ΠΑΠΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ


Ένα βιβλίο ύμνος για τους καλούς, τους συμπονετικούς, τους αγαπημένους φίλους που μπορεί μια μέρα να ξυπνήσουν στραβά και να χρειάζονται εκείνοι φροντίδα από τους άλλους. 

Ενα βιβλίο για την κατανόηση και την καλοσύνη!

Πάπιος Ευγένιος ο Ευγενικός - εκδόσεις Ψυχογιός


Κείμενο - προσωπική άποψη/ φωτογραφία: Ειρήνη Κούτμου


Λίγα λόγια για την ιστορία:
📚Ο Ευγένιος είναι ο πιο γλυκομίλητος, γαλαντόμος, συμπονετικός φίλος, εκείνος που πάντα τρέχει να βοηθήσει, να παρηγόρησει, να εξυπηρετήσει όποιον έχει ανάγκη. 
Ο Ευγένιος είναι το πιο ευγενικό πλάσμα που υπάρχει!

Μια μέρα όμως, ξυπνάει στραβά. Είναι κακόκεφος, μουντρούχος, είναι ανυπόμονος κι απότομος, σαν να έχει χάσει εντελώς τον εαυτό του...

Μήπως ο Ευγένιος είναι άρρωστος; αναρωτιούνται οι φίλοι του, ή ίσως τον βρήκε κάποια συμφορά;
Συζητούν κι αποφασίζουν: ο Ευγένιος είναι σαν όλους τους άλλους, έχει απλά μια κακή μέρα.
Ήρθε λοιπόν η σειρά τους τώρα να τον ηρεμήσουν να τον περιποιηθούν, να τον φροντίσουν, όπως τόσο καιρό έκανε εκείνος γι' αυτούς!📚



Το υπέροχο αυτό βιβλίο μπαίνει στην καρδιά του αναγνώστη από την πρώτη στιγμή, από το πρώτο ξεφύλλισμα!
Αν και στην ιστορία οι ήρωες είναι ζωάκια, το μήνυμά του είναι βαθιά ανθρώπινοείναι αφιερωμένο στους δοτικούς, τους πάντα ευγενικούς και χαμογελαστούς ανθρώπους που κάποια μέρα έχουν τις μαύρες τους, που ενδόμυχα θέλουν -για μια φορά έστω- οι άλλοι να τους προσέξουν και να τους φροντίσουν.




Η ιστορία του Πάπιου Ευγένιου συμπυκνώνει κατά την άποψή μου, με τον καλύτερο τρόπο, τις σύγχρονες προσεγγίσεις της ψυχολογίας σχετικά με την ανατροφή των παιδιών στην κατεύθυνση της θετικής διαπαιδαγώγισης, με κατανόηση, υπομονή και ενσυναίσθηση, ώστε το παιδί να νιώθει ασφάλεια και να εκφράζει τα συναισθήματα του ακόμα και όταν αυτά έχουν "αρνητικό πρόσημο". 
Ακόμα κι αν μια μέρα το παιδί είναι άκεφο και νιώθει πως όλα του φταίνε μπορεί σιγά σιγά με φροντίδα και φιλική διάθεση από το περιβάλλον του, θα μεταστραφεί η διάθεσή του και να επιστρέψει στην ηρεμία και στο χαμόγελο. Αυτό άλλωστε δεν αποζητάμε όλοι;

Το κείμενο ακολουθεί χαρούμενη ρήμα με εξαιρετική μετάφραση, ενώ η μοναδική πολύχρωμη εικονογράφησή του ενθουσιάζει τα παιδιά και τα ωθεί να αποζητούν την ανάγνωση ξανά και ξανά!

Απλά εξαιρετικό, από τα ωραιότερα βιβλία που διαβάσαμε μέχρι στιγμής φέτος!



Πληροφορίες για το βιβλίο:
Συγγραφέας: Κέι Ουμάνσκι |εικονογράφηση: Μπεν Μαντλ | εκδόσεις Ψυχογιός
Ηλικία 3+ | Α' έκδοση στα ελληνικά: 2023



Μπορείτε να βρείτε τις προτάσεις μου για παιδικά βιβλία στα μέσα δικτύωσης στις σελίδες:





Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts