ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ Ο ΦΕΓΓΑΡΕΝΙΟΣ

Το νέο βιβλίο της Ντέμπι Λιόρι, συγγραφέα του πολυαγαπημένου "Θα σ' αγαπώ ότι και να γίνει", ήρθε και στη χώρα μας από τις εκδόσεις Πατάκη!

Ένας ύμνος στην τρυφερή σχέση ενός παιδιού με το παιχνίδι του, μέσα από μια υπέροχη road trip ιστορία ενηλικίωσης. 


Το αγόρι και ο Φεγγαρένιος - εκδόσεις Πατάκη

Επιλογή βιβλίου/κείμενο - προσωπική άποψη/φωτογραφίες: Ειρήνη Κούτμου


Λίγα λόγια για την ιστορία:
Ο Φεγγαρένιος είναι ένα λαγουδάκι με τρία αυτάκια. Τον επιλέγει με την πρώτη ματιά ένα αγόρι στο κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών που έχει πάει με τη μαμά μου.
Γίνεται το αγαπημένο του παιχνίδι, οι δυο τους είναι πια κολλητοί.
Μια μέρα όμως το αγόρι χάνει το Φεγγαρένιο του μένει μόνος του στο άγνωστο τοπίο του δάσους.
Τον βρίσκουν οι λαγοί, τον αρπάζει μια κουκουβάγια, τον βοηθούν τα ελάφια... περνούν χρόνια...
Κάποτε ένας σκύλος βρίσκει τον Φεγγαρένιο και τον πάει στο αφεντικό του. Είναι το αγόρι του, το αγόρι του που μεγάλωσε, που είναι πια μπαμπάς!
📚

Το αγόρι και ο Φεγγαρένιος μια υπέροχη νέα αναγνωστική πρόταση για μικρά παιδιά που εκπέμπει απαράμιλλη τρυφερότητα!

Το ξεχωριστό στην ιστορία αυτή είναι ότι ενσωματώνει την ισχυρή πεποίθηση των παιδιών ότι τα παιχνίδια τους έχουν συναισθήματα: ότι τρελαίνονται για αγκαλιές και νιώθουν λύπη και φόβο αν μείνουν μόνα τους.






Έτσι και ο Φεγγαρένιος, το κουνελάκι με τα τρία αυτιά ποτέ δεν ξέχασε το αγόρι του, τον άνθρωπο του, που η μοίρα, η τύχη, το πεπρωμένο, τους έφερε κάποτε στον ίδιο δρόμο μα ύστερα τους χώρισε.
Η επανένωση του αγοριού με τον Φεγγαρένιο του, η φροντίδα που του έδειξε και η αγκαλιά στην οποία τον τοποθέτησε στο τέλος κλείνουν το βιβλίο με γλύκα ανυπέρβλητη!

Προσωπικά με συγκίνησε πάρα πολύ το ότι το αγόρι διαλέγει τον Φεγγαρένιο από ένα μαγαζί με vintage, πιθανότατα μεταχειρισμένα αντικείμενα. Είναι μια λεπτομέρεια που δεν περνάει απαρατήρητη στον ενήλικο αναγνώστη: ένα παιχνίδι χωρίς εντυπωσιακή συσκευασία, χωρίς να είναι γνωστό από διαφήμιση, ένα παιχνίδι τρόπον τινά "ελαττωματικό" αφού έχει τρία αυτιά αντί για δύο. Κι όμως το αγόρι, αυτό διάλεξε για πιο αγαπημένο του παιχνίδι...

Πόσα μηνύματα λοιπόν περνούν στο παιδί μέσα από τούτη τη ανάγνωση! Το κυριότερο απ' όλα ότι η αγάπη μας κάνει να βλέπουμε με τα μάτια της καρδιάς, κι έτσι οι αγαπημένοι μας είναι για εμάς τέλειοι, χωρίς ψεγάδι κανένα κι ας είναι διαφορετικοί και παράξενοι για τον υπόλοιπο κόσμο.

Εξίσου υπέροχη νοσταλγική ρετρό διάθεση στην εικονογράφηση της Λιόρι στο βιβλίο αυτό, στα χρώματα και τις φιγούρες. Στo σύνολο ένα βιβλίο που αξίζει την προσοχή μας και μια θέση στη βιβλιοθήκη μας!

Πληροφορίες για το βιβλίο
Συγγραφέας (κείμενο και εικόνες) Ντέμπι Λιόρι | Εκδόσεις Πατάκη | Ηλικία αναγνωστών 4+ | Α' έκδοση στην Ελλάδα: 2023 

Μπορείτε να βρείτε τις προτάσεις μου σε βιβλία και στις σελίδες μου στα μέσα δικτύωσης:

   

                                                       

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts