ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΦΑΡΟΥ


Νοσταλγικό και υπέροχο μέσα από την εικονογράφηση - έργο τέχνης της εκπληκτικής Sophie Blackall, το "Ημερολόγιο Φάρου" κουβαλάει στο γονιδιώμά την ποίηση και θυμίζει διακριτικά στον αναγνώστη κάθε ηλικίας πόσο γοητευτική είναι η επαφή με τη θάλασσα την κάθε εποχή.

Ημερολόγιο Φάρου - εκδόσεις Διόπτρα

[Κείμενο, φωτογραφίες, προσωπική άποψη: Ειρήνη Κούτμου]


Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου
📚Ο φαροφύλακας ζει στο μικροσκοπικό νησί του φάρου φροντίζοντας την καλή λειτουργία του φωτισμού της θαλάσσιας περιοχής του. Κρατάει ημερολόγιο για τα πάντα και στέλνει γράμματα στην αγαπημένη του γυναίκα.
Όταν κάποτε εκείνη έρχεται να μείνει μαζί του, προσέχουν και φροντίζουν στοργικά ο ένας τον άλλον. Με τη γέννηση του παιδιού τους ο φαροφύλακας αποφασίζει να μετακομίσουν στην ακτή. Είναι το τέλος μιας εποχής και η αρχη μιας άλλης...📚

Ημερολόγιο φάρου

Το Ημερολόγιο Φάρου είναι ένα βιβλίο πολύ ξεχωριστό με έμπνευση από τη γοητεία που ασκούσαν ανέκαθεν στη συγγραφέα οι μοναχικοί φάροι. Η εικονογράφηση -όπως πάντα εντυπωσιακή στα βιβλία της Blackall-εστιάζει στα πανέμορφα θαλασσινά τοπία γύρω από το φάρο καθώς οι εποχές αλλάζουν ενώ οι προσεγμένες λεπτομέρειες στις εικόνες προσδίνουν στο σύνολο ζωντάνια και ρεαλισμό.

Η έκδοση είναι μοναδικά προσεγμένη από τη Διόπτρα με υπέροχο χαρτί, χρώματα, εξώφυλλο, πολύ εντυπωσιακή, σίγουρα θα θελήσετε να το ξεφυλίσσετε αν το δείτε στο βιβλιοπωλείο και δύσκολα θα αντισταθείτε να μη το πάρετε μαζί φεύγοντας!

Ημερολόγιο φάρου

Πληροφορίες για το βιβλίο:
Συγγραφέας - εικονογράφος: Sophie Blackall
Εκδόσεις: Διόπτρα
Α' εκδοση στα ελληνικά: 2023
Ηλικία αναγνωστών: από 5 ετών (προσωπική άποψη)


Μπορείτε να παρακολουθείτε τις βιβλιοπροτάσεις μου για τα παιδιά όλων των ηλικιών στο Instagram @biblia_gia_ta_paidia και στις άλλες σελίδες μου στα μέσα δικτύωσης:

Ξεφύλλισμα του βιβλίου μπορείτε να δείτε στο Tik Tok στη σελίδα μου @paidikaibiblio!

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts