ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

"Κι εμείς καλύτερα" ή η φαντασία των παιδιών στα καλύτερα της!



Κι εμείς καλύτερα! - Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Κι εμείς καλύτερα! - Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Τη συγγραφική ομάδα Κοπέρνικος των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη την αγαπώ πολύ και εδώ και χρόνια παρακολουθώ σταθερά τη συγγραφική τους πορεία. Το νέο τους βιβλίο δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από τη συλλογή μας!

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου:
📚Ο Πάνος και η Λένα είναι δύο αδελφάκια που ζουν μια περιπέτεια με συναρπαστικές εναλλαγές μέχρι να ... ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!Μπορεί ετούτη η περιπέτεια να ξεκινάει από το παιδικό τους δωμάτιο αλλά καταλήγει στο χωριό των ινδιάνων Πανολένιας(!!) που όπως φαίνεται έχουν απαγάγει τη μαμά τους! Τα παιδιά είναι αποφασισμένα να την πάρουν πίσω και να γυρίσουν όλοι μαζί στο σπίτι. Εκεί, ξαπλωμένοι, συντροφιά με τα αγαπημένα τους βιβλία, μπορούν να αποκοιμηθούν γλυκα και επιτέλους να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!📚

Οι μικροί ήρωες του βιβλίου βάζουν τον εαυτό τους να πρωταγωνιστεί σε μια περιπέτεια που ανακατεύει στοιχεία από την καθημερινότητά τους, τα παραμύθια που τους διαβάζει η μαμά πριν τον ύπνο (και ποτέ δεν είναι αρκετά!) και τη φαντασία τους, για να καταλήξουν κάποτε να αφεθούν στην απαλή αγκαλιά του ύπνου στα ζεστά τους κρεβατάκια.



Η ιστορία υμνεί την φαντασία των παιδιών και τη σπίθα που μπορεί να της ανάψει η ανάγνωση των βιβλίων. Οι συγγραφείς με παιχνιδιάρικο τρόπο και με διάθεση σουρεαλιστικού χιούμορ φτιάχνουν μια αναγνωστική περιπέτεια που διαβάζεται απνευστί. Τα πλάνα αλλάζουν κινηματογραφικά σε μια αφήγηση που βαδίζει πάνω σ' ένα όνειρο, ενώ οι απόλυτα ταιριαστές εικόνες του Πέτρου Χριστούλια συμπληρώνουν το κείμενο και απογειώνουν το σύνολο!

Γρήγορο, ευφάνταστο, διασκεδαστικό, είναι ένα ανάγνωσμα που μιλάει τη γλώσσα των παιδιών. Η χαρά της έμπνευσης και της δημιουργίας του εκπέμπεται σε κάθε σελίδα -σε κάθε φράση θα έλεγα- και από την πρώτη ανάγνωση καταλαβαίνεις πόσο είναι μεταδοτική!

Ομολογώ απερίφραστα πως αγαπώ ιδιαίτερα τα βιβλία που εμπνέονται από τα παιδιά και με τη σειρά τους επιστρέφουν αυτή την έμπνευση στους μικρούς αναγνώστες. Η φαντασία κολλάει και χωράει παντού, δε γνωρίζει σύνορα, εποχές και χώρες και σου προσφέρει ταξίδια που μπορείς να απολαύσεις μόνος σου ή να ζήσεις σαν περιπέτεια με τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Είναι η συνταγή που φτιάχνεις μόνος σου και θα είναι πάντα το ίδιο ή και περισσότερο απολαυστική! 

Πρέπει να πω πως ταυτίστηκα απόλυτα με τη μαμά του βιβλίου, που διαβάζει και ζει κάθε βράδυ τη διαπραγμάτευση ... πότε θα κλείσουμε το φως και θα πούμε πως "ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!"

Καλές, αμέτρητες, χαρούμενες αναγνώσεις!

-------------------------------

Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Instagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων του βιβλίου!

--------------------------------
Πληροφορίες για το βιβλίο
Ηλικία 3+| Συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη |Εικόνες Πέτρος Χριστούλιας| Εκδόσεις Παπαδόπουλος |Έτος Α΄κυκλοφορίας 2022 

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts