ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ... ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Το σχολείο.. Ένας χώρος καινούργιος, με άγνωστα πρόσωπα και αλληλεπιδράσεις που στην αρχή ενδεχομένως να δημιουργούν άγχος. Ένα αγαπημένο αντικείμενο μπορεί να γίνει η συναισθηματική γέφυρα του σχολείου με την ασφάλεια του σπιτιού για ένα μικρό παιδάκι που την έχει ανάγκη.

Με μια κουβέρτα στο διάστημα - Εκδόσεις Διόπτρα
Με μια κουβέρτα στο διάστημα - Εκδόσεις Διόπτρα

Σύνταξη κειμένου/επιλογή βιβλίου Ειρήνη Κούτμου

Τη συγγραφέα του βιβλίου και εκπαιδευτικό Χριστίνα Κωνσταντουδάκη, τη γνωρίζουμε και την εκτιμούμε όλοι όχι μόνο μέσα από τα βιβλία της αλλά και από την αγαπημένη μας ομάδα Παιδικό βιβλίο- Προτάσεις που διαχειρίζεται με άπειρη φροντίδα, υπομονή και αγάπη στο Facebook για όλους εμάς που είμαστε μέλη. Με μεγάλη χαρά λοιπόν κρατάμε στα χέρια μας το νέο της βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από τη Διόπτρα!


📚Μια κουβερτούλα με τους πλανήτες κι έναν τεράστιο κίτρινο ήλιο στο κέντρο της είναι το αγαπημένο αντικείμενο του Σταύρου. Κοιμάται μαζί της και την παίρνει παντού, όπου κι αν πάει.
Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι δύσκολη για τον Σταύρο. Η κουβερτούλα του όμως είναι εκεί, παρηγοριά του κάθε στιγμή. Όταν θα την πάρει ο αέρας όμως τα παιδιά θα βρουν μια λύση που θα τους φέρει πιο κοντά και θα ηρεμήσει το αγόρι...📚





Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας εμπνέεται από την εμπειρία της στις σχολικές τάξεις ως νηπιαγωγός, από τα παιδιά που στην αρχή καθυστερούν λίγο να ενταχθούν στην ομάδα, να νιώσουν άνετα στο να αλληλεπιδράσουν με τους ανθρώπους και το χώρο του σχολείου. Η υπέροχη εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλληνού που το συνοδεύει πραγματικά έχει απογειώσει το κειμένο... στο διάστημα!

Ένα αγαπημένο αντικείμενο μπορεί να γίνει για το παιδί συναισθηματική διασύνδεση του καινούργιου σχολικού περιβάλλοντος με την αίσθηση της ασφάλειας του σπιτιού. Η συγγραφέας εξηγεί στο επίμετρο πόσο βοηθητικό μπορεί να γίνει ένα τέτοιο αντικείμενο τον πρώτο καιρό ιδιαιτέρως για τα παιδιά που είναι πιο συνεσταλμένα και ενθαρρύνει γονείς και εκπαιδευτικούς να υιοθετήσουν τη μέθοδο για τον πρώτο καιρό.

Δεν έχουμε όλοι άλλωστε ανάγκη από μια κουβέρτα που θα μας κάνει να νιώσουμε ασφάλεια και οικειότητα σε κάθε νέο μας ξεκίνημα; Κάποιο αντικείμενο δικό μας που καθώς το τοποθετούμε στο νέο χώρο εργασίας μας αμέσως το αισθανόμαστε να εκπέμπει παρήγορη αισιοδοξία. Σκεφείτε αυτό το συναίσθημα πολλαπλάσιο στην περίπτωση ενός μικρού και συνεσταλμένου παιδίου.

Το βιβλίο εκπέμπει από την αρχή ως το τέλος απλώχερα θετική διάθεση που εκφράζεται μέσα από τη ενθαρρυντική στάση των παιδιών και της δασκάλας, καθώς δίνουν στο αγόρι το χρόνο και το χώρο που χρειάζεται μέχρι να νιώσει άνετα μαζί τους στο παιχνίδι και στο μοίρασμα.
Προσωπικά με συγκίνησε η απόφαση της δημιουργικής ομάδας να εισάγει διακριτικά το ζήτημα της συμπερίληψης ατόμων με αναπηρία στις εικόνες, λεπτομέρεια που δεν περνάει ωστόσο απαρατήρητη. 

Υπέροχο και απόλυτα βοηθητικό για τα μικρά μας παιδάκια που θα γίνουν μαθητάκια! Μην το χάσετε με τίποτα!

Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Instagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων!

Πληροφορίες για το βιβλίο
Ηλικία 3+/ Συγγραφέας Χριστίνα Κωνσταντουδάκη/ Εικόνες Ρένια Μεταλλινού /
Εκδόσεις Διόπτρα

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts