ΝΕΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

Δύο νέες σειρές με πρωταγωνίστριες δυναμικά και έξυπνα κορίτσια έρχονται στην Ελλάδα από το Μεταίχμιο και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα αποκτήσουν φανατικό αναγνωστικό κοινό!
      
Δυναμικά, γλυκά και έξυπνα κορίτσια στις νέες σειρές των εκδόσεων Μεταίχμιο

Επιλογή βιβλίων/σύνταξη κειμένου Ειρήνη Κούτμου


Πόσο μου αρέσει που βλέπω την παιδική λογοτεχνία να κοιτάζει προς το μέλλον με θετική διάθεση για τα κορίτσια! 
Τα κορίτσια που είναι είναι έξυπνα, δυναμικά, ικανά και μέσα σε όλα, όπως ακριβώς και τα αγόρια!  
Τα κορίτσια που αγαπουν τις επιστήμες, τις τέχνες, τα αθλήματα και ονειρευόνται για το μέλλον τους οποιοδήποτε επάγγελμα ακόμα και εκείνα που τις προηγούμενες δεκαετίες θεωρούνταν παραδοσιακά ανδρικά.

Στα δύο βιβλία του Μεταίχμιου που σας προτείνω σήμερα τα κορίτσια που πρωταγωνιστούν  είναι παιδιά γύρω στα 9-10 έτη στην υπέροχη ηλικία δηλαδή που τα παιδιά μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ανεξάρτητα, μπορούν να παίρνουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες ζυγίζοντας σωστά -ή τουλάχιστον πιο σωστά- τους κινδύνους και τις συνέπειες. Είναι όμως ακόμα μικρά, δεν έχουν φτάσει ούτε καν στην προεφηβεία, μπορεί να κάνουν λάθη, γκάφες και ζαβολιές, από λάθος εκτίμηση ή από υπερβάλοντα ενθουσιασμό. Γι' αυτό ακριβώς εχουν ανάγκη τους ενήλικες, τους γονείς/κηδεμόνες ή άλλα πρόσωπα εμπιστοσύνης στα οποία μπορούν να αποτανθούν όταν νιώθουν ότι χρειάζονται βοήθεια, προστασία, ενθάρρυνση και συμβουλές.

Είναι τα πρώτα τεύχη από τις αντίστοιχες νέες σειρές και μας έχουν κάνει να  ανυπομονούμε ήδη για τα επόμενα!

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆


ΛΕΟΝΟΡΑ ΜΠΟΛΤ, Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΤΡΙΑ




📚Η Λεονόρα είναι μια νεαρή εφευρέτρια. Ζει απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο σε έναν εγκαταλελειμμένο φάρο στο νησί Κράμπι μαζί με τον ιδιόμορφο και ψυχρό θείο της τον Λούθερ και τη Μίλντρεντ, μια μεσήλικη συμπαθητική γυναίκα που τη φροντίζει.
Η Λεονόρα ονειρεύεται να τελειοποιήσει τη σούπερ φανταστική της εφεύρεση τηλεμεταφοράς ώστε να φύγει μια για πάντα από το νησί.

Τη μέρα που στην παραλία ξεβράζεται ένα αγόρι ο Τζακ, τα πάντα θα αλλάξουν για τη Λεονόρα. Η μικρή πρωταγωνίστρια ανακαλύπτει πως οι γονείς της ήταν σπουδαίοι επιστήμονες και εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς σε μια μακρινή αποστολή. Τεράστια είναι επίσης η έκπληξή της όταν μαθαίνει πως ο θείος Λούθερ (που είναι αδερφός της μαμάς της) έχει ιδιοποιηθεί όλες τις ανακαλύψεις της ανιψιός του και για τον έξω κόσμο είναι εκείνος ένας διάσημος επιστήμονας και εφευρέτης.
Η Μίλντρεντ, ο καπετάνιος Σπαμ, ο Τζακ και οι νέοι φίλοι που θα κάνει η Λεονόρα θα την καλωσορίσουν τελικά στην καινούργια της ζωή!📚

Το πρώτο βιβλίο της σειράς "Λεονόρα Μπολτ" κάνει πολύ δυναμική είσοδο στα αναγνώσματα μας! Η γραφή της Μπραντ είναι δροσερή και η χαρούμενη, με σκηνές, περιγραφές και διαλόγους που σε κάνουν να χαμογελάς. Παράλληλα η συγγραφέας καταφέρνει δίχως να βαρύνει το σύνολο να περάσει στον αναγνώστη τη δύναμη του καλού χαρακτήρα, την πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον παρ' όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες αλλά και την ανάγκη του κάθε παιδιού να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον φροντίδας και ασφάλειας.

Είναι μια ιστορία με γρηγορη εξέλιξη, με ανατροπές και με εκπλήξεις! Ανυπομονούμε ήδη για το επόμενο τεύχος, όπου αναμένουμε η Λεονόρα να αναζητήσει τους γονείς της...

Πληροφορίες για το βιβλίο
Ηλικία 8+| Εκδόσεις Μεταίχμιο | Συγγραφέας Λούσι Μπραντ | Εικόνες Γκλάντις Χοσέ | Σελ 214 | Μετάφραση Μαρία- Νεφέλη Ταμία

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΜΑΓΙΣΣΕΣ



 

📚Να πηγαίνεις με τη σκούπα στο σχολείο, να μεταμορφώνεσαι σε νυχτερίδα, να κάνεις την τάξη σου κήπο με κόκκινα τριαντάφυλλα, να βγάζεις ένα βάτραχο από τη μύτη του νταή συμμαθητή σου. Απολύτως απλά και καθημερινά πράγματα... για μια μάγισσα!

Όταν η Κλάρα συστήθηκε με τη νέα συνομήλικη γειτόνισσά της τη Ρόζαλι δεν περίμενε ότι θα γνώριζε μια μάγισσα! Και όμως το εγκαταλελειμμένο σπίτι στο απεναντι πεζοδρόμιο αγοράστηκε από τους γονείς της Ρόζαλι για να γίνει θεματικό ξενοδοχείο για μάγισσες! Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον παράξενο κόσμο των ανθρώπων ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουν όλες τις ανέσεις και τη διασκέδαση που τους ταιριάζει.
Η Κλάρα και η Ρόζαλι γίνονται αμέσως κολλητές! Η Κλάρα θα κρατήσει το μαγισσομυστικό της Ρόζαλι ενώ εκείνη θα πάει στο σχολείο της Κλάρα για να βάλει μια τάξη στους άγριους συμμαθητές και τους στιμμένους δασκάλους της!
Τα δύο κορίτσια θα ανακαλύψουν πως έχουν κάτι κοινό που θα τις ενώσει ακόμα περισσότερο ανοίγοντάς και σε εμάς την όρεξη για το επόμενο βιβλίο!📚

Απίθανο, έξυπνο, τρυφερό, διασκεδαστικό, το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς του Μεταίχμιου "Ξενοδοχείο για μάγισσες" μας έρχεται από τις δημιουργούς της εξίσου αγαπημένης σειράς Πένι Πέπερ. Είναι βέβαιο πως και η νέα σειρά θα γοητεύσει τους μικρούς αναγνώστες και θα αποκτήσει φανατικούς φίλους. Για τους λάτρεις του μαγικού ρεαλισμού με χιούμορ και δροσερό σύγχρονο ύφος είναι ιδανικό! 

Στο επόμενο τεύχος η Κλάρα θα συναντήσει τη θεία της που έχει πολλά ενδιαφέροντα να της πει! Ανυπομονούμε! 

Πληροφορίες για το βιβλίο
Ηλικία 8+| Συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς| Εικόνες Λίζα Χενς| Εκδόσεις Μεταίχμιο| Σελ 214| Μετάφραση Μαρία Μαντή


☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Παρόλο που πρωταγωνιστούν κορίτσια στα βιβλία αυτά η γνώμη μου είναι πως και απευθύνονται στο αναγνωστικό κοινό και των δύο φύλων. Οι περιπέτειές τους είναι αστείες, διασκεδαστικές και μοντέρνες, χωρίς φρου φρου και αρώματα, ροζ μονόκερους και ουράνια τόξα με γλίτερ. Δεν υπάρχει πρόβλημα με όλα αυτά φυσικά, αλλά δεν θα τα βρείτε σε αυτά τα βιβλία.
Εδώ θα συναντήσετε κορίτσια που ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους στον κόσμο και να εξελίξουν το δυναμισμό τους και τα ταλέντα τους, αγαπούν την οικογένειά τους, επενδύουν στους νέους τους φίλους-ες και έχουν υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης, εντιμότητας και χιούμορ!

Όλα αυτά δεν είναι μόνο για τα κορίτσια, έτσι δεν είναι;

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Instagram μπορείτε να δείτε σελίδες από το εσωτερικό των βιβλίων και σχόλια αναγνωστών και φίλων!
Διευθύνσεις συνδέσμων:
Λεονόρα Μπολτ: 
Ξενοδοχείο για μάγισσες: 




Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts