διηγήσεις. 

Μέσα από το υπέροχό βιβλίο "μια θάλασσα ιστορίες" ο μικρός αναγνώστης καταλαβαίνει ότι η καλοσύνη και η ανιδιοτελής προσφορά αφήνουν μνήμες που δεν φθείρονται με τον καιρό και πως οι καλές πράξεις δεν ξεχνιούνται όσα χρόνια κι αν περάσουν.



Μια θάλασσα ιστορίες - Εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα

Επιλογή βιβλίου - Σύνταξη κειμένου: Ειρήνη Κούτμου

📚Η Λόρα θα περάσει λίγες μέρες με τον αγαπημένο της παππού στο σπίτι του κοντά στη θάλασσα. Κάθε αντικείμενο στο σπίτι του παππού έχει τη δική του ιστορία και η Λόρα θέλει να τις μάθει όλες!
Ο παππούς αφηγείται τρυφερές αναμνήσεις και συναρπαστικές περιπέτειες που όλες σχετίζονται με κάποιο τρόπο με την αγαπημένη του μικρή παραλία. Η κατάβαση όμως ως εκεί είναι δύσκολη και για τον παππού πια αδύνατη.
Η Λόρα έχει μια ιδέα. Ίσως τίποτα να μην είναι αδύνατο τελικά αν υπάρχει αγάπη, εφευρετικότητα και συνεργασία!📚

Το "Μια θάλασσα ιστορίες" είναι ένα ανάγνωσμα απίστευτα τρυφερό που εμπνέεται από τη μοναδική σχέση που έχει ένα παιδάκι με τον παππού του.
Στην κατηγορία αυτής της θεματικής το θεωρώ κορυφαίο αλλά και γενικότερα, είναι ένα βιβλίο με κείμενο εξαιρετικά καλογραμμένο το οποίο συνοδεύεται από μια θαυμάσια, πλούσια και απόλυτα γοητευτική εικονογράφηση 
Οι ιστορίες του παππού είναι μοναδικές, καθεμιά από αυτές είναι ένας ύμνος στις αξίες της ζωής, στην καλοσύνη, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτελή προσφορά, το θάρρος, την τιμιότητα. Το μια θάλασσα ιστορίες είναι ένα βιβλίο που διδάσκει διακριτικά στα παιδιά ότι η εντιμότητα και η προσφορά χωρίς αντάλλαγμα δημιουργεί δεσμούς στη ζωή που δεν σπάνε όσα χρόνια κι αν περάσουν. Η καλοσύνη, ετούτη η μέγιστη αρετή, πάντα γυρίζει πίσω στον άνθρωπο που την έχει στην καρδιά του, σαν χάδι του καιρού και σαν δροσερή αύρα της θάλασσας.

Κατά τη γνώμη μου το βιβλίο είναι ιδανικό για παιδιά των πρώτων τριών τάξεων του Δημοτικού αλλά και για μικρότερα παιδάκια σε μεγαλόφωνη ανάγωση. Η έκδοση στο σύνολο είναι υπέροχα φροντισμένη και με μια εξαιρετική μετάφραση στη γλώσσα μας (διόλου αμελητέο αυτό!!). Το εξώφυλλο έχει φανταστική αφή υφάσματος που μόλις το πιάνεις στα χέρια δεν θέλει κανείς να το αφήσει κάτω μα το ίδιο συμβαίνει και με το βιβλίο μόλις αρχίσει η ανάγνωση.

Θέλω να ομολογήσω πως η ανάγνωσή του υπήρξε ένα δώρο όχι μόνο για τα παιδιά μου μα και για εμένα την ίδια. Είχα βλέπετε κι εγώ κάποτε έναν υπέροχο παππού, που είχε μια συλλογή από ατελείωτες ιστορίες για να μου διηγείται. Όλες τους είχαν τη νοσταλγική ατμόσφαιρα των παλιών καιρών άλλες ήταν πλεγμένες με τη λαϊκή μυθολογίων των χωριών μας κι άλλες  εμπνευσμένες από τις περιπέτειες της ζωής του, με τις χαρές και τις πίκρες που τη σημάδεψαν.  
Είναι ένα από τα ωραιότερα βιβλία που έχουμε διαβάσει για την ηλικία 6-9 και σας προτείνω οπωσδήποτε να το προσθέσετε στη συλλογή σας! 

Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Instagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου καθώς και σχόλια αναγωστών και φίλων του βιβλίου.
Διεύθυνση συνδέσμου: https://www.instagram.com/p/CaFmnNrrqIt/

Πληροφορίες για το βιβλίο:
Ηλικία 5,5+
Εκδόσεις Τζιαμπίρης- Πυραμίδα 
Συγγραφέας Sylvia Bishop
Εικονογράφος Paddy Donnelly
Σελίδες 92
Μετάφραση: Ράνια Τζιαμπίρη
Έτος Α' κυλοφορίας στα ελληνικά
ISBN: 9789605934323

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts