ΖΗΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ


Ένα βιβλίο για την οικολογία και την προστασία της άγριας ζωής
Ένα βιβλίο για την καραντίνα που είναι επιβεβλημένη μέχρι να φύγει ο μεγάλος κίνδυνος 
Ένα βιβλίο για τη φιλία και τον έρωτα, για την αλληλεγγύη και την προσαρμοστικότητα

Ένα τρυφερό διασκεδαστικό και υπέροχο ανάγνωσμα



Ζήκος ο λύκος σε καιρό καραμπίνας - Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο  

Επιλογή βιβλίου/σύνταξη κειμένου: Ειρήνη Κούτμου

📚Ο λύκος ο Ζήκος είναι φουλ ερωτευμένος με τη λύκαινα Σωσώ. Όταν εκείνη του ζητά λίγες νόστιμες φραουλίτσες ο Ζήκος τρέχει πρόθυμα να τις φέρει. Κάποια στιγμή και ενώ έχει απομακρυνθεί αρκετά, αντιλαμβάνεται ότι στο δάσος υπάρχουν κυνηγοί και κρύβεται σε μια κουφάλα δέντρου για να τους αποφύγει. Ο φίλος του ο Χαράλαμπος το σκαθάρι σημαίνει συναγερμό, όλα τα ζώα πρέπει να κρυφτούν μέχρι να περάσει η καραντίνα... ε, δηλαδή η καραμπίνα..
Για να βοηθήσουν το φίλο τους το Ζήκο τα ζώα έχουν μια ιδέα: θα ουρλιάξουν όλοι μαζί σαν λύκοι και να φοβηθούν οι κυνηγοί ώστε να φύγουν. Μα πως θα μάθουν να αληχτούν όντας κλεισμένοι στις φωλιές τους; Στήνουν ένα ολόκληρο δίκτυο τηλεκπαίδευσης για να τα καταφέρουν. Θα πετύχει άραγε το σχέδιο τους για να σώσουν το Ζήκο;📚

Ένα απίθανο, καλογραμμένο και πανέξυπνο βιβλίο είναι το νέο μας ανάγνωσμα από το αγαπημένο μας Καλειδοσκόπιο το οποίο πραγματικά μας έχει ενθουσιάσει!

  Όλα κυλούν ήσυχα στο δάσος μέχρι που φτάνει η καραμπίνα. Τα ζώα καταλαβαίνουν ότι πρέπει να κλειστούν στις φωλιές τους έως ότου να φύγει ο κίνδυνος. Ταυτόχρονα οργανώνονται, σκέφτονται, μαθαίνουν και συνεργάζονται για να κρατήσουν για να παραπλανήσουν και να διώξουν τους κυνηγούς.
   Όλα ετούτα φέρνουν στο μυαλό μας τις πολύ νωπές μνήμες από τις καραντίνες του κορονοϊού με τον εγκλεισμό μέχρι να φύγει ο μεγάλος κίνδυνος, ωστόσο στο νέο βιβλίο του ο συγγραφέας Μιχάλης Καζάζης παρατηρεί την παγκόσμια δυστοπία της πανδημίας με μια εντελώς άλλη οπτική. 
   Με καλοδουλεμένο αφηγηματικό λόγο και θετική διάθεση διηγείται την ιστορία του Ζήκου και των φίλων του με τρόπο που η σκέψη του αναγνώστη κάνει μια διασύνδεση με τη μνήμη αλλά όχι με τα αρνητικά συναισθήματα της αντίστοιχης εμπειρίας της καραντίνας. Η ιστορία παρουσιάζει το θετικό πρόσημο της ψυχραιμίας, της σύνεσης και της υπομονής που επιδεικνύει ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο σε μια έκτακτη και επικίνδυνη κατάσταση ενώ παράλληλα τονίζει τις αξίες της φιλίας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας που διέπουν μια ευνομούμενη κοινωνία.
    Ο συγγραφέας, με δροσερό και παιχνιδιάρικο τρόπο, προσεγγίζει ακόμα και την τηλεκπαίδευση -μια διαδικασία που υπήρξε πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα σε τέτοια ευρεία κλίμακα- και μας δείχνει πόσο αναγκαία υπήρξε αυτή μέχρι να ξεπεραστεί ο σκόπελος της καραντίνας για να μη χαθεί η δυνατότητα μετάδοσης της γνώσης.

  Ομολογώ πως θαύμασα ιδιαίτερα το Μιχάλη Καζάζη όχι μόνο γιατί τόσο έξυπνα χρησιμοποίησε το λογοπαίγνιο της καραμπίνας σε σχέση με την καραντίνα, αλλά γιατί έστησε πάνω σε αυτή την ιδέα ένα εξαιρετικό παραμύθι με οικολογικό μήνυμα και σύγχρονες αναφορές.
Φανταστική φυσικά και ξεχωριστής αξίας η εικονογράφηση του βιβλίου από τον ίδιο, σε μια έκδοση που στο σύνολο είναι φροντισμένη, καλοφτιαγμένη και απόλυτα γοητευτική!

Ελπίζουμε και αναμένουμε νέες περιπέτειες από τον αγαπημένο μας πλέον Ζήκο!

---------------------------------
Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Instagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων!
-----------------------------------------

Πληροφορίες για το βιβλίο
Ηλικία 8+
Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο 
Συγγραφέας & εικόνες: Μιχάλης Καζάζης 
Σελίδες 56
Έτος Α΄έκδοσης: 2022
ISBN: 9789604712380

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts