CROOKHAVEN, ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΚΛΕΦΤΕΣ

"οι παρείσακτοι, οι ξεχασμένοι, εκείνοι που πάντα νιώθουν ότι δεν ανήκουν πουθενά είναι αυτοί που τελικά αλλάζουν τον κόσμο..."


Crookhaven, Σχολείο για κλέφτες - Ψυχογιός

"Εδώ στο το Κρουκχέβεν, Γκάμπριελ Έιβερι, τα ταλέντα σου μπορούν να σε οδηγήσουν σε μέρη που δεν μπορείς να ονειρευτείς ακόμα"

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
📚Ο Γκάμπριελ ζει με τη γιαγιά του και οι δυο τους αγωνίζονται να επιβιώσουν. Ο Γκάμπριελ δεν έχει φίλους, ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του και η εξαιρετική του μνήμη φαίνεται πως ωθούν τους ανθρώπους να τον κρατούν σε απόσταση. Μερικές φορές για να έχουν φαγητό ο Γκάμπριελ αναγκάζεται να κάνει που και που μικροκλεψιές, πιο συχνά στο σταθμό των τρένων.
Το τελευταίο πορτοφόλι που έκλεψε ο Γκάμπριελ όμως ήταν η αρχή για μια απρόσμενη στροφή στη ζωή του, ένα "εισιτήριο" για το παράξενο και μυστικό Κρουκχέβεν, το σχολείο για κλέφτες!
Το αγόρι καταφτάνει εκεί ως Επίλεκτος στρατολογημένος μάλιστα από τον ίδιο το διευθυντή Κρουκ. Σύντομα θα ανακαλύψει πως έχει πολλά "ταλέντα" και ξεχωριστές ικανότητες που ίσως να μην είναι τόσο τυχαίες αλλά κληρονομικές...📚

Πόσο χαρούμενη είμαι που μπορώ σήμερα να σας δείξω το ολοκαίνουργιο CROOKHAVEN το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς του Ψυχογιού που θα συναρπάσει τους νεαρούς μας αναγνώστες!

Η ιστορία είναι μια περιπέτεια που εμπνέεται από τον Ρομπέν τον δασών και φέρνει τη διαδρομή του στο σήμερα μέσα από έναν ήρωα σύγχρονο, ταλαντούχο και μέσα από τη σεμνότητά του τόσο γοητευτικό!

Ο Γκάμπριελ είναι απλά ένα παιδί που προσπαθεί να επιβιώσει, πάει στο σχολείο τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα καθαρίζει τη βίλα κάποιων πλούσιων με τη γιαγιά του. Κι όμως κάποιες φορές δεν έχουν ούτε να φάνε.



Η φτώχεια είναι ένα τεράστιο πρόβλημα ακόμα και στις κοινωνίες του δυτικού προηγμένου κόσμου και η λογοτεχνία οφείλει να το αναδεικνύει μέσα από τα σύγχρονα έργα: ποιος είναι ο σημερινός Γιάννης Αγιάννης, ποιος ο σημερινός Ρομπέν; είναι τρομοκράτης, κλέφτης, απατεώνας ή μήπως ένας άνθρωπος που βλέπει διαφορετικά τη σημερινή ανηθικότητα που συχνά συνοδεύει τον υπερβολικό πλούτο και αποφασίζει αυτόκλητα να τη "διορθώσει";

🔖Μοναδική περιπέτεια που θα συναρπασει τα παιδια, υλικό για σκέψη για όλους η έμπνευσή του! Περιμένουμε με ανυπομονυσία τη συνέχεια στο #2!


Επιλογή βιβλίου/Κείμενο- προσωπική γνώμη/φωτογραφίες: Ειρήνη Κούτμου


Πληροφορίες για το βιβλίο:
Συγγραφέας: Τζ. Τζ. Άρκαντζο |εκδόσεις Ψυχογιός | σελ 360 | Ηλικία αναγνωστών από 10-11 ετών | Α' έκδοση στα ελληνικά 2023



Μπορείτε να βρείτε τις προτάσεις μου σε βιβλία και στις σελίδες μου στα μέσα δικτύωσης:

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts