ΤΟ ΓΑΤΟΝΙ


Αν είστε φίλοι της αστυνομικής λογοτεχνίας και θα θέλατε τα παιδιά σας να γνωρίσουν από μικρά αυτό το συναρπαστικό είδος, αναζητήστε το συντομότερο το ΓΑΤΟΝΙ!



Το γατόνι - εκδόσεις Πατάκη

[Κείμενο- προσωπική άποψη/φωτογραφίες: Ειρήνη Κούτμου]

Λίγα λόγια για τα βιβλία:

ΒΙΒΛΙΟ 1: ΤΟ ΓΑΤΟΝΙ ΚΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΙΩΝ
📚Το Γατόνι ανησυχεί πολύ γιατί η κολλητή φίλη του η Μαγκαλί η ποντικίνα έχει εξαφανιστεί! Καθώς την αναζητά μαζί με την παρέα της υπόλοιπης πολυκατοικίας, ανακαλύπτει πως πολλά ακόμα ποντίκια χάθηκαν ανεξήγητα.
Ένας έξυπνος απατεώνας έχει βρει τρόπο να υπνωτίζει τα ποντίκια και να τα βάζει να του φέρνουν λεφτά! Δεν ήξερε όμως πως δεν έπρεπε να τα βάλει με το Γατόνι και την παρέα του!📚



ΒΙΒΛΙΟ 2: ΤΟ ΓΑΤΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ
📚Σκύλοι εναντίον Γάτων γύρω από μια άνευ προηγούμενου παρεξήγηση! Οι κροκέτες που κλέβει η συμμορία των Σκύλων από το εργοστάσιο είναι δηλητηριασμένες και η συμμορία κατηγορεί τις Γάτες της φαμίλιας της πόλης.
Το Γατόνι και ο φίλος του ο Κλοντ το περιστέρι το έχουν βάλει σκοπό να βρουν τον ένοχο για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην πόλη! 📚




Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς  που μόλις κυκλοφόρησαν είναι φανταστικά γιατί:
🔍Τα μυστήρια έχουν ενδιαφέρον που ωστόσο δεν είναι πολύπλοκο οπότε τα παιδιά μπορούν άνετα να παρακολουθήσουν την πλοκή χωρίς να μπερδεύονται.
🔍Η εξέλιξη κάθε ιστορίας δεν είναι γραμμική, αντίθετα το σασπένς και η δράση απογειώνονται προς το τέλος!
🔍Οι ήρωες, το Γατόνι και οι φίλοι του, έχουν προσωπικότητες χαρούμενες, αισιόδοξες, απόλυτα γοητευτικές, με παιδικότητα και έξυπνο χιούμορ, με θάρρος και συνεργατικό πνεύμα!

Προσωπικά λάτρεψα τη φρέσκια και ξεχωριστή γραφή του Πέρεζ, τους έξυπνους και πεισματάρηδες ήρωές του όπως και τις υπέροχες, απόλυτα ταιριαστές εικόνες του εικονογράφου Λακόμπ που συνοδεύουν το κείμενο.

Η σειρά είναι ιδανική για παιδάκια που διαβάζουν ανεξάρτητα λίγο μεγαλύτερα βιβλία από τα εικονογραφημένα, όπως και για εκείνα που, αν και μικρότερης ηλικίας, μπορούν να παρακολουθήσουν πιο μεγάλο κείμενο σε μεγαλόφωνη ανάγνωση μαζί με κάποιον ενήλικο! 


Πληροφορίες για τα βιβλία:
Συγγραφέας: Σεμπάστιαν Πέρεζ
Εικονογράφος: Μπέντζαμιν Λακόμπ
Εκδόσεις: Πατάκης
Α'έκδοση στα ελληνικά: 2023
Ηλικία αναγνωστών: από 7 ετών ιδανικά (προσωπική άποψη)


Μπορείτε να παρακολουθείτε τις βιβλιοπροτάσεις μου για τα παιδιά όλων των ηλικιών στο Instagram @biblia_gia_ta_paidia και στις άλλες σελίδες μου στα μέσα δικτύωσης:


Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts