ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

Το διεθνές μπεστ σέλερ της Victoria Hislop "Το Νησί", σε μια υπέροχη διασκευή για τα παιδιά!

Το νησί της Μαρίας - Εκδόσεις Ψυχογιός

Επιλογή βιβλίου/Σύνταξη κειμένου: Ειρήνη Κούτμου

Το Νησί είναι το παγκόσμιο μπεστ σέλερ της ελληνικής καταγωγής Victoria Hislop, το οποίο νομίζω όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε από το βιβλίο ή από την εξαιρετική μεταφορά του στη μικρή οθόνη πριν λίγα χρόνια.
Μια πολύ μεγάλη έκπληξη μας επεφύλασσε ο Ψυχογιός με την προσαρμογή του βιβλίου για τα παιδιά σε μια έκδοση πολύ προσεγμένη που συνοδεύεται από τη διακριτική και υπέροχη εικονογράφηση της Τζιλ Σμιθ!

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου:

📚Η Μαρία ζει ευτυχισμένη με την οικογένειά και τους φίλους της στην Πλάκα, ένα ψαροχώρι στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Η σκιά μια φοβερής αρρώστιας πέφτει στη χώρα και στην περιοχή τους. Η λέπρα είναι ασθένεια ανίατη και μεταδοτική οπότε η κυβέρνηση έχει αποφασίσει οι πάσχοντες να απομονώνονται σε ένα νησί απέναντι από την Πλάκα. Όποιος πάει στο νησί δεν γυρίζει ποτέ πίσω...
Ο κολλητός φίλος της Μαρίας, η μητέρα της και λίγο αργότερα και η ίδια, καταλήγουν στο Νησί και ζουν με την μικρή κοινότητα που έχει δημιουργηθεί εκεί. Η Μαρία γίνεται βοηθός του γιατρού Κυρίτση ο οποίος φροντίζει τους ασθενείς και προτείνει να δοκιμάσουν μια νέα πειραματική θεραπεία για να νικήσουν την ασθένεια. Η Μαρία θα γίνει η εθελόντρια και θα ζήσει μια επανάσταση της επιστήμης που θα της χαρίσει την επιβίωση μα και το μέλλον μέσα από την αγάπη..📚



Το βιβλίο πρέπει να σας πω πως είναι εξαιρετικά προσαρμοσμένο για τα παιδιά. Οι σκληρές σκηνές της πλήρους βερσιόν παραλείπονται εντελώς εδώ και η αφήγηση στρέφει το ενδιαφέρον της στην πρωταγωνίστρια και όσα βιώνει εκείνη πριν την ασθένεια και στην μετατόπισή της στο Νησί.

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία μέσα από το βιβλίο τα παιδιά να μάθουν για την αληθινή ιστορία του Νησιού, να προβληματιστούν ως προς την απομόνωση των ασθενών από το κοινωνικό πλαίσιο αλλά και την αξία της επιστημονικής έρευνας και της αφοσίωσης των ιατρών στο έργο τους.

Είναι ένα υπέροχο βιβλίο που διαβάζεται απνευστί, δινοντας έμπνευση και στους ενήλικες να (ξανα)αναζητήσουν και για τα δικά τους αναγνώσματα!


Πληροφορίες για το βιβλίο
Ηλικία 9+ (από τον εκδοτικό 10+)
Εκδόσεις Ψυχογιός  
Συγγραφέας Victoria Hislop 
Εικόνες Τζιλ Σμιθ
Σελίδες 130
Μετάφραση Φωτεινή Πίνη
Α' έκδοση στα ελληνικά: 2022
ISBN 9786180142488

Στο Instagram στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia, μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου. 

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts