ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ, ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΗΠΕΙΡΟΣ

Είστε έτοιμοι για μια συναρπαστική περιπλάνηση ανάμεσα στους πάγους του νότιου πόλου; 

Tο νέο βιβλίο των εκδόσεων Παπαδόπουλος "Ανταρκτική, μια θαυμαστή ήπειρος" μας ταξιδεύει σε μια περιοχή του πλανήτη μας που δεν έχει σχεδόν κανένα άλλο μόνιμο κάτοικο εκτός από τους πιγκουίνους!


Ανταρκτική, μια θαυμαστή ήπειρος - εκδόσεις Παπαδόπουλος


Ανταρκτική, το πιο απομονωμένο μέρος του πλανήτη, η παγωμένη ήπειρος που ουσιαστικά δεν ανήκει σε κανέναν.

Στο φανταστικό νέο βιβλίο "Ανταρκτική, μια θαυμαστή ήπειρος" μαθαίνουμε ότι για να φτάσει κάνεις στην παγωμένη νότια ήπειρο, πρέπει να επιβιβαστεί σε παγοθραυστικό από τη Ν. Αμερική και να ταξιδέψει ανάμεσα σε άγρια κύματα και παγωμένα νερά για αρκετές μέρες.

Στο τοπίο της Ανταρκτικής κυριαρχούν επιβλητικά πελώρια παγόβουνα που λαμποκοπούν ασημογάλαζα σαν τεράστια διαμάντια ενώ τριγύρω και κάτω από το πλοίο κολυμπούν διάφορα εντυπωσιακά είδη φάλαινας που ξεκαλοκαιριάζουν στο νότιο πόλο.


🐧
Πρωταγωνιστές στην επιφάνεια του εδάφους είναι φυσικά οι πιγκουίνοι αλλά πολλά ακόμα είδη ζουν εδώ όπως φώκιες, θαλάσσιοι ελέφαντες και θαλασσοπούλια. Πολλοί λίγοι άνθρωποι έχουν έρθει στην Ανταρκτική, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι επιστήμονες, παλαιοντολόγοι και γεωλόγοι που μελετούν τους παγετώνες.

Η Ανταρκτική άλλωστε είναι περιοχή με ιδιαίτερα γεωλογικά χαρακτηριστικά. Πάγοι με πάχος χιλιομέτρων αλλά και ενεργά ηφαίστεια απ' έξω παγωμένα και στο εσωτερικό καζάνια καυτής λάβας!
Είναι σίγουρα ένα μέρος αφιλόξενο και με πολλούς τρόπους επικίνδυνο.
Είναι μια ήπειρος τεράστια, μεγαλύτερη από ολόκληρη την Ευρώπη και δεν ανήκει τυπικά σε καμία χώρα. Νομικά ωστόσο προστατεύεται από τη συνθήκη της Ανταρκτικής που οφείλουν όλα τα κράτη να σέβονται!

Μην χάσετε με τίποτα τη γνωριμία με το τόσο συναρπαστικό μέρος του πλανήτη μας σε ένα καλοφτιαγμένο και εξαιρετικά ενδιαφέρον ανάγνωσμα που θα σας εντυπωσιάσει!

Επιλογή βιβλίου/σύνταξη κειμένου - προσωπική άποψη/ φωτογραφίες: Ειρήνη Κούτμου

Πληροφορίες για το βιβλίο
Συγγραφέας M.C. Hernando  Εικόνες: Raquel Martin | Εκδόσεις Παπαδόπουλος Ηλικία αναγνωστών 6+ (μαζί με τους γονείς)  | Α' έκδοση στα ελληνικά: 2023


Μπορείτε να βρείτε τις προτάσεις μου σε βιβλία και στις σελίδες μου στα μέσα δικτύωσης:

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts