Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΚΙΑ ΑΛΕΠΟΥ

Η Αλεπού θέλει να είναι μεγάλη και κακιά. 
Στην πραγματικότητα όμως είναι ευγενική και καλή και αυτό που τελικά καταφέρνει είναι να γίνει η στοργική ... μαμά των κοτόπουλων που παλιότερα τόσο πολύ ήθελε να φάει! 

Το θέμα είναι τι θα πει ο Λύκος που ξερογλύφεται και οι Κότες που τα είναι πυρ και μανία!

Η μεγάλη κακιά αλεπού - εκδόσεις Παπαδόπουλος

Επιλογή βιβλίου/σύνταξη κειμένου & φωτογραφίες: Ειρήνη Κούτμου

Η Μεγάλη Κακιά Αλεπού, ένα βιβλίο σε μορφή κόμιξ, απόλυτα απολαυστικό και ξεκαρδιστικό!  Το ομολογώ, είχαμε δει την ταινία καμιά δεκαριά φορές και γι' αυτό μόλις διαπιστώσαμε ότι κυκλοφόρησε το βιβλίο στα ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, οι γιοι μου κι εγώ, θελήσαμε αμέσως να αποκτήσουμε! 

Λίγα λόγια για την ιστορία:
📚Ο τίτλος μπορεί να δηλώνει την Αλεπού ως μεγάλη και κακία όμως στην πραγματικότητα τα πράγματα μόνο έτσι δεν είναι! 
Η Αλεπού θέλει να είναι κακιά, θέλει να είναι τρομακτική, όμως αντί γι' αυτό τρώει... ξύλο από τις κότες! Η καημένη από άγριο σαρκοφάγο ζώο έχει καταλήξει να τρώει χόρτα και βρούβες γιατί είναι αδύνατον να βάλει χέρι στο κρέας που περπατάει στη φάρμα.

Όταν  θα συναντήσει τον αιμοβόρο Λύκο η Αλεπού, αυτός θα την πείσει να βάλουν σε εφαρμογή ένα ύπουλο σχέδιο: Αφού δεν μπορούν να φάνε τις κότες θα κλέψουν τα αυγά και θα περιμένουν να βγουν τα κοτοπουλάκια, θα μεγαλώσουν και τότε να τα καταβροχθήσουν. Φυσικά το βάρος του επικίνδυνου σχεδίου κλοπής των αυγών πέφτει στην Αλεπού, η οποία εν τέλει καταφέρνει να το φέρει εις πέρας... με μια μικρή παρενέργεια.. Τα κοτόπουλα τη θεωρούν μαμά τους!📚




Γρήγορη και διασκεδαστική η ιστορία της Αλεπούς, είναι γεμάτη απρόσμενες ανατροπές. Ο Λύκος ξερογλύφεται, η Κότες στη φάρμα ορύονται, τα Κοτόπουλα θάλουν κι αυτά να γίνουν άγρια και κακά σαν τη μαμά τους (την Αλεπού) και όσο για εκείνη; η καημένη τα έχει εντελώς χαμένα!

Τα στερεότυπα του καλού, του κακού και του άγριου σπάνε με τόσο έξυπνο χιούμορ σε αυτή την ιστορία που όταν τελειώσει θέλεις απλά να την πιάσεις από την αρχή!

Η εικονογράφηση του Μπέντζαμιν Ρεννέρ είναι φανταστική, στο σύνολο ένα βιβλίο που λατρέψαμε!
.

Πληροφορίες για το βιβλίο:
Κείμενο και εικόνες: Benjamin Renner | Εκδόσεις Παπαδόπουλος  | Α' έκδοση στα ελληνικά: 2023 
Ηλικία 5+


Μπορείτε να βρείτε τις προτάσεις μου σε βιβλία και στις σελίδες μου στα μέσα δικτύωσης:

  Instgram @biblia_gia_ta_paidia
Facebook @paidikaibiblio



 

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts